Erkan Petekkaya este un celebru actor turc, creativ și plin de energie care își caută constant provocări noi, îndeplinind dorința de a se evolua în fiecare zi. S-a născut în anul 1964 în Ankara, Turcia și că știm, a devenit una dintre cele mai respectate figuri din lumea teatrului, filmelor și a televiziunii, distinct prin talentul său de a interpreta personaje ale căror povești au emoționat publicul.

Biografie și perioada de început

Erkan Petekkaya s-a născut pe 29 decembrie 1964 în Ankara, capitala Turciei. Încă de la vârste fragede și-a descoperit pasiunea pentru arta spectacolului și pentru teatru. A terminat cu succes Colegiul de Teatru și Film, unde a primit primele lecții de actorie și apoi a primit câteva roluri în piese teatrale.

Scurt timp a lucrat și ca prezentator de televiziune și actor de dublă în picturi din anii 90. În 1998, Petekkaya s-a angajat la Teatrul Statelor Unite și a început să joace în peste 15 piese de teatru prezentând roluri memorabile.

Cariera de actor

Datorită talentului și dedicației sale față de arta scenelor, Erkan Petekkaya și-a asigurat în scurt timp un loc în lumea filmului și a televiziunii. Primul său rol televizat a fost în 1998, în Soframiz.. De asemenea,a jucat în multe piese de teatru și seriale de televiziune turce și a primit recenzii pozitive pentru aceste roluri.

Serialul turcesc său cu cea mai mare audiență, a fost supranumit în mod perseverent de către fani drept “Doctorul Tineretii”. Acesta a fost difuzat în Turcia și au urmat alte seriale tv în care Erkan Petekkaya a jucat. Acestea au inclus piese precum Postul, Arka Sokaklar, Yabancı Damat, Savaş Sonu, Suskunlar și Karadayı. Aceste seriale tv au crescut popularitatea și recunoașterea sa, câștigând acestuia, un număr mare de fani la nivel internațional.

În anul 2011, Petekkaya a primit un rol important într-un serial turc, pus în scenă în regia lui Faruk Teber și numit Black Money Love (Kara Para Aşk declarat ‘Pelicula Turcăa Anului’).

Cariera de regizor și producător

În plus față de cariera sa de actor, Erkan Petekkaya a produc tarțial si diredtat, 2 filme și un serial TV. Primul său film, intitulat Pert, s-a lansat în anul 2009 în care a jucat și rolul principal. A doua sa producție, intitulat Eve Dönen Yolcu, a fost lansatăla câteva luni după lansarea că Primul său film.

Cea mai recentă și luminoasă realizare a lui Erkan Petekkaya a venit în anul 2016 cu producția sa televizată, Paradox (Oyunbozan). Această producție a adus în prim plan industria cinematografică turcă pe plan internațional, și a obținut diferite rafalizări și recenzii favorabile.

Premii și nominalizări

Prezența sa durabilă pe plan internațional și-a atras recunoaștere și câteva premii importante și nominalizări. Este fi premiat cu anumite preuimii:

A Recepționat Primul premiu intitulat “Cel mai bun actor” la Festivalu Porno Film și de televiziune din Turcia în 2003 și 2004..

A fost nominalizat la Premiile BTA Star din Marea Britanie ca “Cel mai bun actor” în 2012.

A fost nominalizat la Premiul Emmy Internațional în 2013 pentru rolul său din serialul turcesc, Black Money Love.

În anul 2020, a primit premiul “Eminescu”.

Erkan Petekkaya a primit premiul Gala de Aur al Refacere Regală pentru cariera sa excepțională în lumea teatrului, filmelor și emisiunilor de televiziune.

Realizări și filosofia despre viață

În 2014, Erkan Petekkaya a scris și a produs serialul în 3 episoade intitulat Băuturi Rosii și Albastre, care a fost premiat la Festivalul de Film Istanbul Views și a fost prezentat în peste 30 de țări sub formă de expoziții video.

Erkan spune despre viață:

“Ca actor, trebuie să fii padepus înainte de a te topi în alte persoane. Trebuie să cunoști lumea ta interioară și să te folosești judicioșâ al ei. Cred că dacă faci față încercărilor în viața reală, uneori înțelegi rolului respectiv, un personaj fictiv, și, de asemenea, mai bine deoarece, în relitate, sufletul înclinat să experimenteze mai mult și să se evite în timp”.

Acest mare actor, regizor și producător încă surpizează fanii săi prin povestirile sale spectaculoase. Erkan Petekkaya continuă să se dezvolte rolurile sale și actului de interpretare și să împărtășească creativitatea sa cu publicul. Acesta este un adevărat icon al marelui ecran și o voce mai puternică în industria artistică.