Serialele asiatice sunt deja considerate ca fiind unele dintre cele mai bune seriale cinematografice și de televiziune care au fost create vreodată, în special producțiile din Korea de Sud, China și Japonia. Acestea au captat o vastă audiență din întreaga lume și au schimbat complet modul în care filmele și serialele sunt percepute astăzi. În această lucrare, vom analiza principalele seriale asiatice și le vom clasifica în funcție de popularitate și caracteristicile lor.

I. Introducere

Seria asiatică se referă la serialele și filmele produse în Asia, în special în China, Japonia și Coreea de Sud. Aceste producții au evoluat în mod semnificativ de la anii ’90, îmbogățind tematica și bogăția lor de producții. Aceste seriale se bucură de o mare popularitate și au provocat o mare schimbare în modul în care serialele sunt produse, transmise și percepute la nivel global.

Există multe seriale asiatice de urmărit, ceea ce face foarte complicat pentru cineva să aleagă una. De aceea, în această lucrare ne-am propus să clasificăm principalele seriale asiatice importante, în funcție de popularitate și caracteristicile lor.

II. Clasificarea serialelor asiatice

Serialele asiatice diferă în funcție de tematică, popularitate și calitate. Puteți găsi o varietate de genuri, de la drama, la comedie și aventuri. Așadar, să vedem care sunt cele mai interesante seriale asiatice din prezent:

1. Seriale de dragoste

Serialele de dragoste sunt cea mai clasică categorie de seriale asiatice. Aceste seriale se concentrează pe relația romantică dintre doau personaje principale și aventurile lor prin care trec în încercarea lor de a-și găsi fericirea. Unele dintre cele mai populare seriale de dragoste asiatice sunt “Korean W – Two Worlds”, “A Love So Beautiful” și “A Korean Odyssey”.

2. Seriale science-fiction

Science-fiction-ul asiatic este obsesia ultimilor ani. Sunt multe seriale asiatice care explorează lumi fantastice realizate prin special effects și imagini spectaculoase. Unele dintre cele mai populare seriale science-fiction asiatice sunt “Arthdal Chronicles”,”Stranger from Hell” și “Wise Prison Life”.

3. Seriale de aventură

Serialele de aventură asiatice sunt considerate unele dintre cele mai frumoase și interesante producții cinematografice. Acestea urmăresc aventurile unor eroi din lumi fantastice și dificile și se axează în principal pe acțiune și peripeții. Unele dintre cele mai populare seriale de aventuri asiatice sunt “Arthdal Chronicles”,”Hotel del Luna” și “Descendants of the Sun”.

4. Belghetoarele

Serialele de belghetoare sunt încă în căutare de popularitate. Acestea urmăresc viețile personajelor și relațiile lor complicate cu ceilalți din comunitatea lor. Acestea sunt în general interesante și captivante și reflectă spiritul unei societăți reale. Printre cele mai populare seriale de belghetoare asiatice se numără “Crash Landing on You”,”City Hunter” și “Reply 1988”.

5. Seriale istorice

Serialele istorice sunt, de asemenea, foarte populare în Asia de Est. Acestea prezintă istoria și cultura specifice unui anumit oraș și țară și, de multe ori, reflectă anumite momente importante din istoria lor. Unele dintre cele mai populare seriale istorice asiatice sunt “The King: Eternal Monarch”,”The Princess’s Man” și “Scarlet Heart: Ryeo”.

Serialele asiatice au devenit una dintre cele mai populare forme de producții cinematografice. Acestea au captivat audiențele din lumea întreagă cu tematica lor și bogăția lor artistică. În această lucrare, am analizat principalele seriale asiatice și le-am clasificat în funcție de popularitate și caracteristicile lor. Acestea includ seriale precum “Korean W – Two Worlds”, “A Love So Beautiful” și “A Korean Odyssey”, “Arthdal Chronicles”, “Stranger from Hell” și “Wise Prison Life”, “Hotel del Luna “și “Descendants of the Sun”, “Crash Landing on You”,”City Hunter” și “Reply 1988” și “The King: Eternal Monarch”,”The Princess’s Man” și “Scarlet Heart: Ryeo”. Acestea sunt serialele asiatice care sunt în prezent cele mai vizionate și cu cele mai multe fanuri în lumea întreagă.