Poeziile sunt adesea cea mai placută parte a educației unui copil. Poetul și autorul de poezii, Jack Prelutsky a devenit cunoscut pentru poeziile sale scurte și simpatice. Acestea se adresează copiilor de toate vârstele, de la infant și la tineri adult, îndemnându-i să își exprime sentimentele lor și să se bucure de căutarea limbajului propriu pentru a exprima problemele vieții lor. Acest articol discută surse importante pentru poeziile scurte de copii și prezintă câteva dintre cele mai populare poezii.

Cuprins
I. Care sunt sursele poeziilor scurte pentru copii?
II. Care sunt cele mai populare poezii scurte pentru copii?
III. Care sunt avantajele poeziilor scurte pentru copii?
IV. Concluzie

I. Care sunt sursele poeziilor scurte pentru copii?

Există multe surse pe care părinții și cadrele didactice pot utiliza pentru a găsi poezii scurte pentru copii.

Librărie și magazine online: Aceste magazine oferă o varietate de cărți de poezie, cărți de cântec, culegeri de poezii și manuale de limba engleză pentru copii de la vârste diferite. Librarii și magazinele online furnizează de asemenea publicații și ziare care conțin poezii pentru copii.

Biblioteci: Bibliotecile reprezintă o alegere minunată pentru a găsi poezii pentru copii. Multe biblioteci oferă o gamă largă de cărți și materiale educaționale, precum și ghiduri privind copii și poezia lor. Bibliotecile oferă, de asemenea, șansa de a vizita stațiile de ecran și de înregistrare audio.

Internetul: Internetul este un excelent loc pentru a descoperi poezii și cântece pentru copii. Căutarea online poate oferi cărți, audio, și CD-uri cu poezii. De asemenea, există o mulțime de site-uri web care oferă gratuit materiale de poezie pentru copii.

II. Care sunt cele mai populare poezii scurte pentru copii?

Există multe poezii scurte populare pentru copii, cum ar fi:

  1. “O, Cântec Minunat”, de e. e. cummings. Acest cântec este plin de încurajari, povestind despre curaj si găsirea bucuriei în lucrurile mici din viață.

  2. “Beans, Beans”, de Shel Silverstein. Această poezie descrie bucuria de a avea copii, spunând că sunt ca bobul de fasole care se bucură și se joacă împreună.

  3. “Lavender’s Blue”, de Eleanor Farjeon. Acesta e un cântec despre dragostea și iubirea care scapă de tot ceea ce e rău și se ascunde în inima cea rămâne.

  4. “Little Dandelion”, de A. A. Milne. Această poezie se concentrează pe inocența și curajul de a fi diferit, și încurajează copiii să accepte și să valorifice ridicându-se mai presus de așteptările celorlalți.

  5. “Pentru Wee Folks”, de Robert Louis Stevenson. Acesta e o poezie despre a găsi bucurie în lucrurile mici și este scrise versuri simpatice despre șoarecii mici, buburuze si fluturi.

  6. “Dust of Snow”, de Robert Frost. Această poezie se desfășoară în lumea naturii, provocând cineva să se gândească mai profund și să se bucure de lucruri mărunte, cum este o picătură de zăpadă.

  7. “Maimuțoiul și Porcul”, de Margaret Wise Brown. Poetul aduce farmecul și jucăușenia vieții de mânăstire într-o poezie scurtă despre prietenia dintre un maimuțoi și un porc.

  8. “Unealta Mea”, de Walter de la Mare. Această poezie este dedicată copiilor care încearcă să se descurce într-o lume ce îi depășește și să își găsească drumul.

  9. “Vântul”, de Christina Rossetti. Această poezie reflectă tema comună a copiilor care se bucură de simple plăceri naturale.

  10. “Cele Trei Călări”, de Rudyard Kipling. Această poezie povestește despre cavalerii care trec prin viață, și despre ceea ce au să învețe de la această călătorie.

III. Care sunt avantajele poeziilor scurte pentru copii?

Poeziile scurte sunt ideale pentru copii deoarece sunt amuzante și pot fi înțelese rapid. Acestea inspiră sentimente de bucurie și sunt capabile să aducă amintiri și sentimente importante în inimile copiilor.

Acestea pot ajuta copiii să învețe despre chestiunile vieții, cum ar fi dragoste, prietenie și transformare. Poeziile scurte sunt, de asemenea, un excelent mod de a-i ajuta pe copii să exploreze cum se exprimă ei înșiși și să se bucure de literatura și limbajul lor.