Cei care iubesc filmele de la Bollywood au o multitudine de filme de care sa se bucure. Indiferent daca preferati comedii, romane sau drame, cinematografia indiana moderne are de oferit cu siguranta acele filme care se potrivesc oricui.

De-a lungul anilor, industria cinematografica indiana a dat lumii unele dintre cele mai bune filme realizate vreodata. A urmat evolutia de la filmul “Mughal-E-Azam” din 1960 la “3 Idiots” din 2009. Si in prezent, peliculele indiene continue sa produca spectacole uimitoare si distractive.

Iata o mica lista cu cele mai bune filme indiene, potrivite pentru a fi vizionate:

1. Sholay (1975)

„Sholay” este o poveste a stravechilor doi prieteni Jai (Amitabh Bachchan) si Veeru (Dharmendra). Prima parte a filmului se deschide cu un cazune din cauza unei temeri pe nume Gabbar Singh (Amjad Khan). Jai si Veeru termina gasirea lui aceasta parte a filmului este foarte interesanta si umoristica. A devenit unul dintre cele mai iubite filme de toate timpurile.

2. Mughal-E-Azam (1960)

Mughal-E-Azam este unul dintre cele mai imense succese ale industriei cinematografice indiene și a păstrat recordul pentru cel mai mare succes al tuturor timpurilor până în anul 1975, când a fost întrecut de Sholay. Filmul se concentrează pe o poveste de dragoste între o prințesă Mughal și un soldat al armatei rivale.

3. 3 Idiots (2009)

„3 Idiots” este un roman profund și comic care abordează conceptul de educație și modul libertin în care sistemul educațional este perceput. Acesta prezintă povestea a trei prieteni inseparabili, Rancho (Aamir Khan), Farhan (R. Madhavan) și Raju (Sharman Joshi) și trăirile lor ale vieții de la admiterea la universitate până la absolvire.

4. Lagaan (2001)

Inspirat de tema de control a coloniștilor britanici în India, aceasta pelicula este concentrata pe un grup de țărani indieni decise să faca ceva împotriva sclaviei pe care o îndurau. Acest grup este condus de un ciudat om din sat, Bhuvan (Aamir Khan). El ii provoaca pe britanici la un joc de Baseball și le promite sa elimine taxele daca ei castiga competitia.

5. Dangal (2016)

Unul dintre cele mai bune filme indiene facute vreodata, Dangal este un miracol pentru industria cinematografica. Filmul prezinta povestea lui Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) și a luptelor sale de a-i împinge pe cei doi fiși ai săi spre un titlu de campion național în domeniul luptelor.

6. Mother India (1957)

Filmul prezinta povestea unei mame in mod unic și neobișnuit. Radha (Narsimha Rathod) sufera in mod constant, dar se straduieste sa ridice copiii ei din tristes si probleme. Ea isi asuma existenta si proprietatea detinatorilor de datorii si de incultura sociala. Radha este un exemplu de persoana devenita o forta a naturii, maternitatea ei si curajul ei sunt un motiv de inspiratie pentru toate generatiile.

7. Pyaasa (1957)

Pyaasa este o drama despre oamenii de rand, si despre lupta pentru a reusi in societatea materiala in care traim. Filmul prezinta povestea unui poet sarac (Guru Dutt), Vijay, care strabate dificultati supranaturale pentru a-si face locul in modul materialist in care traieste trasandu-si un loc.

8. Devdas (1955)

Legendarul film Devdas este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune filme indiene facute vreodata. Filmul prezinta povestea de dragoste a lui Devdas (Dilip Kumar) si Paro (Vyjayanthimala) care se desfasoara in timpuri aristocratice. Filmul prezinta tristetea unei povesti de dragoste când un om nu poate reusi sa fie cu persoana iubita a sa.

9. Ashoka (2001)

Ashoka este, de asemenea, unul dintre filmele celebrificate, realizat de regizorul Ketan Mehta, care prezinta una dintre cele mai celebre epicuri ale lumii. Filmul prezinta povestea lui Ashoka (Shah Rukh Khan) și de cum și-a schimbat viața când l-a învins pe regatul Kalinga prin luptă. După victorie, își schimbă atitudinea față de viață și adopta Dharma, un mod de viață spirituală și siminificația sa a stat la baza stabilirii imperiului Mauryan.

10. Rang De Basanti (2006)

„Rang De Basanti” este povestea unui grup de tineri din India moderna care se alatura spiritului luptator al unui grup de tineri de la inceputul anilor 20 care au incercat sa schimbe sistemul corupt si opresiv al vremilor. Filmul prezinta reactia grupului de tineri fata de problema coruptiei in India si motivul lor pentru lupta indusa.

Industria filmelor indiene ofera o multitudine de comedii, romane si drame care sunt simpatice si foarte bune de urmarit. Iubitorii de filme gasesc cu siguranta ceva pe gustul lor de la materialul de mai sus. Aceste 10 filme merita cu adevarat sa fie luate in considerare pentru lista filmelor bune de vizionat. Speram ca acest articol sa va fi fost de folos si va familiarizat cu gama noastra larga de industrie cinematografica indiana de inalta calitate.