Cocurile sunt genul de frizuri care pot face minuni pentru stilul si imaginea unei persoane. Indiferent ca sunt langa fie, cu parul prins sau lasa sa se lase liber, acestea transforma look-ul tau, oferindu-i instantaneu un strop de glamour modern. Cocurile sunt la mare cautare si foarte diverse, astfel ca tu poti juca cu acestea si experimenta diverse stiluri, mechesuri sau bucle, asezate cu grija pentru a obtine acea sirop fantastica.

Iata mai jos cateva dintre cele mai comune tipuri de cocuri si modul in care tu le poti crea:

  1. Cocul „Banana”:

Unul dintre cele mai cunoscute si preferate tipuri de cocuri este „banana” sau cocul care are forma de banana. Aceasta se realizeaza prin prinderea parului de la centru catre partea din spate, creandu-se astfel aceasta fita care se rezema de cap. Pentru aceasta frizura se poate folosi orice tip de par, insa recomandarea este sa se foloseasca de produse de ingrijire si styling pentru a obtine si mentine forma cocului.

  1. Cocul “Monica”:

Un alt tip popular de coc este cocul pozitionat perfect in lateral dintr-o parte a capului, frapeaza si in acelasi timp ofera o nota clasica imaginei tale. Acesta se poate face cu ajutorul unor ondulatori mici si se potriveste de minune stilurilor si versiunilor vintage, mai ales ale anilor ’90 sau chiar de la acel stil boem si boema. Pentru un look mai original, aceasta poate fi decorata cu o panglica subtire sau chiar cateva flori artificiale.

  1. Cocul „Top Bun”:

Acesta este posibil cel mai folosit tip de coc si este de obicei preferat de cele care poarta par lung si parul prea scurt. Cocul „Top Bun” este concentrat in partea de sus a capului si este utilizat pentru a aranja „top bun”-ul. Acesta se poate face cu ajutorul unor ondulatori mici sau a unor bigudiuri, eventual decoarate cu ornamente in culorile preferate.

  1. Cocul „Half-up Bun”:

Acesta este un tip de coc la fel de popular si se poate face in multe moduri. Unii oameni prefera sa monteneze doar jumatate din par, iar altii prefera sa prinda parul intreg in o coada joase. Cocul „Half-up Bun” este atat versatil, cat si un aspect de moda moderna.

  1. Cocul „French Twist”:

Unul dintre cele mai vechi tipuri de coc, acesta a fost folosit in Occident de sute de ani. Cocul „French Twist” se face prin prinderea parului in partea din spate si pe cea superioara a capului, decorat cu flori sau jucarii. Acest tip de coc este practic nedemodat si se poate folosi in mai multe forme.

  1. Cocul „Fishtail”:

Acest tip este foarte popular in randul persoanelor tinere, fiind o frizura eleganta si diversificata. Acesta se face din prinderea parului in doua sectionale, alternand de la una la cealalta, rezultand in jos asa cum a fost facut in imagine. Pentru a finaliza cocul „Fishtail”, se poate face din parul ramas o coada sau cu ajutorul unor ondulatori mari.

  1. Cocul „Scarlett”:

Acesta este stilul recunoscut si folosit de celebra actrita Scarlett Johansson, are un aer romantic si exotic. Acestea sunt realizate prin rularea parului inainte si prinderea acestuia inainte de a se rula spre spate si de a se prinde de la rasucire. Cocul „Scarlett” poate fi fatat cu mai multe bucle neregulate si decoorat cu chipsuri sau flori.

Cum sa realizezi un coc perfect ?

Inainte de orice, gandeste-te cum sa aranjezi parul pentru crearea acelui look dorit. Dupa aceea, trebuie sa-ti prepari parul. Pentru aceasta este indicat sa folosesti produsele potrivite pentru tipul tau de par si pentru a obtine tipul de coc pe care ti-l doresti.

Dupa aceea, foloseste ondulatorii sau fierul de par pe care ti se potriveste mai bine pentru crearea acelui look. Este important sa nu uiti sa folosesti produsele destinate protectiei parului de la caldura, deoarece sunt necesare pentru mentinerea sanatatii acestuia.

Ulterior, relaxeaza sau lasa parul sa se raceasca in jurul ondulatorului sau a fierului de par pentru cateva minute. Apoi desprinde buclele, fixesandu-le pe parca ai dori sa le aranjezi.

In final, foloseste produse speciale de styling pentru a-ti prinde buclele si daca doresti sa decorati cu ornamente. Daca doresti sa adaugi si mai mult stil cocului, foloseste produsele care mat un aspect mai voluminos si mai stralucitor buclelor.

Cocurile sunt prietene prea bune ale parului si pot oferi instantaneo imaginea dorita. Acestea allowem sa experimentam aproape orice si sa obtinem mai multe look-uri. Iata ca mai sus am trecut in revista cateva tipuri populare de cocuri si speram ca ai reusit sa-ti realizezi unul adecvat stilului tau. Ia-ti libertatea de a experimenta si tu poti fi proproia stilista… nu in ultimul rand, distreaza-te!