Disney este un brand cunoscut pentru filmele sale de desene animate de pe ecranele de televiziune, sau boxele cinematografelor. Desenele animate Disney s-au bucurat de un succes necontenit timp de mai bine de 70 de ani, și au captat mereu imaginația și fantezia copiilor și adulților. Iată o listă cu 7 dintre cele mai interesante desene animate Disney de toate timpurile.

  1. Regele Leu

Regele Leu, lansat în 1994, a devenit cel mai de succes lungmetraj Disney, vândând din 1994 mai mult de 110 milioane de tickete și obținând 2 premii Oscar. Filmul este bazat pe Mica speranță, un conte african, și are ca temă principala prietenia și dragostea. Acest desen animat oferă un plan de gândire profund și util pe care unii pot să-l utilizeze în viața lor, precum credința, speranța, renunțarea și curajul.

  1. Alba ca Zăpada și cei Șapte Pitici

Alba ca Zăpada și cei Șapte Pitici a fost primul lungmetraj de animație disney, lansat în anul 1937, care este considerat a fi un punct salient pentru secolul XX. Acest desen animat Disney apărut pentru prima dată pe ecranele de cinema peste 80 de ani și-a păstrat până în prezent puternica sa incandescență și încăactivează imaginația celor mai mici spectatori.

  1. Cenușăreasa

Cenușăresele este, de asemenea, un desen animat Disney clasic lansat în 1950. Acest film de desene animate este inspirat de basmul francez intitulat “Cendrillon” și prezintă o magie unica și o poveste emoționanta cu mesajul simplu că “oricine poate fi cineva”. În plus, scena finala care se întâmplă la Balul Muntilor, a servit ca inspirație pentru numeroase scene de bal în majoritatea filmelor de desene animate moderne.

  1. Frumoasa și Bestia

Frumoasa și Bestia a fost o producție de animație Disney lansata în anul 1991 ce își are originea în basmul francez cu același nume. Filmul prezinta o poveste artistică și plină de magie, în care iubirea poate salva și poate schimba o inimă. Magia personajelor și a naturii a atras milioane de telespectatori de-a lungul anilor si se bucură încă de popularitate.

  1. Aladdin

Filmul disney Aladdin a fost lansat în 1992 și este inspirat de basmul “De ai fi in locul meu”. Acest desen animat este unul dintre cele mai iconice filme Disney și aduce magia Orientului Mijlociu prezentată prin geniul și vraja personajelor, muzică și culori vii.

  1. Winnie the Pooh

Winnie the Pooh a fost creat de A.A Milne în 1926, și transformat într-o fantezie de desene animate Disney în 1966. Animată de Geraldine Fozzard și de Harry Reeves, seria de desene animate este considerată una dintre cele mai bune. Disney a vândut cartile sale, produsele derivate și filmele sale în toată lumea și a reușit să capteze spiritul pe care Winnie the Pooh îl transmite la cititorii.

  1. Ursul Burber

Ursul Burber și surorile sale, lansat în 1977, este considerată a fi cea de-a 23-a producție de animație disney și a devenit unul dintre cele mai iubite personaje pentru copiii de toate vârstele. Acest desen animat surprinde tematica neajunsurilor, disponibilizărilor, violenței și modelului familial, care are în mod clar rolurile sale în copilărie.

Disney a oferit publicului numeroase desene animate de-a lungul anilor, și, cu siguranță mai există multe altele pe lângă celelalte 7 desene animate lansate în listă, despre care și alți vizualizatori își doresc să spună că sunt cele mai interesante animații disney. Cu toate acestea, cu siguranță că toate aceste filme menționate în articol s-au bucurat de succesul lor în spațiul cinematografic și au servit ca sursă de inspirație pentru producătorii de desene animate de astăzi.