Performanța lui Cornel Ene îl transformă într-unul dintre cei mai cunoscuți și mai respectați oameni de afaceri din România, construindu-și un nume precum și o carieră strălucitoare cu foarte multe realizări în diverse domenii formând diverse parteneriate in business-uri, creând proiecte de dezvoltare și gândind constant dincolo de limită.

Biografia lui Cornel Ene

Cornel Ene s-a născut în satul Naeni, județul Buzău, la data de 2 iunie 1966. Fiind primul dintre cei 4 copii a familiei, Cornel este un om autentic, inteligent, ambițios și extrem de productiv pe care viața l-a învățat reciprocul respect și o înțelegere profundă a vieții.

A încercat multe sarcini de-a lungul anilor, incepand cu vânzările și construind până la crearea unora dintre cele mai profitabile companii de pe piața românească.

Studiile și pregătirea lui Cornel

Cornel s-a pregătit pentru business după ce a absolvit liceul „Nicolae Bălcescu” din Buzau și a fugit de liceele militare care tocmai îi fuseseră impuse de tatăl său. Cornel a studiat în Cluj-Napoca, la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, obținând un master în Inginerie Electrică și Electronică.

În timpul studiilor sale de master, Cornel a început să lucreze prima sa comandă în industria industriei producției, acolo unde a lucrat împreună cu cadrele uzuale și a trimis produse în toate direcțiile.

Realizările lui Cornel Ene

  1. Reabilitarea energetică și îmbunătățirea parcurilor energetice

Convins că există o cale mai bună de a lucra în domeniul resurselor energetice, Cornel și alți parteneri români din industrie au fondat compania Ene Romania. Compania a furnizat soluții tehnologice, management și servicii de înaltă calitate în domeniul reabilitării energetice a parcurilor industriale, prin servicii de producere, transportare și distribuție a energiei electrice și gaze naturale.

  1. Automatizare și producție în serie

În 2007, Cornel și Paul Ene și-au adus cunoștințele și abilitățile pentru producția industrială, precum și expertiza lor în automatizare, soldând compania D-Farm Systems S.R.L. Și-au asumat riscul de a dezvolta producția în serie și automatizarea tuturor proceselor tehnologice, proces care se învârte în jurul tehnologiilor de vârf și caracteristicilor industriale folosite în toată lumea.

  1. Managementul proiectelor

Începând cu anul 2009, Cornel a crezut că este important să își păstreze cercul lui de parteneri foarte strânși și a fondat Ene System, o companie care se ocupă de management de proiect și asistență în vederea creșterii performanțelor financiare într-un mod eficient și profesionist.

Compania este responsabilă pentru managementul optim și coordonarea proiectelor, gestionarea informațiilor și eficientizarea operațiunilor, reducerea riscului și asigurarea calității, precum și creșterea vitezei de execuție a fiecărui proiect.

  1. Implementarea strategiei de afaceri

Referitor la strategia de afaceri, Cornel a fondat Start Business, care include concepte de afaceri inovatoare, proiectare și soluții de management. Compania oferă un pachet complet de servicii IT și ne-IT pentru a vă ajuta în implementarea strategiilor de afaceri și operațiuni de marketing și publicitate.

Cornel și-a asumat riscul de a dezvolta propriul său business, iar cum în adolescența lui a lucrat în producție a folosit aceste informații esențiale pentru a achiziționa și să fondeze, în anul 2009, D-Farm Production, prima fabrică de prelucrare a metalelor și cumpărarea echipamentelor industrializate din fabrica care s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari investiții în producție .

  1. Productie și servicii

Cu toate că întotdeauna a gustat din agricultură și a folosit-o ca pe o sursă proprie de afacere și venituri, a da un pas mai înainte în anul 2016 când a fost fondată compania de producție și servicii The Barn – un business care a produs materii prime din agricultură și care aduce noi produse pe piața IT și electronicei, ce dispune și o agenție de publicitate și marketing.

Realizări transferabile și parteneriate

Ambiția lui Cornel de a lua abordarea unui parteneriat s-a manifestat printr-un volum crescut de proiecte și parteneriate. A fost invitat să joace rolul președintelui Consiliului de Administrație al unor importante companii precum AUTO NEST Producție SRL, ABC Interserv SRL, GENESYS SRL, și ARCD ROMÂNIA SRL, în plus față de alte numeroase parteneriate aflate încă in derulare.