Uleiul de canabis este una dintre cele mai populare și mai controversate produse naturale folosite în medicină. Uleiul de canabis este obținut prin extragerea uleiului din semințele, frunzele și florile uscate ale plantei Cannabis sativa. Dacă aparții acestui produs, este important să înțelegi ce este uleiul de canabis și beneficiile sale. Acest ghid exploră subiectul și oferă un model de înțelegere profundă a prețurilor și avantajelor uleiului de canabis.

Ce este uleiul de canabis?

Uleiul de canabis este o substanță lichidă obținută prin extragerea procesului cunoscut sub numele de hidroapa. Aici, sunt îmbinate cantități mari de presiune, temperatură și solvenți, toate conținând compuși solubili și izolabili din plantă, cum ar fi cannabis.

Uleiul obținut prin hidroapa conține terpeni, acid oleic, acid linolenic, acid palmitic, vitamina E și o gamă largă de acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6. De asemenea, poate conține cantități detectabile de tetrahidrocanabinol (THC), unul dintre cele două compuși psihoactivi principali ai plantei cannabis.

Uleiul de canabis poate fi colectat din plantele întregi sau poate fi preparat prin tehnica trecerii peste produsele uscate și pulverizate cu solventul potrivit pentru a obține uleiul de canabis pur.

Formele de ulei de canabis

Uleiul de canabis poate fi cumpărat sub mai multe forme și concentrații. De exemplu, uleiul de canabis poate fi cumpărat sub formă de capsule, picături sublinguale, uleiuri și vopsele.

Uleiul de canabis poate fi, de asemenea, cumpărat în diverse concentrări, cum ar fi uleiuri cu concentrația de 1% THC, uleiuri cu o concentrație de 13% THC și alte concentratii mai mari de THC. Puterea uleiului de canabis variază, de asemenea, în funcție de sursa de ulei și de procesul de extracție folosit.

Care sunt beneficiile uleiului de canabis?

Există o mulțime de beneficii pentru utilizarea uleiului de canabis. Acestea includ:

Control al stării de spirit

Uleiul de canabis poate fi un adjuvant ideal în controlul stării de spirit. Studiile au arătat că acesta poate ajuta la reducerea anxietății și la stabilizarea dispozitiei. Acest lucru poate ajuta la gestionarea stărilor depresive și a nivelurilor ridicate de anxietate, ceea ce înseamnă că persoanele care îl folosesc nu mai sunt atât de predispuse la stres și stări de anxietate.

Reducerea durerii

Alte studii au arătat că uleiul de canabis poate reduce simptomele durerii. Una dintre cele mai populare terapii pe bază de canabis sunt cont de glaucomul acut, durerile de cap, durerile cronice și artrita.

Analgezie

Uleiul de canabis poate, de asemenea, ajuta la reducerea sentimentului de durere fără a diminua în mod semnificativ capacitatea unei persoane de a simți normal. Acest lucru se poate realize cu ajutorul THC și CBD din uleiul de canabis. THC-ul acționează ca un agonist al receptorului CB1 (un receptor al endocanabinoid al sistemului nervos central). CBD-ul, pe de altă parte, va acționa ca un agonist la receptorii CB2, care sunt responsabili de reglarea inflamatiilor.

Tratarea unei game largi de simptome

Uleiul de canabis poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata o varietate de simptome asociate cu maladii care sunt mai greu de controlat, cum ar fi epilepsia, maladia Alzheimer și scleroza. Având în vedere că uleiul de canabis este, de asemenea, un antidepresiv, aceasta poate ajuta la tratarea simptomelor ce decurg din depresie și la îmbunătățirea calității vieții oamenilor și în special a persoanelor cu tulburări psihice.

Extinderea capacității de concentrare

De asemenea, CBD-ul din uleiul de canabis poate fi folosit pentru a îmbunătăți starea de spirit și concentrarea. Acest lucru se datorează faptului că CBD-ul se leagă de același receptor CB1 responsabil de aducerea în starea de bine. CBD-ul va fi, de asemenea, util pentru tratarea spasmelor musculare, astfel încât corpul tău să fie relaxat și concentrat.

Riscurile utilizării uleiului de canabis

În ciuda avantajelor uleiului de canabis, trebuie să știți că există și unele riscuri posibile asociate cu utilizarea acestuia.

Primul risc constă în faptul că uleiul de cannabis conține THC, un compus psihoactiv care poate cauza uneori probleme mentale, cum ar fi paranoia și schimbări de dispoziție. Din acest motiv, este important să luați uleiul de canabis în condiții stricte pentru a evita orice probleme de sănătate.

De asemenea, anumite cantități înalte de ulei de canabis pot să scadă nivelul libidoului.