De-a lungul anilor, tendintele culorii parului au urmat o lunga curba, de la nuanțe de argintiu la nuanțe de roșu sau chiar de la șaten mai întunecat la blond mai deschis. Cu toate acestea, calorile in vogă anul acesta au ceva aparte. De la un indigo viu pana la caramel curcubeu, tendintele coafurii din 2018 provin din diverse și îndrăznețe direcții.

Culorile de par in tendinta anul acesta

Indiferent dacă vrei să incerci o transformare completă sau o nuanță simplă, cele mai tari culori pentru par în acest an vin în multe forme, texturi și grade diferite de luminozitate.

1. Balayage:

Balayage este una dintre cele mai populare tendinte in culorile de par anul acesta. Această strategie de colorare care este bazată pe laudată tehnica subtilă și neconvențională, prin care hașuri subtiri de culori sunt înțepate pe lângă rădăcinile și până la vârfurile părului. De la suvite argintii sau de la numeroase nuanțe de lumină, pana la imitațiile îndraznete ale parului ombré, balayage poate adăuga un plus de stil și personalitate oricărui look.

2. Culori pastelate:

Revolutia pastelului anul acesta se extinde de la haine si pana la coafuri, astfel incat sa creezi look-uri atragatoare, indraznete si moderne. Cele mai populare culori în vogă sunt rozul pal, albastru menta, lila deschis, castaniu pe baza de violet. Trebuie să ai în vedere că, dacă faci schimbarea de la o nuanță de par mai întunecată la o nuanță pastel, va trebui sa îți aplici un tratament de deschidere a culorii înainte de colorare pentru a obține rezultatul dorit.

3. Nucă de cocos:

Nuca de cocos este una dintre acele culori care nu se demodează niciodată. Fiind una dintre cele mai calde și naturale nuanțe de blond de pana acum, nuca de cocos este ideală pentru cei care caută să adauge o tentă de aur la parul lor. Aceasta poate fi obtinuta prin amestecarea semințelor de nuca cu pigmentul profesional de colorare și combinând rezultatul pentru obținerea culorii dorite.

4. Brunetul cu caramel:

Caramelul rămâne una dintre tendințele principale în domeniul colorării părului anul acesta, primul pas fiind amestecasa tuturor nuanțelor de maro pentru a crea acea tentă naturala de culoare. Datorită varietății de nuante și alte accente colorate, brunul de caramel este ceva mai deosebit decât media. Acest lucru poate fi realizat atât prin vopsirea înseși a părului, cât și prin adăugarea de sare și zahăr pentru a obține cele mai recente rezultate.

5. Roșu negru:

Vopsirea părului în nuante de roșu cu nuanțe închise de negru a fost, de asemenea, în tendințe în ultimele luni. Este o culoare dramatică și extravagantă care rămâne una dintre cele mai populare și mai comune nuanță de păr, mai ales în rândul persoanelor care încearcă stilul de punk sau gothic. Aceasta poate fi obtinuta armonizând o nuanță mai întunecata de roșu cu aceea mai deschisă, creând astfel acea intensitate care ofera volum și strălucire părului.

6. Gri, argintiu și ash:

Trendul cromatic al anului 2018 include și un plus de stil mai tradițional și distinct. Cele mai tari culori in vogă incluzand tonuri de gri, argintiu sau ash au crescut la cote exponențiale de-a lungul anului. Aceste nuanțe pot fi rezultatul unei varietăți de diferite altoiri, cum ar fi un castaniu pal sau închis sau chiar un blond deschis. Simetria sau texturile definite pot fi accentuate folosind această culoare unică și impresionantă.

7. Vopsitul în nuanțe de lavandă:

Un alt trend-culoare în vogă pentru anul 2018 este vopsitul în nuanțe de lavandă. Nuanțele de lavandă sunt perfecte pentru cei care caută un plus de nonșalanță și culoarea necesară pentru un look plin de energie. Cu nuante care variază de la lavandă pastelată la tonuri intense de purpuriu, această nuanță naturală poate oferi rezultate spectaculoase.

Cum sa alegi o noua culoare de par

Decizia de a schimba culoarea parului poate fi dificilă și îngrijorătoare, atunci când trebuie să þi dai seama care ar fi cea mai potrivită pentru tine.

Iata câteva sfaturi utile:

  1. Ia în considerare nuanta pielii tale – aceasta este cea mai importantă când alegi o noua culoare de par. Alege o culoare care se potrivește și accentuează nuanta pielii tale pentru un look mai feeric.

  2. Concepe-ți look-ul – daca deja ai ceva în minte, poți fi mai creativ și să experimentezi cu culori mai curajoase.