Crăciunul este un moment magic și vesel de sărbătorirea împreună cu cei dragi, momentul în care reînvii nostalgice memorii. Cu toate acestea, un Crăciun perfect ar trebui să includă și o porțiune regulată de filme. Dacă vrei să petreci un Crăciun unic și distractiv, dar și în același timp relaxant, atunci ai nevoie de comedii bune de Crăciun. Iată care sunt cele mai bune filme de Craciun de comedie:

1. A Christmas Story

A Christmas Story este o comedie clasică de Crăciun despre visurile lui Ralphie, un băiat de 9 ani, care spune tuturor ce își dorește de Crăciun. Este o comedie amuzantă ce se bazează pe amintirile reminisce ale lui Jean Sheperd despre copilăria sa. Cu toate că este despre visurile copiilor, A Christmas Story este interesant și pentru adulți, precum și bine angrenant.

2. Scrooge

Scrooge (1951) este adaptarea cinematografică a povestirii lui Charles Dickens – O poveste de Crăciun. Acest film își concentrează atenția asupra personajului principal Scrooge, care este un bătrân zgârcit care se opune lui Crăciun. Acesta poartă o discuție cu fantomele trecutului, prezentului și viitorului, învățându-le că trebuiască să se schimbe.

3. Home Alone

Home Alone (1990) – este unul dintre cele mai vechi filme de comedie de Crăciun pe care unii dintre noi îl adoră. Este despre Kevin, un băiat de 8 ani pe care familia sa îl uită acasă în timp ce pleacă în vacanța de Crăciun. În timp ce familia se folosește direct de terminalul de la aeroport, Kevin se folosește de imaginație pentru a-și proteja casa de încăpățânații încercării de a-i fura.

4. Miracle On 34th Street

Miracle On 34th Street (1994) este unul dintre cele mai bune filme de Crăciun de comedie. Explorând tema cât de nebun este să crezi în magie, filmul spune povestea lui Kris Kringle, un bărbat care lucrează ca moș crăciun într-o fostă divizie a Macy’s. Kris încearcă să convingă un avocat că el este realmente Moș Crăciun, în timp ce Kringle se vede silit să lupte cu un așa zis stăpân al corzii în tărâmul comerțului.

5. Elf

Elf (2003) se prezintă ca „cel mai bun prieten al Crăciunului” și aduce bucurie în sufletul fiecăruia. Acest film povestește despre Buddy, un adult care s-a născut într-un alt punct de vedere. Desenele sale sunt de urmărit, încercând să se obișnuiască cu locul său în New York, dar aceasta se învârte în jurul lui Crăciunul și a obiceiurilor sale.

6. The Santa Clause

The Santa Clause (1994) este un film care își detonează latura mai serioasă și intră în lumea umorului și imaginației. Tim Allen joacă rolul unui tată divorțat care se trezește un Crăciun și găsește mai întâi vestea că moșul va veni la ei, dar curând el descoperă că este mai mult decât simpla așteptare.

7. Love Actually

Love Actually (2003) este o comedie romantică care se desfășoară în întregul oraș London și mai multe povești paralele. Această comedie este în special despre iubire și cum Crăciunul poate reaminti pe cineva importanța iubirii. Fiecare personaj are propria sa poveste de dragoste, pe care le recongineste în această perioadă specială.

8. The Holiday

The Holiday (2006) este o comedie romantică a lui Nancy Meyers, căreia îi place să creeze un mediu de dragoste și romantism. Acest film își concentrează atenția asupra a doi oameni obosiți, care își schimbă locurile. Acesta este ca un “reset”, după care probabil că vor fi surprinși de ceea ce găsesc la destinație.

9. Fred Claus

Fred Claus (2007) este proiectat ca unul dintre cele mai mari filme de comedie de Crăciun. În acest film joacă Vince Vaughn în rolul lui Fred Claus, fratele mai mare al lui Moș Crăciun (Paul Giamatti). Acesta trebuie să meargă la Polul Nord în Ajunul Crăciunului pe timpul unei crize financiare – această comedie se concentrează în jurul familiei și valorilor acesteia.

10. The Muppet Christmas Carol

The Muppet Christmas Carol (1992) este una dintre cele mai vechi piese cult-classics ale anilor `90. Acest film spune povestea lui Ebeneezer Scrooge, interpretat de Michael Caine, care este prin desenez Muppets și se conving de magia lui Crăciun. Este unul dintre cele mai bune filme de familie de Crăciun pentru o după-amiază întreagă – când toată familia se poate bucura în același timp.

11. Last Holiday

Last Holiday (2006) spune povestea lui Georgia (Queen Latifah), care descoperă că are un cancer terminale și decide să-și folosește cheia pentru a se bucura de ultima ei vacanța.