Cinematografia erotică a cunoscut o dezvoltare impresionantă din momentul în care au aparţinut primii regizori în acest subiect. Acest gen de filme a cunoscut o mare popularitate în timp, pornind de la audienţa de succes pe care a captivat-o încă de la naşterea sa în anii ’70. Desigur, regizorii s-au maturizat de-a lungul anilor, producând filme mai bune decât ever, dar nicio descoperire nu va reuşi vreodată să bage în umbră acele filme erotice vechi care au făcut istorie.

Iată câteva dintre cele mai interesante filme erotice vechi, care încă pot incendia acest gen de producţie cinematografică:

1. Embrace of the Vampire (1995)

Embrace of the Vampire este o producţie americană ce urmăreşte aventura unei tinere studente. Aceasta încearcă să scape de vampirul ce încerca să o ademenească pe aceasta pentru a deveni perpetuarea sărăciei sale. Această aventură în patru părţi conţine o mulţime de scene erotice şi un farmec clasic din care rezultă că aceasta rămâne filmul care a definit genul de filme erotice.

2. Caligula (1979)

Caligula este una dintre cele mai controversate producţii cinematografice din toate timpurile, datorită numeroaselor scene explicite şi erotice pe care le conţine. Dupa ce fusese interzis să fie văzut în Statele Unite, Caligula a fost relansat în 2005 sub forma unui film ne-editat. Numerosi intelectuali consideră deica acest film este una dintre cele mai populare scenarii vechi.

3. Last Tango in Paris (1972)

Last Tango in Paris face parte din categoria filmelor erotice vechi cea mai laudată. Această producţie a obţinut numeroase premii pentru modul în care abordează tema sexualităţii.Regizat de Bernardo Bertolucci, filmul urmăreşte aventurile toride ale unui bărbat vivid care îşi clădeşte o relaţie emoţională cu o tânără necunoscută. Last Tango in Paris rămâne unul dintre filmele cele mai extreme şi controversate produse vreodată.

4. Nine and a Half Weeks (1986)

Nine and a Half Weeks este una dintre acele producţii vechi care a incendiat imaginatia fanilor subiectului erotismului. Povestea începe cu o întâlnire interesantă între un bancher şi o artistă , care se angajează într-o aventură hotărâtă să îi transforme pe cei doi, pe durata a nouă şi jumătate de săptămâni. Filmul a fost, în mod realism, denumit “the hottest movie of all time”.

5. La Belle Noiseus (1964)

“La Belle Noiseus” a fost primul film redat la Cannes în anul 1964. Filmul prezinta perspectiva feminină a procesului de descoperire sexuală. In aceasta dramă psihologica, regizorul Jacques Rivette a încercat să scoată în evidenţă importanţa comunicării în relaţiile dintre parteneri. Acest film devine foarte interesant ca urmare a punerii in scena a metodelor de exprimare sexuala.

6. Emmanuelle (1974)

Emmanuelle este unul dintre clasicele vechi erotice care s-a bucurat de o mare apreciere din partea publicului american. La fel ca alte producţii cunoscute, Emmanuelle a căpătat celebritatea graţie erotismului său obraznic şi pe actriţa Sylvia Kristel în rolul protagonic.

7. Henry & June (1990)

Henry & June a fost primul film din Statele Unite la care a fost specificat clasificarea “R” doar pe baza conţinutului erotic. Acest film ofera o imagine impresionantă a procesului de descoperire sexuală a micului gruplet de artisti francezi care trăiau împreună pe vremea aceea, în Paris.

Toate aceste producţii de mai sus au încântat fanii erotismului deopotrivă prin substanţa lor neobişnuită şi provocatoare. Aceste producţii au reuşit să ducă erotismul la un alt nivel, datorită talentului regizoral sau unei imagine toride. Se poate spune fără să se îndoiască că aceste producţii vechi constituie “începutul unei revoluţii cinematografice în materie de erotism”.

Vechea cinematografiere erotica a adus un nou nivel de provocare imaginii publice asupra subiectului sexualităţii. Genul acesta de producţii videoclipuri a captivat pentru totdeauna imaginația fanilor și a revoluţionat industria cinematografică. Aceste producţii vechi încă pot fi apreciate de către iubitorii de erotism. Iată deci, cateva dintre cele mai interesante filme erotice vechi, popoare de sezon.