Marele Canion este o regiune in Sud-Vestul Statelor Unite ale Americii situata in statul Arizona. Acesta este unul dintre cele mai mari si cele mai impresionante peisaje din lume. Canionul a fost format in urma eroziunii fluviului Colorado si formeaza un teren spectaculos si stralucitor. Raritatile geologice si biologice vin la locul lor pentru a face din aceasta regiune un sit arheologic si istoric. Cel mai lung Canion din lume, este de aproximativ 350 de mile, adanc de peste 1.600 de metri si lat de 18 km. Marele Canion a fost declarat ca si Rezervatie Nationala, in 1969 si are un torent spectaculos al infruntarilor, stancilor si plantelor. Seara ofera nopti spectaculoase in timpul carora se poate vedea luna si stelele in canion.

Ce se Intampla de-a Lungul Canionului?

Marele Canion se intinde o distanta de aproape 550 de kilometri pe malurile Raului Colorado. Principalele puncte de interes din Canion sunt:

 1. Suprafata – suprafata totala a acestui canion este de peste 4.000 de mile impreuna cu parcurile si rezervatiile sale aferente.

 2. Profunzimea – cresterea fluviului Colorado a contribuit la adancirea Canionului. Raul este foarte adanc si se intinde peste 8.000 de picioare adancime.

 3. Stancile – masivele stanci inalte se intind de-a lungul Canionului si ofera aspectul de adancime a acestuia.

 4. Vegetatia – Flora si vegetatia de-a lungul Canionului sunt mai mult decat un simplu frumos. In zona se gasesc o varietate de plante si animale care dateaza din epoca preistorica.

 5. Structurile geologice – structurile geologice de langa Canion sunt formate din calcare, argila si nisip. Acestea formeaza o imagine mai clara a eroziunii care sa intamplat in Canion.

Atractii Turistice si Activitati

De-a lungul Canionului exista mai multe atractii turistice si activitati. Iata cateva dintre acestea:

 1. Rezervatii si parcuri – exista mai multe parcuri nationale si rezervatii din imprejurimile Canionului care ofera spectacole naturale impresionante si ofera turistilor adevarate placeri.

 2. Raul Colorado – raul Colorado care se tine strans prin Canion va ofera o varianta interesanta de rafting si canooing.

 3. Drumetii – sunt mai multe pozitii de drumetii disponibile in imprejurimile Canionului, iar potecile sunt obisnuite si provocatoare in acelasi timp.

 4. Observatii astronomice – Canionul mare ofera observatii astronomice, intrucat stelelor poate fi vazuta in mod clar noaptea si ziua soarelui se poate recunoaste prin ndecuiri si culori.

 5. Inot si navigatie – exista optiunea de a naviga si inota in Canion, in cazul in care sunteti in cautare de aventuri sau de, poate, doar pentru a face o imagine sau o inregistrare video.

 6. Curse cu ATV- uri si biciclete – pe langa drumetii, Canionul mare ofera si optiunea de a face curse cu ATV-uri si biciclete, pe traseele continute in imprejurimile sale.

O vizita la Marele Canion Offers an Oportunitate Pe Care Te Poatei Buena de a Intelege Friza Formarii si Evolutia

Marele Canion ofera oportunitati necontenite de a explora existenta si istoria Naturii. Pe masura ce ve-ti plimba pe langa canion, ve-ti vedea modul in care fauna si flora se interpagheaza si se schimba pe masura ce trece vremea. Decimile de specii de pasari, mamifere, Reptile si pesti pe care le gasiti in zona sunt o mica parte a vietii sfinte in acest mediu. Acest loc va poate ofera si o examinare stiintifica si spirituala asupra vietii Naturii la cea mai fina lor forma.

Dupa cum se poate vedea, Marele Canion are o distanta de aproximativ 550 de kilometri, profunzimea sa fiind mai mare de 8.000 picioare, prezentand un spectacol uimitor si spectaculos in cadrul careia florile si vietuitoarele au platite un important rol. Regiunea este, de asemenea, recunoscuta pentru multiplele sale atractii si activitati pe care le poate oferi turistilor. O vizita aici ofera ocazia de a vedea ceea ce natura a creat in milioane de ani, formand Canionul si, in acelasi timp, un mediu asprare intrucat o poti studia.