Cu sosirea iernii, lumea se imbie simturile cu aroma painilor proaspete si cu zapada bine-cunoscuta. Dar cum sa te bucuri la maxim de aceste sentimente? Iata cateva obiectiv de poze de iarna, artistice si unice, la care sa te gandesti atunci cand iti alegi imaginea de fundal.

Un fond de iarna cu zapada si culoare

Cea mai buna idee pentru a strange laolalta toate elementele arhicunoscute ale iernii si a le transforma intr-o poza spectaculoasa este sa iei o fotografie de iarna cu culoare. Aceste fotografii adauga o nuanta speciala peisajelor arhicunoscute, care difera fata de imagini alb-negru, trasaturi sau pasteluri deschise. Toate acestea, cu siguranta, se noticeable instantaneu si fac o poza plina de bucurie si viata.

Un icol de padure cuprins de zapada

Pentru a introduce in imagine un strop de magie, imaginea ideala ar fi sa fotografiile paduri iernii. Fotografia unul sau mai multe copapei imbracati in zapada si accentuati cu lumina paleata a zilei este usor de realizat. Un mic ajutor de la un echipament de iluminat extern poate face minuni in realizarea unei poze deosebite si poate scoate in evidenta detalii mai putin notabile ochiului liber.

Un cer instelat cu stele

Oamenii se uita in sus pentru a vedea un cer instelat, stelele si luna reprezentand o imagine perfecta pentru imaginea de fundal. Pentru a face ca poza sa fie deosebita,ideala este sa captantezi acest scenariu pe o plaja unde valurile se cresta si se sparg. O astfel de scapare poate contura linia de fundal pe care ai creionat-o si sa aduca fotografia polara la viata.

Un pod intunecat

In unele zile, iarna devine intunecata si umbroasa, dar ceea ce cateodata pare ca este opresiv poate incepe sa sclipeasca. In loc sa alegi poza unei ferestre intunecate, gandeste-te la pozele de seara si la imaginea unui pod intunecat. Fotografia o poate reprezenta o muscatura de seara, cu multi nori seara in spate si lumina rece.

Un peisaj marin uimitor

Daca vrei sa iesi din vocabularul comun pentru pozele de iarna, o plimbare pe malul marii ar putea fi cea mai buna idee. Aceste poze sunt ideale pentru a evada din viata noastra cotidiana si pentru a ne transporta catre ritualul lenes al anotimpului racoros.

Un ghetar cu lumina recisa

Ca si in cazul cerurilor instelate, pozele de pe ghetari pot fi la fel de magice si efervescente. Un ghetar cu lumina rece poate oferi detalii luminoase care ne pot transporta din nou direct in anotimpul iernii. Aceste imagini se inbina la fel de bine atat cu elementele naturale cat si cu constructiile moderne.

O fotografie cu un oras misterios

Atat in deosebitele sale cartiere, cat si intr-o privire de ansamblu, o imagine a unui oras viu poate fi foarte tulburatoare in mijlocul anotimpului geros. Etosul intunecat si umed care se simte in timpul dimelor fumegande ramane si in imagini, invitand publicul sa se aventureze in vremuri in care toate lucrurile erau posibile.

Lista finala:

  1. Un fond de iarna cu zapada si culoare
    Un icoi de padure cuprins de zapada
  2. Un cer instelat cu stele
  3. Un pod intunecat
  4. Un peisaj marin uimitor
  5. Un ghetar cu lumina recisa
  6. O fotografie cu un oras misterios