Ascultarea de carti audio este o modalitate excelenta de a te bucura de cuvintele tale preferate, fără să ai nevoie să-ți iei ochii din drum. În ultimii ani, au existat o serie de dezvoltări remarcabile în ecosistemul asociat cartilor audio, îmbunătățind în mod semnificativ experiența de ascultare a cărților. Iată care sunt cele mai bune carti audio pe care le puteţi asculta.

 1. Harry Potter și Cercul Păcii de Jim Dale
  Naratorul celebru Jim Dale însuflețește magia înregistrării audiobook-urilor complete din seria de carti Harry Potter, de la Harry Potter și Piatra Filozofală până la Harry Potter și Talismanele Morții.
  Dale aduce la viață pe Harry, Ron și Hermione și le oferă personajelor profunzime și intonatii comportamentale uimitoare.
  Dale face fiecare ascultator să se simtă ca și cum ar sta acolo, în același loc cu personajele sale preferate, printr-un efort copleșitor.

 2. Divergent de Veronica Roth
  Veronica Roth a înregistrat propriul ei audiobook din seria sa de carti Divergent și leagă carti separate prin nararea ei profundă și dinamică.
  Roth se face remarcată prin a transforma suita sa Divergent, plină de acţiune și pericol, într-o formă audio emoționantă ce vă poate ține în papuci până când auziți ultimul cuvânt.

 3. Asupra celor 13 cărţi de Stephen King
  Stephen King a produs unul dintre cele mai bune audiobook-uri care au ținut captivi fanii lui. Audiobook-ul său intitulat “Asupra celor 13 cărţi” combină povestea lui și elementele propriei sale auto-interogări într-o formulă audio care este la fel de interesantă ca orice roman pe care l-ar putea scrie.
  King aduce în această audiobook o narare plină de efecte sonore, care transportă ascultătorul în lumea sa de povești. El oferă detalii cu privire la viețile sale și la aspectele sale de scriere, care completează audiobook-ul asupra celor 13 cărţi.

 4. The Hunger Games de Suzanne Collins
  The Hunger Games este una dintre cele mai populare serii de carti înregistrate vreodată pe audiobook, şi cu siguranță este un must-ascultat.
  Suzanne Collins îşi oferă propriile ei cuvinte înregistrate într-un mod care aduce la viață lumea sa de distopie. Cu schimbari de tonalitati și voci pentru fiecare personaj, Collins efectuează un joc grandios de vocale și schimburi de sentimente de la o scenă la alta.

 5. Fahrenheit451 de Ray Bradbury
  Audiobook-ul lui Ray Bradbury, Fahrenheit 451, oferă o perspectivă reală a maiestriei sale în scriere. Audiobook-ul include alte povesti preferate ale lui Bradbury și leagă elementele sale de la o scenă la alta în mod egal.
  Bradbury își oferă propria narrativă prin propria sa voce, oferind cu fiecare cuvânt câte ounitate de magie fictivă. Acest audiobook-ul oferă o doză proporțională de emoție și mister, încât nu este de mirare de ce a ajuns să fie unul dintre cele mai ascultate audiobook-uri.

Cum alegi cele mai bune carti audio
Ești un neofit în lumea audiobook-urilor și vrei să alegi ceea ce ți se potrivește cel mai bine? Există câteva lucruri pe care le-am putea considera înainte de a alege pian de audiobook-uri potrivit pentru tine.

Iată câteva dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare:

• Verificați audiența pentru carti audi. Multe dintre cartile audio sunt publicate cu o anumită audiență în vedere. De exemplu, unele sunt publicate doar adulti, deși altele pot fi pe o plajă mai largă.

• Vă ajută să căutați recomandări. Internetul este plin de recenzii convinatoare despre audiobook-urile din întreaga lume. Prin urmare, este întotdeauna bine să citiți recomandările locale și internaționale pentru a vă da seama ce se potrivește cel mai bine cu dvs.

• Verificați pretsiusul. Majoritatea serviciilor pun accentul pe prețul unui audiobook, în special dacă vorbim despre perioadele limitate. Prin urmare, e bine să verifici ofertele care sunt disponibile înainte de a cumpara un audiobook.

• Verificați vasta selecție de carti audio. Vasta selecție de carti audio ar trebui să conțină o gamă largă de titluri care să satisfacă aproape orice gust în materie de literatură. Așadar, asigurați-vă că veți găsi ceea ce căutați înainte de a alege un anume serviciu.

• Citiţi comentariile. De multe ori, poti obtine cateva informatii pretioase accesand comentariile si recenziile altor utilizatori. De obicei, aceste comentarii pot oferi o perspectivă reală asupra calitatii generale a unui audiobook.