Stan Lee a fost unul dintre cei mai cunoscuti autori de benzi desenate din lume, consacrat pentru conceperea si publicarea unor personaje cu totul unice si revolutionare. Creatorul care a schimbat lumea a publicat povesti extraordinare care au castigat admiratia si loialitatea à publicului, fandamental schimband industria alaturi de asociatii sai, Jack Kirby si Steve Ditko. Acesta a adus un farmec si o magie care a incitat generatii intregi de cititori de benzi desenate, si a transformat lumea personajelor si editoriilor Marvel in ceea ce sunt astazi.

Istoria lui Stan Lee

Stan Lee, ale carui initiale sunt S.L., s-a nascut pe 28 decembrie 1922 in Manhattan, New York si a crescut în propria sa Bronk-ul fermecator și apartamentul familiei sale. Numele sau real este Stanley Martin Lieber și a fost fiul lui Celia and Jack Lieber, imigranți romano-evrei.

Stan a devenit și mai apropiat de grafica si de literatura din apropiere. La varsta de 19 ani, Stanley a început sa lucreze ca secretara la cel mai mare editor al acelor vremuri Marvel Comics (atunci cunoscut sub numele de Timely Comics) și a creat suprema “Universul Marvel” ca urmare. In anii 50, el a coordonat cele mai populare povesti din secolul 20, precum Fantastic Four, X-Men, Avengers, si Spider-Man. Cu toate acestea, Stan Lee a simtit ca a fost eclipsat de recunoastere, de aceea el a inventat acel “Stan Lee” care prin nume ar ajuta cititorii sa se conecteze cu aceasta lume fantastica ce mai tarziu si-ar putea lua numele lui.

Numele lui Stan Lee

Stan Lee dorea sa creeze un stil distinctiv de guiote, astfel a decis sa isi schimbe numele de scena. La inceput a decis ca numele sa fie Stanley Lieber dar in cele din urma a decis sa-si schimbe numele de scena in Stan Lee, ceea ce poate fi considerata denumirea sa oficiala.

Și trecutul lui Stan Lee

La 22 noiembrie 2018, in vârsta de 95 de ani, Stan Lee a intrat în eternitate. Primele sale povesti de benzi desenate din anul 1939 raman vii si profunde in memoria noastra. Si cu toate ca “Marcel Comics”, compania pe care a fondat-o, a suferit schimbari dramatice de-a lungul anilor, Stan Lee a ramas prin încrederea cititorilor care si-au adus aminte de personajele inventate de el. Restul istoriei spekta a populiara lui ca status de neuitat.

Munca lui Stan Lee

Munca lui Stan Lee a adus unicitate matialelor sale, cartile sale cunosc si apreciaza de cititori din intreaga lume. Pe langa formatul matialelor sale, caracterul lui Stan Lee se distinge prin furnizare contentului de inginerie inversa. Aplicarea de tehnici similare si uzual folosite de scriitorii de fictiune isi fac loc in matiele sale pentru a iliustra personajele sale.

Stan Lee a inventat sau co-creat mai mult de 500 clasice benzi desenate, personaje ce s-au bucurat enorm de succes incepand cu anul 1940. Aceste personaje devenite instantaneu populare includ Spider-Man, X-Men, Iron Man, Daredevil, The Incredible Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four si Thor, si s-au bucurat de-a lungul ultimilor 70 de ani de o popolaritate uriasa si au fost subiectul several blockbuster-uri cinematografice.

Rolul lui Stan Lee în benzi desenate

Stan Lee a revolutionizat genul de benzi desenate când a creat diferite stiluri si teme in matiele sale. În loc sa focalizeze numai pe eroii de actiune, Stan Lee si-a indreptat atentia si catre personajele care erau similare cu omul real. El a creat personaje care erau mai aproape de cititori, acceptând si greșelile umane si importand suflet si suferinta personajul. Noile sale personaje erau similare cu omul real în sensul că gândeau si simteau exact cum ar putea face orice cititor al revistei.

Stan Lee a existat si ca scriitor, director si producator, promovand produse mai variate decat benzi desenate. El incepuse sa scrie romanze si sa joace in sitcom-uri. De asemenea, a creat filme de fictiune și și-a contribuit la lucruri precum televiziune și chiar internet. Stan a prezentat sau a creat câteva produse pe care le-am vazut si l-am recunoscut, astfel contributia sa la benzi desenate a continuat mult mai departe.

Și legatura lui Stan Lee cu sequel-urile Marvel

Produsele de succes pe care Stan Lee le-a creat sau promovat sunt prezenta in sequel-urile Marvel. Datorita lui Stan Lee, numeroase personaje Marvel au prins viat, de exemplu motivul pentru care toate productii Marvel sunt unite este denumit “MCU” (Marvel Cinematic Universe), spunandu-si povesto preluata din Marvel Comics sculptorile lui Stan Lee. De exemplu, produsele Marvel on-line, legate de personajele creative ale lui Stan Lee, au devenit populare, de asemenea, si produsele sale cum ar fi t-shirts, jocuri de carti, jocuri de table, figurine si multe altele.

Stan Lee – O figura mondiala

Stan Lee este considerat ca unul dintre cei mai notori si respectati autori de benzi desenate din istorie, cunoscut pentru co-crearea unor eroi legendari la nivel mondial. Cerut datorita uriasului sau succes, deseori Stan era invitat sa vorbeasca in intreaga lume, precum si la comicons-uri, brad-uri si majoritatea evenimentelor mari ale stilului sau Si-a adus aminte audiitorilor sai ca “ceea ce ofera autenticitate unei lucrari de imagine este concizia si consistenta a personajelor si povestilor sale”.

Legatura lui cu publicul

Legatura lui Stan Lee cu publicul a fost profunda. Din respectul sau pentru fani si admiratori, Lee a conectat publicul la universul sau Marvel prin aparitii recente si prezenta constanta in evenimente legate de personajele sale. El a continuat sa embraseze gusturile publicului și sa încerce sa mentina perspectiva benzi desenatilor tineri prin participarea la evenimente si aparitii de mediu vii. Stan Lee a fost intotdeauna