Sarbatorile pe care le-am petrecut in 2021 au fost unele cu adevarat unice și de neuitat, mai ales dupa ceea ce a fost un an greu si stresant. Acestea ne-au oferit șansa de a petrece momente speciale alaturi de cei dragi, de a ne pune planuri in aplicare și de a face loc pentru relaxare si odihna. De asemenea, anul a fost plin de diverse evenimente mondiale, incepand de la Ziua Mondiala a Sanatatii si pana la eliberarea documentarului „My Octopus Teacher”.

In randurile ce urmeaza, vom vorbi despre cele mai importante sarbatori pe care le-am petrecut in 2021, precizand stilul in care s-a desfasurat si modul in care acestea s-au asemanat sau au diferentiat fata de anii trecuti.

I.Sarbatorile de iarna:

Crăciunul, care se sarbatoreste pe data de 25 Decembrie, a fost cu certitudine una dintre cele mai importante sarbatori ale anului. Anul acesta, fiecare familie a putut presara magie in alte forme, cu toate ca a fost schimbat modul in care se fac regulile de adunare si cum se poate celebra. Multi oameni s-au evitat si au izolat, in timp ce altii au optat pentru socializare cu cei dragi prin intermediul retelelor de socializare. Alte familii și-au cumparat cadouri pentru cei dragi si s-au conectat virtual sa-si prezinte cadourile și sa se bucure de acea lumina virtuala de Crăciun.

De asemenea, la sfarsitul anului, inceputul lui ianuarie a fost marcat de cea mai traditionala sarbatoare: Anul Nou, care, asemenea Craciunului, a trebuit sa fie celebrat in alte forme si cu un stil diferit. In urma restricțiilor, mulți oameni au preferat sa-si petreaca noaptea de Revelion reluand vechi traditii, precum pregatirea a mesei cu alimente specifice si vizionarea unor episoade ale filmului preferat.

II.Celelalte sarbatori importante in 2021:

Principalele sarbatori, in afara de cele doua mentionate mai sus, au fost Pastele si Ziua Indragostitilor. Pastele, care se sarbatoreste in prima duminica dupa echinoctiu de primavara și cu patruzeci de zile mai tarziu de Craciun, a fost o sarbatoare in care multi oameni și-au unit familiile prin intermediul unor discutii virtuale sau prin trimiterea de cadouri. In loc sa ia drumul la biserica și sa-i pofteasca pe cei dragi la o masa calda și fenomenală, datorita pandemiei, totul s-a derulat de acasa, unii ducand mai departe obiceiuri disparate, cum ar fi crearea oualor decupate manual și modelarea figurinelor din plastilina.

Pe de alta parte, Ziua Indragostitilor, care se sarbatoreste in fiecare an pe 14 Februarie, a venit, de aceasta data, cu mai multa creativitate impedimentul aparitiei pandemiei. Au existat numeroase idei care au luminat acest sezon si au adus un zambet pe chipurile celor indragostiti. Unele persoane si-au optat pentru o cina romantica acasa, alaturi de partenerul lor, in timp ce altele au daruit cadouri interesante invartejite in packaging-uri si guldinguri tematice.

III.Zilele importante internationale in 2021:

In afara de sarbatorile traditionale, calendarul anului 2021 a adus cu sine si o serie de zile internationale care au marcat cauze diverse, precum lupta impotriva saraciei sau drepturile persoanelor cu dizabilitati. Acestea ar include, printre altele:

• Ziua Mondiala a Sanatatii, care se sarbatoreste anual pe data de 7 Aprilie, si a avut ca principal obiectiv sublinierea importantei sanatatii și promovarea unor mai bune progrese in prevenirea bolilor și imbunatatirea sanatatii publice.

• Ziua Internationala a Diversitatii Culturale pentru Dialog si Dezvoltare, care se sarbatoreste pe data de 21 Mai. Acest eveniment a oferit o platforma pentru schimbul divers si construirea unei culturi in care diversitatea sa fie acceptata si sarbatorita.

• Ziua Internationala a Taranului, care se sarbatoreste pe data de 12 Octombrie si are ca scop sustinerea taranilor, prin ameliorarea abilitatilor si competentelor lor.

IV.Influenta documentarului „My Octopus Teacher”:

In 2021, internet-ul s-a inundat cu comentarii despre documentarul „My Octopus Teacher”. Lansat pe 22 Septembrie, filmul a fost o adevarata provocare solo a regizorului Craig Foster, care a cercetat pricipiile scufundarilor de 12 luni, in cadrul carora a reusit sa faca cunostinta cu o lumpa cu nume Aaron, alegand-o ca model pentru a invata despre natura oceanului din apropiere. Documentarul a captat rapid atentia publicului, curgand un flux constant de adeziune si aprobare prin intermediul retelelor de socializare si a platformelor de streaming, oferind un mesaj catre lume cu privire la importanta conservarii vietii acvatice.

Sarbatorile sunt importante pentru ca ne ofera sansa de a preface presiunea si tensiunea vietii de zi cu zi si de a ne bucura de o clipa de relaxare si bucurie. In 2021, aceasta nevoie a crescut si a fost cruciala pentru aceasta perioada. Desi pandemia a dus la o reducere a comuniunii, ceea ce a dus la o schimbare a stilului de sarbatorire, in cazul diverselor evenimente importante din aceasta perioada acestea au fost adaptate, gandindu-ne, astfel, la lucruri care isi merita locul in istoria viitoare. Cel mai important lucru este ca aceasta perioada ne-a aratat cum putem face si mai mult cu putin, insemnand ca putem schimba lucruri prin faptele noastre si prin acelasi timp ne putem bucura de doau ce lungul acestui an a oferit.