Culorile parului influenteaza foarte mult stilul si personalitatea. Balayage saten este o tehnica de colorare a parului ce ofera o stralucire naturala si o surpriza plina de culoare. Aceasta se aplica pentru a umbri radacinile si lumina parul care au fost colorate anterior si ofera mai multa luminozitate coafurii, ajutandu-te sa obtii un look modern si trendy.

Dar ce inseamna exact balayage saten si cum il poti obtine? Desi exista foarte multe variante de culoare, balayage saten se refera la particularitatea calda si discreta a ciocolatei. Daca vrei sa obtii un astfel de efect, trebuie sa apelezi la un salon de top, unde stilistii sunt cei mai buni in aplicarea tehnicii balayage saten, insa sa nu uiti: aceasta se poate realiza doar prin trei tehnici diferite:

  1. Tehnica balayage traditionala: Aceasta este singura tehnica ce foloseste principiile si materialele uneori, materia organic la fel de des ca produsele chimice, permițând o mai strânsă manipulare a culorilor. Se utilizeaza atat perii speciali cat si albastru de metil si este una dintre cele mai populare metode de a obtine balayage saten.

  2. Tehnica balayage ombré: Aceasta tehnica creeaza un tranzitie mai usoara intre variate nuante de culori, aplicand ontoane deteriate la baza parului. Se folosesc produse lejere de culoare, ce ajuta la obtinerea unor nuante diferente si intense.

  3. Tehnica balayage sun-kissed: Aceasta tehnica este cea mai blanda si cea mai usoara tehnica a balayajului, folosind ceara si albastru de metil, ajuta la obtinerea unor nuante mai intense si mai luciuase.

Fiecare tehnica se realizeaza prin controlul gradului de iluminare a parului. Rezultatele sunt minunate, deoarece ofera o tunsoare vie si tinereasca, ce poate fi actualizata cu usurinta.

Pe langa aceste trei tehnici, trebuie sa se stie si faptul ca nu toate culorile parului pot fi balayate. Stilistul trebuie sa aiba o vasta cunoastere a diferitelor culori, pentru a se asigura ca rezultatul este exact ceea ce ti-ai dorit.

In ceea ce priveste costurile, pretul depinde de tehnica folosita si de parul tau dinaintea colorarii. Unele saloane de infrumusetare vor oferi doar servicii de balayage saten, deoarece metoda necesita mai mult timp si materiale. Pretul unui balayage saten poate incepe de la 70 de lire sterline, insa poate sa treaca si de 200 de lire sterline, in cazul aplicarii mai multor tratamente.

Prin urmare, este destul de usor sa obtii efectul balayage saten, aspect adus de o mai buna manipulare a culorii, oferind o stralucire naturala si o schimbare contemporana. De ce sa incerci? Balayage ofera o stralucire unica, care nu are cum sa treaca neobservata. Uneori totala, alteori discreta, planifica-ti o iesire la salonul de infrumusetare si adauga-ti un pic de culoare parului tau.

Speram ca acest material v-a ajutat sa intelegeti mai bine ce inseamna un balayage saten, cum se obtine si cat costa. Daca aveti intrebari legate de acest subiect, nu ezitati sa ne contactati sau sa ne contactati stilistul. Reamintiti-va – stilul si infrumusetarea vine din interior, iar un efect pozitiv este garantat.