Castelul Banffy este un castel de epoca barocă situat în zona Transilvaniei, în apropierea orașului Bontida în Bihorul de nord. Construit la sfârșitul secolului al XVI-lea, această locație transilvană a fost locul unei familii nobile în timpul Republicii Austo-Ungare. Castelul Banffy a format peste ani, parte semnificativă a regiunii Bihorului și este în momentul de față considerabil un obiectiv turistic atractiv.

Turisticii de la orice colț al lumii sunt încântați să admire această destinație înrudită cu istoria și cultura Transilvaniei, fiind una dintre cele mai importante atracții din zonă. Castelul Banffy poartă vorba mult mai mult decât despre doar natură, oferind un sezon intelectual și un bogat gospodărie de informație și detalii istorice.

Istoria Castelului Banffy
Așezat într-o rolla dinspre regiunea muntelui Oradea, castelul Bănffy a fost construit în perioada barocului în secolul al XVI-lea aproape de Decebal și Vlahul Sohodol și reprezintă o structură arhitectonică excepțională. De la prima atestare în 1506 sub denumirea Bánff, castelul a trecut prin diverse perioade istorice: Republicii Austro-Ungare, Primului sau Al Doilea Rău Mondial, dăinuind în veacuri pâna în modificări fizice minore ca și în prezent.

Castelul Banffy este cunoscut pentru dimensiunea sa impresionantă și modul în care a rezistat schimbărilor de-a lungul vremii. În concluzie, construcția sa e o reflectare a civilizației transilvane uneori atât de invizibile în această țară. Totodată, castelul Bănffy a avut un impact semnificativ în istoria Transilvaniei, fiind motivul pentru numeroase evenimente care au avut loc de-a lungul anilor

De ce trebuie sa vizitezi Castelul Banffy?
Dacă iei în considerare că luna de miere trebuie să fie una memorabilă, Castelul Banffy e una dintre destinațiile te scoate cu siguranță din monotonie. V toamna, ce reprezintă un anotimp ideal pentru a vizita această destinație, deoarece poți relaxa în mijlocul naturii înconjurate de culorile care par să nu se mai sfârșească. Oricare ar fi motivul tău pentru a viza Castelul Banffy, e important să știi cu ce trebuie să te vei confrunta când te afli acolo. Iată mai jos câteva motive pentru care ar trebui să vizitezi Castelul Banffy:

 1. Parcuri naturale și grădini istorice
  Castelul Banffy se află în mijlocul unui peisaj rural amețitor, înconjurat de păduri și dealuri spectaculoase. Uita-te în jur și vei avea ocazia să admiri peisajele și frumusețile naturale ale zonei. Dar nu numai natura oferă o priveliște extraordinară, ci și grădinile castelului. Grădinile Castelului Banffy sunt inspirate din Veacul al XVI-lea și au fost recent realocate de proprietarii de astăzi. Aici vei admira gazonuri, sculpturi, flori și alte elemente care te vor duce intr-o călătorie în spatele timpului.

 2. Istoria Castelului Banffy și obiectele existente
  Cei care s-au simțit curioși cu privire la istoria și cultura Transilvaniei ar trebui să viziteze Castelul Bănffy, care a fost inglobat în această regiune dedicându-se și trăind în mijlocul comunității aproape de o mie de ani. Pe lângă călătorul către trecut în epoca barocă, vei putea să vezi și obiectele existente în interiorul castelului. Aceste obiecte sunt vechi și unice, oferind un mod plăcut de a te bucura de vizită.

 3. Festivalul Art Days și evenimentele organizate
  Dacă vrei să vizitezi Castelul Banffy în perioada iunie-iulie, vei avea ocazia de a participa la festivalului Art Days. Acest festival se desfășoară anual în preajma Castelului Banffy și implică artiști decorând orașul cu elemente de artă și muzică. Desigur, vei fi profund impresionat de clădirile restaurate și elementele istorice pe care le vei vedea în cadrul și în afara zidului castelului Banffy.

 4. Biimax Festival
  Biimax Festival e unul dintre cele mai strânse eveniment cunoscute de la Castelul Banffy. Acest festival se adresează tuturor celor care fac muzică, iar line-up-ul l-au atras anual pe artiști internaționali și pe mulți alții care simt foamea muzicii, producând astfel o prezență largă a oamenilor din orașul Bănffy și regiunile din jur.

 5. Cazare, restaurant și produse culinare
  Bănffy oferă turiștilor opțiunea de a face cazare la anticamera și la camerele castelului, oferind astfel o experiență memorabilă.