Modelul perfect de tunsoare cu peria ai putea sa-ti alegi poate fi cel mai bine determinat daca cunosti mai multe detalii despre diferitele tipuri de perii pentru tuns si ce trebuie sa iei in considerare inainte de a opta pentru un model anume.

In cazul in care ai decis sa-ti schimbi look-ul cu un nou model de tunsoare, inainte de a te decide asupra vreunei optiuni, ar fi optim sa inveti mai multe despre perii pentru tuns, despre care sa-ti spunem mai multe in paragrafele ce urmeaza.

Ce Sunt Periile Pentru Tuns?

Periile pentru tuns sunt unealte de styling care au contribuit de-a lungul timpului la crearea unor modele de tunsori in trend. Acestea sunt folosite pentru a peria si a netezi firele de par si, in unele cazuri, pentru a le tantali. Exista mai multe tipuri de perii care sunt folosite de parizieni si de persoanele care practica stylingul in general. Fiecare se poate adapta cerintelor unui anumit model sau look.

Tipuri de Perii Pentru Tuns
Ceramica
Periile ceramice sunt fabricate din materiale ceramice, iar temperatura produse de acestea ajuta, in medie, sa se calmeze firele de par si sa se lipeasca uleiurile naturale ale scalpului. Acestea sunt considerate beneficiare parului, mai ales datorita ionizarii produse de materialul ceramic. Foarte usor de intretinut, in special prin curatarea lor cu apa si sapun delicat, aceste perii sunt perfecte pentru stylingul parului uscat si delicat.

Perii Din Otel
Bazate pe materialul otel, aceste perii sunt de obicei mai rezistente decat cele din ceramica. Oricand puteţi folosi aceste perii pentru stylingul parului, sunt foarte utile celor care isi doresc fire de par cu volum. Cu toate acestea, este important sa le folositi cu grija pe parul uscat sau vopsit, deoarece materialul otel poate deteriora si deteriora parul delicate.

Perii Din Darie
Periile din darie sunt fabricate din aceasta materie prima, motiv pentru care sunt mai moi si mai delicate cu parul. Acestea sunt recomandate pentru parul fin sau delicat, deoarece densitatea lor mica de fire de par poate ajuta la impiedicarea electrostaticii si la prevenirea deshidratarii sau pemantarii parului. De asemenea, acestea sunt usor de intretinut si sunt adesea folosite pentru impletitul parului.

Perii Sintetice
Aceste perii sunt formate din materiale sintetice, cum ar fi nailonul. Acestea sunt foarte usor de intretinut si sunt cea mai buna optiune pentru parul scalp si pentru persoanele cu fire subtiri de par. Deoarece densitatea firelor de par este mai mica, acestea pot fi folosite cu succes si pentru aranjarea parului si pentru despartirea firelor individuale.

Ce Sa iei in Considerare atunci Cand Alegi un Model de Tunsore Cu Peria?
Inainte de a alege modelul perfect de tunsoare cu perie, ar trebui sa stii ca exista cateva aspecte de care trebuie sa tii cont:

  1. Tipul de Par: Tipul parului de care dispui ar putea sa joace un rol important in alegerea modelului de tuns pe perie potrivit pentru tine. Un par neted, uscat sau vopsit va necesita o perie din materiale speciale, cum ar fi ceramica sau darie.

2.De Cate Zona a Parului Aima sa Desparti: Daca doresti sa imparti parul in doua, este mai bine sa optezi pentru o perie mai subtire. In cazul in care vrei sa aromasti o pagina, vei avea nevoie de o perie mai lata, pentru a obtine o despartire mai pronuntata.

3.Stilul Tunsorii: Stilul pe care doresti sa-l obtii, va determina costul periei potrivite pentru tine. Pentru un stil clasic, vei avea nevoie de o perie dreapta si lata. Pentru ceva mai creativ, vei dori sa optezi pentru o perie mai subtire si cu fire mai subtiri.

4.Tipul de Perie: Dupa cum am mentionat mai sus, exista mai multe tipuri de perii pe care le poti alege. Da-ti seama care este mai buna pentru parul tau si care este mai ieftin.

5.Accesoriile Potrivite: Marimea si forma periei depind, de asemenea, de accesoriile pe care le ai la indemana pentru styling. Exista multe tipuri de accesorii, cum ar fi periile speciale pentru a obtine anumite forme si volum.

La culcare este important sa inveti sa folosesti periile pentru tuns corespunzator. Ia in considerare aceste sfaturi de mai sus atunci cand alegi modelul perfect de tunsoare cu peria.