Atunci când vine vorba de nume bogate în istorie, biblia este primul lucru care îmi trece prin minte. Cu milioane de cărți, povești și personaje, biblia a inspirat numeroase părinți să dea unul sau mai multe dintre aceste nume copiilor lor. Ca o sursă vastă de inspirație, există câteva nume pe care nu vei găsi în fiecare zi, ceea ce face din ele alegerea ideală pentru copiii tăi! Vom discuta mai jos despre care sunt cele mai rare nume de fete din Biblie, astfel încât să puteți începe să căutați inspirație în timp ce veți face o descoperire istorică.

I. Istoria și semnificația numelor biblice

Atunci când vine vorba de nume inspirate din bible, există o mare istorie și multe semnificații în spatele lor. De la frumoasele nume feminine până la numele masculine ceresti, există o mare forță în ele. Aflați mai jos despre ce înseamnă aceste nume.

A. Numerele din Biblie:

Numele biblice sunt adesea alcătuite din numere precum trei sau șase. Aceste numere au o semnificație istorică și biblică. Numărul 3 stă adesea pentru potrivirea perfectă sau pentru putere și binecuvântare. Numărul 6 stă de multe ori pentru perfectiunea lui Dumnezeu sau pentru faptul că Dumnezeul lui Moise l-a creat la a șasea zi. Numerele pot fi, de asemenea, cuvinte cifrate sau chiar parabole.

B. Originea numelor:

Numele biblice provin de la numeroase povești și personaje ale Bibliei, precum și de la numeroși termeni biblici. De exemplu, Isabella provine de la „Isabela”, care este un nume biblic, iar Belle provine de la cuvântul francez pentru „frumoasa”, care se aseamănă cu numele biblic Saral, care înseamnă „cercetător”, „bine responsabil”. Un alt nume biblic inspirat poate fi Leah, care înseamnă „fragmentarea”.

II. Cele mai rare nume de fete din Biblie

Cu toate numele istorice și semnificațiile puternice, există câteva nume de fete rare din Biblie care sunt adesea neglijate în zilele noastre.

A. Avigail

Avigail este unul dintre numele rareale cărții lui Samuel, aparțând unei văduve și veselei împărătese mai vechi. Înseamnă „dimensiunea lui Dumnezeu” sau „cel mai mare cuceritor”.

B. Jolene

Jolene este un nume feminin modern, care a apărut în prima carte a Regilor, în legătură cu Profetul Ilie. Înseamnă „Dumnezeu este Bun” sau „Doamna cea Bună”.

C. Keren-Happuch

Keren-Happuch este numele lui Job’s fiice, care înseamnă „Cadouul frumos al fații”.

D. Mehetabel

Mehetabel este numele fiicei regelui Hadad din bibli. Înseamnă „Dumnezeu este meu mare partener”.

E. Mona

Mona este numele unuia dintre fiții regelui Faraon din biblie. Înseamnă „Adevărații”.

F. Onita

Onita este numele unei dintre nebunile călătoare din biblie. Numele se traduce ca „copilul Diaconului”.

G. Zillah

Zillah este un nume de fată biblic, provenit din Evanghelia lui Luca, care înseamnă „umbră” sau „umbra lui Dumnezeu”.

Așa cum se vede, există o mulțime de nume rare și interesante de fete de încercat din Biblie, fiecare cu o istorie vastă și semnificații incitante. De la Avigail la Zillah, aceste nume vei da un efect unic copilului tău și îi vor aduce un cuvânt istoric și nostim. Alegerea perfectă a numelui fetei trebuie să urmeze toate aceste reguli, astfel încât să fie inovatoare și să creeze și o imagine pentru persoana care o poartă. Acestea fiind spuse, trebuie să aveți încredere în decizia ta și veți găsi numele ideal pentru fetița ta.