Ceaiul matcha este un ceai verde uscat pulverizat, care vine din Japonia, care a câștigat o mare popularitate recentă în toată lumea pentru beneficiile sale de sănătate și gustul său. Matcha provine din cultivatorii de ceai Tencha, care își cultivă ceaiul într-o seră umbrită, în timpul căreia frunzele sunt strivite. Aceste frunze mici sunt apoi măcinate într-o făină fină și prăjită și cunoscută sub numele de matcha.

Deoarece ceaiul matcha provine din plante de ceai de cea mai înaltă calitate, el conține unele dintre cele mai mari niveluri de nutrienți și antioxidanți din oricare alte surse alimentare sau băuturi. Matcha se distinge de alte ceaiuri prin faptul că se consumă în întregime, cu frunze și tot, în comparație cu alte ceaiuri, unde se utilizează frunze sau bețe infuzate.

Care sunt beneficiile ceaiului Matcha?

Ceaiul Matcha conține antioxidanți cunoscuți sub numele de catechine, care ajută la lupta cu radicalii liberi nocivi și la prevenirea daune oxidativă. Aceste antioxidanți pot fi extrem de benefice atunci când sunt incluși în dieta dvs. zilnică și pot ajuta la promovarea unei vieți sănătoase.

Matcha are de asemenea beneficii studiate clinic asupra stării de sănătate. Există dovezi că Matcha poate contribui la proprietăți anti-cancer și energizante, precum și la reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale.

Pe lângă beneficiile sale nutriționale, Matcha oferă, de asemenea, avantaje detoxificatoare și de curățare. Ceaiul Matcha are un nivel foarte mare de clorofilă și alte compuși care vor ajuta la curățarea și curățarea sângelui.

Un alt beneficiu al ceaiului Matcha este acela că oferă un boost energetic și alertă. În comparație cu alte băuturi energizante care conțin multe niveluri de zahăr, Matcha folosește unele dintre cele mai scăzute niveluri de cofeină din oricare băuturi de cafesa sau ceai. Matcha este cunoscută sub numele de “ceaiul calm”. Acesta va livra un supliment de energie în loc de “curbă de zahăr” sau pusee de energie și alertă ce pot fi produse de o mare cantitate de cofeină ingerată.

În plus, Matcha oferă o mare cantitate de fibre și vitamine. Este situat printre topul băuturilor care furnizează cea mai mare cantitate de beneficii ale sănătății, în comparație cu alte băuturi.

Cum folosesc ceaiul Matcha?

Unul dintre modurile principale de a folosi ceaiul Matcha este prin prepararea unei băuturi ceai Matcha. Puteți prepara ceaiul Matcha cu ușurință, amestecându-l cu apă clocotită și zahăr, miere sau alte arome în funcție de gustul dvs. Se poate folosi, de asemenea, în deserturi sau produse de panificație, ca mousse sau chifle.

De asemenea, Matcha este folosit în medicina tradițională chineză și japoneză de câteva secole și, de asemenea, a fost exploatat în ritualuri spirituale tradiționale. Matcha poate fi, de asemenea, preparată sub forma de ulei de masaj, produse cosmetice și tutun.

Beneficii enumerate ale ceaiului Matcha

Consumul regulat de Matcha se poate bucura de următoarele beneficii:

• Contribuie la prevenirea cancerului la sănătatea inimii și pielii.

• Contribuie la reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale.

• Este bogată in antioxidanti și vitamine care contribuie la lupta cu radicalii liberi și la dezvoltarea și regenerarea celulelor.

• Combinând niveluri ridicate de energie și focus alleva fi nevoia unei cafele sau a unui alt tip de băutură cu cofeină.

• Matcha ajuta la curatarea si detoxicarea sangelui.

• Stimulează metabolismul și poate duce la pierderea în greutate.

• Promovează pofta de mâncare și digestia.

• Ajută la îmbunătățirea condiției și a stării generale a pielii.

• Matcha conține calciu, vitamina A și Grăsimi Omega care sunt considerate benefice pentru organism.

• Poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și alerta.

Ceaiul Matcha este un ceai verde uscat pulverizat, care provine din Japonia și a câștigat o mare popularitate în lumea modernă. Matcha conține unele dintre cele mai puternice niveluri de nutrienți și antioxidanți și poate avea mai multe beneficii pentru sănătate, de la cancer la sănătatea inimii și stimulează energia și reduce nevoia de cofeină. Matcha poate fi consumat într-o varietate de moduri printr-o băutură sau printr-o varietate de produse de utilizare cotidiană.