Filmele indiene au devenit unele dintre cele mai populare produse cinematografice din lume, despărțind fanii în toate colțurile globului. De la tărâmuri epice la comedia romantică, de la drame la suspans, filmografia indiană are ceva pentru toată lumea. Iar în zilele noastre, este mai ușor ca niciodată să urmărești filme indiene online.

Așadar, dacă ești în căutarea unor filme indiene excelente disponibile pentru vizionare online, iată câteva dintre recomandările noastre.

1. Sholay

Sholay este unul dintre cele mai cunoscute filme indiene de toate timpurile. Filmul are la bază povestea câtorva prieteni care sunt angajați pentru a captura criminalul pe nume Gabbar Singh. Această întorsătură epopeei clasice a lui Robin Hood atmosfera aduce cu sine un impact devastator în cinematografia indiană. Cu scene de acțiune dinamice și scenariu bine construit, filmul oferă o mare diversitate de interpretări de personaje memorabile.

2. Dilwale Dulhania Le Jayenge

O altă recomandare care trebuie menționată într-o listă a celor mai bune filme indiene disponibile online este Dilwale Dulhania Le Jayenge. Povestea cu doi tineri care nu par să se potrivească la început, însăși este una dintre cele mai populare în lumea filmului indian. De asemenea, filmul are și unele dintre cele mai cunoscute cântece, inclusiv „Tujhe Dekhke” și „Ho Gaya Hai Tujhko”. Dilwale Dulhania Le Jayenge este unul dintre acele filme pe care le poți viziona mereu și o să te bucuri de fiecare dată.

3. Andaaz Apna Apna

Andaaz Apna Apna este un film de comedie indian cu un scenariu pe măsură, deopotrivă distractiv și oral. Defilându-se exact între cei doi protagoniști, Amitabh Bachchan și Aamir Khan, cei doi se adresează reciproc cu sugestii superficiale și bancuri în timp ce construiesc ceea ce se dovedește a fi un complot straniu și memorabil pentru crime. După 25 de ani diferența este clar că această clasică plană de comedie rămâne una dintre favoritele fanilor de toate vârstele din întreaga lume.

4. Taare Zameen Par

Taare Zameen Par se concentrează în jurul lui Ishaan Awasthi, un copil cu dificultăți de învățare și de comportament. La scurt timp după ce părinții săi descoperă că el suferă de dislexie, Ishaan este trimis Ã˘n școala lui Ram Shankar Nikumbh, un nou profesor care îi schimbă viața și îi încurajează talentele artistice și potențialul. Unul dintre cele mai populare filme pentru copii de pe ecranul indian, Taare Zameen Par oferă o frumoasă lecție despre empatie și acceptare, așa cum numai cinema-ul indian poate să o facă.

5. Rang De Basanti

Un alt film de top care merită vizionat online este Rang De Basanti. Acest film este unul dintre puținele care aduc în discuție subiecte politice și provoacă intelectual și emoțional privitorul. Dara Singh isi cere prieteni în cauza sa și ține lecții despre patriotism și sacrificiu. Cei cinci prieteni se reunesc cu un obiectiv comun – să ia răzbunare pentru cauza lui Singh. Filmul face pace cuțite de la cum se raportează fiecare dintre personaje la valorile pe care acesta conștientizează odată cu trecerea evenimentelor.

6. Kannathil Muthamittal

Kannathil Muthamittal este unul dintre primele filme genului bio-pic, și o poveste emoționantă despre o fetiță care se străduiește să găsească mama ei biologică. Actrița de film devenitor Deettte, Amogha siriya, face un rol foarte convingător, căutându-si mama biologică într-un plin război civil din Sri Lanka, care urmărește viața a ceea cei se spune că este un orfan. Cu curse emoționante, scenariul bine construit și o muzică impresionantă, Kannathil Muthamittal pune la competență cel mai dediat emoțional.

7. Roja

Un alt film indian bine construit care merită vizionat online este Roja. Acest film tratează tema terorismului și imaginează povestea lui Roja, o fată din satul inocent care devine detectivul primului caz de terorism ever. Cu toate că filmul Roja merge prea departe și pune viața lui Roja în pericol și ea forțată să caute calea înapoi acasă la un prieten devotat, Rishi (Arvind Swamy). De asemenea, filmul prezintă unul dintre cele mai bine cunoscute cântărețe yodel din India, A. R. Rahman, și admire pe potențialul lui rol în filmul indian.

8. 3 Idiots

3 Idiots este unul dintre cele mai populare filme indiene din toate timpurile. Povestea se concentrează pe trei prieteni, Rancho (Aamir Khan), Raju (Sharman Joshi) și Farhan (Madhavan)care sunt trimiși la închisoare pentru delicte fetișiste.