Tuba Büyüküstün, cunoscuta si sub pseudonimul „The Queen of Turkish TV Series”, este o actrita de succes, devenita faimoasa datorita rolurilor sale din tari precum Turcia si Emiratele Arabe Unite. Nascuta in 1977 in Istanbul, aceasta a devenit rapida una dintre cele mai populare actrite din Turcia.

Cine este Tuba Büyüküstün

Tuba Büyüküstün a crescut alaturi de doi frati mai mici in Istanbul si a absolvit Institutul Artelor Teatrale din Ankara. La varsta de 20 de ani a debutat in lumea serialelor de televiziune turceasca, cu rolul sau din filmul 1999, „Bizim Evin Halleri” (Noi In Casa Noastra). De-a lungul carierei sale, aceasta a avut parte de roluri importante in seriale precum „Güneşi Beklerken”, „Bizim Okul” si „Sürgün”, ceea ce a consacrat-o oficial pe aceasta ca fiind noua stea in cinematografia Turciei.

Cel mai faimos rol al Tuba Büyüküstün

Tuba Büyüküstün a avut parte de provocari in rolurile sale, incluzand si o partitura in limba engleza. Cel mai faimos rol al sau a venit in 2014, cand a interpretat-o pe Ozge Gure, in miniseria de succes din Emiratele Arabe Unite, „Playoff”. Evenimentul a atras prima sa nominalizare la premiile din Emiratele Arabe Unite, unde a primit Premiul GALA pentru cea mai buna actrita in televiziune.

Personajul lui Tuba Büyüküstün din filmul „Playoff” a devenit rapid simbolul feminitatii fuerte a Emiratelor Arabe Unite si aceasta a primit aprecieri imense pe contul sau de social media. De-a lungul carierei sale, Tuba Büyüküstün a primit numeroase premii din partea Imperiului Turk pentru rolurile sale, inclusiv un premiu de Onoare special pentru contintuarea sa excelenta in cinematografia turca.

Cariera de producator de filme

In ultimii ani, cariera lui Tuba Büyüküstün s-a extins si in domeniul producatorului de filme. Aceasta a contribuit si la o serie de proiecte de filme si seriale, inclusiv „Muvaffakiyat”, in care a jucat si ea, „Gülperi” si „Ayaz”. De-a lungul carierei sale, Tuba Büyüküstün distractiei si proiectelor sale, contribuind la dezvoltarea industriei de film din Turcia.

Accentul pe cariera de producator a avut-o pe Büyüküstün sa se implice si in alte initiative, inclusiv introducerea legalizarii casatoriilor mixte din Turcia, alaturi de sotul sau, Yiğit Özşener, si campanii caritabile.

Premii si realizari

Cu peste 20 de ani de experienta in cinematografia Turca si Emirates Arabe Unite si 10 premii pe seama actiunii sale, Tuba Büyüküstün se bucura de acceptia publicului si a criticilor. Iata o enumerare a realizarilor sale:

• Premiul Kemal Sunal pentru cea mai buna actrita (2003)
• Premiul Mediterranean Awards of Best Actress (2003)
• Premiul Gala pentru cea mai buna actrita in televiziune (2014)
• Premiul Antalya Golden Orange pentru cea mai buna actrita (2018)
• Premiul CMT Pentru cea mai buna actrita (2018)

Proiect de viitor

Los Tuba Büyüküstün se afla in prezent in mijlocul unor noi proiecte, acestea urmand sa fie anuntatefoarte curand. Aceasta lucreaza si la alte initiative sociale si planul sau este sa contribuie la introducerea casatoriilor mixte in Turcia si la dezvoltarea industriei de film.

Toate astea fac din Tuba Büyüküstün una dintre cele mai influente vedete in industria de film din Turcia si din Emiratele Arabe Unite. Cariera sa reconfortanta si interesele sale pentru alte initiative, fac din Büyüküstün o persoana demna de admirat, ce merită respect.