Ce reteta chec pufos in 2 tavi sa incerci chiar acum?
Checul este unul dintre deserturile preferate ale majoritatii. Si cu siguranta stii ca puteti pregati acest desert delicios intr-o multitudine de variante. Exista numeroase combinatii pe care le puteti realiza din diverse ingrediente. Cu toate acestea, reteta cea mai gustoasa este cea care contine blaturi moll si sfaramate, precum si umpluturi cremoase si delicioase.
Aceasta reteta de chec pufos in doua tavi este absolut delicios si este garantat ca va impresiona pe toti cei care o vor incerca! Si, mai mult decat atat, este foarte usor de preparat!
Ingrediente:
• 2 oua
• 250g faina
• jumatate de lingurita de sare
• 110g zahar
• 100ml lapte
• 25g unt topit
• 2 lingurite praf de copt
• zahar vanilat
• 150g de unt moale pentru umplutura
• coaja de lamaie
• 2 linguri de esenta de lamaie
Pasii pentru prepararea retetei:
1. Prima etapa presupune prepararea aluatului pentru baza.
• Intr-un bol, amesteca faina, sarea si praful de copt.
• Adauga zaharul, untul topit si ouale.
• Amesteca ingredientele si adauga, treptat, laptele, pana cand obtineti o faina fina.
• Acopera vasul cu o foaie de plastic si adauga jumatate de lingurita de coaja de lamaie.
• Acopera totul si las-o sa se odihneasca pentru aproximativ 10-15 minute.
2. Umplutura de lamaie
• Intr-un vas, amesteca untul moale si zaharul vanilat.
• Adauga esenta de lamaie si coaja de lamaie si amesteca bine.
• Taie umplutura in doua parti egale si seteaza una dintre parti deoparte pentru a fi folosita in ultima etapa.
3. Pregatirea tavilor de chec
• Pre-incalzeste cuptorul la 180°C.
• Unteaza bine cele doua tavi in care vei introduce checul.
• Intr-una dintre tavi, adauga un strat subtire de aluat, apoi adauga umplutura de lamaie.
• Deasupra amestecului de lamaie, adauga un strat subtire de aluat.
• A doua tava se umple la fel, incepand cu aluat, apoi cu umplutura si, in final, cu aluat.
• Acopera tavile cu o foaie de copt si da-le forma dorita.
4. Coacere
• Introdu tavile in cuptor.
• Lasa checul sa se coaca timp de 15-20 de minute, sau pana cand devine de culoare aurie.
• Verifica checul si asigura-te ca s-a copt in intregime.
5. Umple reteta
• Luand ambele tavi de chec pregatite, pune umplutura ramasa in mijlocul lor.
• Cu ajutorul unei spatule, imprastie usor umplutura pe intreaga suprafata.
• Acopera cealalta tava de chec cu umplutura, precum si cu portiunile de aluat ramase.
• Din nou, acopera tava cu folia de copt si lasa tava sa se coaca aproximativ 10-15 minute.
6. Servire
• Una dintre cele mai bune parti ale retetei este ca o poti servi sic alaturi de o bautura calda!Mai mult, acest chec de doua tavi poate fi servit cu fructe proaspete sau ceai.
Aceasta reteta este, fara indoiala, o adevarata delicatesa si garantam ca o vei savura impreuna cu cei dragi. Este simplu de pregatit si, cu siguranta, va impresiona chiar si cei mai preteniosi gurmanzi. Experimenteaza-ti intreaga creativitate si, de ce nu, foloseste aceasta reteta pentru a-ti surprinde cei apropiati. Invita-i la un desert gustos si sfaramicios!
Speram ca reteta ta de chec sa fie un succes si sa faci alegerea perfecta. Desigur, nu uita sa te bucuri de fiecare moment si sa folosesti bijuterii de coc pentru a-i oferi un plus de finete.
Bucura-te de gustul natural si prospetimea acestei retete delicioase – reteta chec pufos in doua tavi!
Bon appetit!