Bezelele sunt unul dintre cele mai favorite deserturi de instanta si, in același timp, unul dintre cele mai usoare de preparat. Fie că vrei să încerci să faci propriile tale bezele sau pur și simplu dorești să optezi pentru o opțiune mai rapidă și mai ușoară, oferim mai jos câteva retete delicioase pentru cei ce doresc să încerce arta de a face bezele.

Ce sunt bezelele și de ce sunt atât de populare?

Bezelele sunt o bijuterie delicioasa cu o trecuta sfârșită. Compoziția este simplă, fiind alcătuită dintr-un aluat fraged de formă rotundă sau ovală, recunoscut ca și biscuite, umplut cu o cremă dulce-acrisoara, făcută din zahar ars, lapte, si vanilie. Acest desert subțire si crocant a devenit în cele din urmă unul dintre produsele de bază ale unui bucătar premier; această delicatesă fină se potrivește cu fiecare ocazie.

Bezelele îmbină o varietate de arome delicioase care îi fac unul dintre cele mai populare deserturi; această combinație unică de aluat fraged și marshmallow suculent se poate îmbină cu toppinguri de cacao sau de fructe simplu, presărat deasupra aluatului bezelei sau chiar în cuptorul cu microunde.

Și fiindcă această dulceață delicioasă are atât de multe forme și optiuni disponibile, ai putea fi surprins să afli că bezelele sunt de fapt foarte ușor de făcut.

Iata care sunt cele mai usoare retete de bezele

Bezelele de ciocolata

Bezelele de ciocolata reprezinta o joaca a gustului si o experiență plină de aroma care se poate bucura datorită complexului și variatelor combinații pe care acesta le poate oferi. Fie ca vei alege să adaugi ciocolata în aluatul bezelei sau ca vei amesteca si amesteca ciocolata și caramelul pentru umplutura obisnuită, aceasta reteta usoara delicioasa se pastreaza destul de mult timp.

Ingrediente:

  • 350 de grame de aluat frumos, rece
  • 200 de grame de lamaie ciocolata
  • 50 de grame deunt sos caramel
  • 50 de grame de unt topit
  • Ulei de migdale , dupa preferinta

Instructiuni:

  1. Preincalzeste cuptorul la o temperatura de 175 ° C si tapetezine cu hartie de copt o tava mare.

  2. Cu un cutit, taie ciocolata cubulete mici, apoi pune-le intr-un bol si adauga sosul de caramel, untul topit si uleiul de migdale si amesteca pana obtii o compozitie omogena.

  3. Intr-un al doilea bol, adauga aluatul rece si presara ciocolata topita peste aluat si amesteca usor.

  4. Extinde aluatul cu un sucitor pe o suprafata cu faina si taie cercuri, folosindu-te de un pahar sau chiar de o capsula de cafea.

  5. Scoate tava pregatita si presara, pe fiecare cerc, o lingurita cu ciocolata, adaugand o parte din umplutura sau diverse toppinguri special pregatite.

  6. Pune cercurile pe tava si coace-le in cuptor pentru 15 minute, sau pana cand aluatul se rumeneste usor.

  7. Cand sunt gata, lasa bezelele sa se raceasca complet inainte de a le taia, completând aceasta reteta usoara cu un topping bogat special pregatit.

Bezele clasice

Bezelele clasice sunt una dintre cele mai bine cunoscute tipuri de bezele, fiind o reteta traditionala. Aceasta reteta usoara consta intr-un aluat fraged, un sos caramel si vanilie sau gem de portocale.

Ingrediente:

  • 500 de grame aluat fraged
  • 2 cani de zahar granulat
  • 2 cani de lapte
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 lingurita de sare

Instructiuni:

  1. Intr-un vas, puneti zaharul, laptele, sarea si esenta de vanilie , si amestecati usorul ingredientele.
  2. Caliti acest amestec pe foc mic, miscand periodic.
  3. Cand sosul incepe sa se ingroase, luati vasul de pe foc si lasati-l sa se raceasca.
  4. Intindeti aluatul pe o suprafata cu faina si taiati forme rotunde folosind sticla sau chiar o tava de aluminiu.
  5. Lasati marginile de aluat sa se termine; presarati-le peste umplutura.
  6. Pe o tava pregatita, asezati aceste forme; back log la foc mediu timp de 20 de minute.
  7. Cand sunt gata, luati bezelele din cuptor si lasati-le sa se raceasca complet inainte de a le servi.

Bezele cu nuca

Bezelele cu nuca sunt una dintre cele mai populare retete usoare si delicioase. Acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a folosi nuci macinate pentru umplutura bezelelor, oferindu-le un gust distinctiv si intorsaturi bogate.

Ingrediente:

  • 500 de grame de aluat fraged
  • 2 cani de nuca macinata
    -4 cani de lapte
  • 2 cani de zahar

Instructiuni:

  1. Intr-un vas, adauga laptele, nucile si zaharul, amestecând bine ingredientele.
  2. Caliti amestecul pe furn sau foc mic, amestecând periodic, pâna devine o pasta groasa si omogena.
  3. Luati vasul de pe foc, presarati nuca macinata si lasati-l sa se racoreasca complet.
  4. Intindeti aluatul pe o sufrata curata si taiati forme mici folosind pahare sau tavi de aluminiu.
  5. Acoperiti fiecare cerculet cu un strat subtire de pasta pe care ati facut-o si presarati nuca macinata.