Numele sunt unele dintre cele mai importante elemente ale personalității și identității unei persoane. Dacă sunteți în căutarea unui nume de fată special și rar, atunci poate ar trebui să căutați în interiorul Bibliei. Biblia, cartea sacra a creștinilor, conține numeroase nume de fete rare și unice. 

Acestea sunt, de obicei, citate mai degrabă ca exemple de credință sau bunătate decât ca nume, dar acestea pot fi căutate și folosite chiar și astăzi. Din cauza lor, nevoile paneli în a oferi era o oportunitate diferită de a experimenta cercetarea și de a gasi un nume pentru copilul tău.

Iată cele mai rare nume de fete din Biblie pe care le puteți considera pentru numirea copilului dvs.

 1. Abigail – Una dintre cele mai cunoscute nume de fată rare din Biblie. Numele Abigail apare în Biblia Evreiască și include o poveste fermecătoare despre o femeie care se supune și folosește de inteligența ei pentru a-și salva familia de distrugere.

 2. Rahab – Alfred Bedford a scris în lucrarea sa, Complete Word of God, că Rahab este unul dintre cei mai rari nume biblice. Apare în celebra carte “Joshua”, care se extinde de la cucerirea lui Ierusalim și până la venirea Domnului Isus Hristos.

 3. Dinah – Dinah apare în cartea de Geneza, chiar înainte de primul rapt al lui Iosif, din care rezultă că acesta era un nume foarte rar. A fost numele fiicei lui Iacob și a lui Lia.

 4. Zipporah – Zipporah nu este unul dintre cei mai cunoscuți nume biblice, dar este, într-adevăr, un nume formidabil și demn de luat în considerare. Numele apare de-a lungul Bibliei ca fiind soția lui Moise și mama fiilor acestuia Gershom și Eliezer.

 5. Tamar – Cartea Genezei descrie aventura incredibila a fiicei lui Lia, Tamar, despre care se spune ca ar fi “strigat la Dumnezeu pentru a-și prezerva dreptul la descendența”.

 6. Abihail – Abihail a fost o persoană reală care a apărut în cartea “I Samuel”. Abihail a fost prințesa lui Abishai care a aflat și oferit un dar pe care David l-a apreciat.

 7. Huldah – Unul dintre eroii biblici mai puțin cunoscuți, Huldah a apărut în Cartea II din Cronici în rolul profetei credincioase și de încredere al lui Iosia.

 8. Abital – Numele vin de la nevasta lui David, Abital, care apare în cartea 2 Samuel. Spre deosebire de cele mai multe fete din Biblie, Abital nu a fost alegerea lui David, ci soția sa venită din Tribul lui Levi.

 9. Mehetabel – Mehetabel apare în cartea lui Iov. Mehetabel este mameluckul străvechi al lui Eliphaz din India de Nord-Vest care a fost foarte recunoscător lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările lui Eliphaz și familiei sale.

 10. Abishag – Numele de fată rar, Abishag, apare chiar și în pagina principală a Bibliei. În cartea 2 a Regilor se spune că Abishag a fost trimisă sa îngrijească si sa calmeze bătrânul rege David.

Deși majoritatea numelor biblice sunt rare și speciale, aceste 10 de fete par să fie mai speciale și mai rare decât restul. Aceste nume de fată reflectă o bogăție de învățături teologice, spirituale și morale și pot fi recunoscute ca fiind luate din cuvintele și poveștile lui Dumnezeu. Personajele din Biblie au povesti unice și inspiraționale și acordă mare onoare numelor lor în inimile noastre. Aceste nume rare și unice pot fi urmate de foarte mulți oameni, nu doar cei care cunosc Biblia, ci și cei care caută ceva diferit și unic și care vor să decidă autonomul lor în ceea ce privește numirea unei fiice.

Care sunt cele mai rare nume de fete din Biblie?

Există numeroase nume de fete rare și speciale care pot fi găsite în Biblie. Acestea ne ofera o bogăție de învățături teologice, spirituale și morale și aduc onoare numelor lor în inimile noastre. Iată unele dintre cele mai rare nume biblice de fete pe care le puteți lua în considerare pentru numirea copilului dvs.

 • Abigail
 • Rahab
 • Dinah
 • Zipporah
 • Tamar
 • Abihail
 • Huldah
 • Abital
 • Mehetabel
 • Abishag