Cu totii avem momente in care dorim sa ne relaxam si sa ne bucuram de oportunitatile oferite de o poveste bine construita. Intr-o lume plina de provocari si rapide schimbari, nu intotdeauna avem timp sa petrecem zile intregi pregatind un adventure pe care sa-l impletim cu propriile noastre trasaturi. 

In acest caz, serialele devin solutia perfecta pentru a ne reincarca bateriile si a obtine inspiratia line nevoie. Fiecare dintre noi are propriile sale preferinte in materie de genuri cinematografice, fie ca vorbim de thrillers, comedii sau internet-series. Cu toate acestea, este esential sa urmarim macar o data cateva seriale foarte bune, care dincolo de întamplarile lor surprinzatoare, au avut un impact major asupra culturii din lumea intreaga. Mai jos gasiti o lista cu serialele cele mai semnificative pe care merita sa le vedeti cel putin odata in viata.

I. “Breaking Bad”

Cu siguranta ai auzit ceva despre Breaking Bad, unul dintre cele mai populare si aclamate seriale din istorie. Acesta a fost produs si distribuit de catre Canalul AMC si transmis pentru prima data in anul 2008. Breaking Bad urmareste povestea lui Walter White, un profesor de chimie din New Mexico, diagnosticat cu cancer. Pentru a asigura un viitor financiar familiei sale, Walter decide sa isi puna la contributie cunostintele sale si sa isi croiasca propriul sau drum in lumea spalatului de bani. Cu scene memorabile si caractere indraznete, acest serial se mandreste cu o medie de 9.5 puncte din 10 ale IMDB si cu 5 Premii Emmy pentru cea mai buna miniserie drama.

II. “FRIENDS”

Friends figureaza printre cele mai vechi seriale din aceasta lista, fiind produs si transmis pentru prima data in 1994. Serialul urmareste asa numitele “Friends” si impasurile lor amoroase si personale. Grupul care se lupta cu impedimente cotidiene si lui Joey, personajul principal, mereu prins la duba intre placeri si responsabilitati. Cu un rating de 8.9 puncte din 10, trebuie sa recunoastem ca cei 10 ani de sitcom au transformat, inspre bine, generalul popularitatii serialelor.

III. “Game of Thrones”

Epopeea lui George R.R. Martin, Game of Thrones este unul dintre cele mai populaer si mai vizionate serii din toate timpurile. Produsa de HBO si transmisa pe postul de televiziune in 2011, serialul a captivat milioane de telespectatori din intreaga lume. Cu un rating general de 9.3 puncte din 10, GOT se poate lauda cu 40 de nominalizari si 38 de premii primite in cadul premiilor Emmy. Acest serial urmareste conflictul din lumea fictiva Westerosia cu mai multe regate si personaje care lupta pentru tron si statutul de stapan al 7 Regatelor.

IV. “Stranger Things”

Netflix-ul a revolutionat lumea serialelor si a adus cateva produse extrem de bune pe piata. Unele dintre cele mai interesante si captivante productii vin dinspre Stranger Things, un serial SF plin de aventuri ce incorporeaza temele de mitologie si science-fiction. Canalul de streaming a lansat serialul in 2016 si de atunci acesta s-a dovedit a fi unul dintre cele mai vizualizate productii ale sale. Serialul permite telespectatorilor sa exploreze lumea si istoria orasului fictiv Hawkins, Indiana, in contextul anilor 1980 si sa flirteze cu aceste intamplari paranormale. IMDB i-a acordat un rating de 8.9 puncte din 10 si multiple premii ale Criticii si ale Fanilor.

V. „Black Mirror”

Black mirror a fost creat de Charlie Brooker si transmis particularilat de catre postul britanic Channel 4. Serialul explora tehnologia si lumea moderna sub o raza intunecata si sinistra si ofera atat fanii vechi cat si pe cei noi o oportunitate de a reflecta asupra moralitatii si moralitatii ca atare. Pregatit sa afunde in psihicul uman, Black Mirror te taie pe inelesuri si te obliga sa-ti pui intrebari care te fac sa vezi lumea prin lentile subiective. Desi a fost lansat in 2011, acest serial a primit un rating general de 8.9 puncte din 10, de pe IMDB si poate fi vizionat pe canalul de streaming Netflix.

VI. “The Simpsons”

Mereu controversati si forjati din cele mai multe stiri si discursuri, simponsii se prezinta ca una dintre cele mai variate productii cinematografice ale anilor nu numai pentru a intari comentariile generale dar si pentru a oferi cu adevarat telespectatorului niste haios moments. Prima data lansat in anul 1989, acest serial plin de umor a captivat atat de multi telespectatori incat cancul Fox a decis sa emita episodul cu numarul vesnic. Cu o medie IMDB de 8.7 puncte din 10 si numeroase premii si nominalizari, The Simpsons trebuie sa figureze printre lista unor seriale excelente.

VII. “Scrubs”

Cea mai buna comedie medicala, scrubs a fost creat si produs de catre Bill Lawrence si difuzat pe postul ABC in 2001. Serialul s-a concentrat asupra experientelor si trairilor lui John Dorian in cadrul Spitalului Imaginat San Drisco. Cu o medie generala IMDB de 8.4 puncte din 10 si numeroase premii si nominalizari, acest serial se poate lauda cu unele dintre cele mai hilar si emotionant momente de pe micul ecran.

VIII. “The Office”
Edycreatia National Broadcasting Company, The Office a revolutionat industria serialelor si a invins stardardele la un nivel exceptionnal. Acesta se axeaza pe experientele unei echpo membri care lucreaza la Dunder Mifflin, o companie de retea. Cu o medie IMDB de 8.8 puncte din 10 si o nominalizare pentru Premiul Emmy, The Office acumuleaza plasamente in topurile serialelor de ficciune americano-britanice.

IX. “The Wire”

Acclaimat si laudat ca unul dintre cele mai bune seriale produse vreodata, The Wire a fost creeat de catre David Simon si difuzat Channelul de televiziune HBO. Serialul urmareste in detaliu realitatile de zi cu zi ale orasului Baltimore, prezentand eforturile politienei din oras impotriva comertilor ilegale.