O multime de oameni își petrec timpul vizionând filme cu iubire și dragoste adesea pentru a-și împlini visele și dorințele pe care le au față de relațiile lor. Esența sentimentelor de iubire și dragoste poate fi simțită adânc în aceste filme, fie că sunt de succes, triste sau comice. În acest articol voi analiza cele mai intense filme de dragoste și voi explora motivațiile care stau la baza lor.

  1. care sunt cele mai intense filme de dragoste?

Există multe filme care se concentrează intens asupra iubirii și a dragostei, precum și asupra responsabilității și raționamentului care le însoțesc. Printre principalele exemplare cele mai intense și cunoscute se află:

  • „The Notebook”, regizat de Nick Cassavetes din 2004 și avându-l în rolurile principale pe Ryan Gosling și Rachel McAdams;

-„The Fault in Our Stars”, regizat de Josh Boone din 2014 și avându-i în rolurile principale pe Shailene Woodley și Ansel Elgort;

-„Titanic”, regizat de James Cameron din 1997 și avându-i în roluri principale pe Leonardo DiCaprio și Kate Winslet;

-„Dear John”, regizat de Lasse Hallstand din 2010 și avându-i în roluri principale pe Channing Tatum și Amanda Seyfried;

-„10 Things I Hate About You”, regizat de Gil Junger din 1999 și avându-i în roluri principale pe Heath Ledger și Julia Stiles.

  1. De ce sunt filmel de dragoste atat de intense?

Filmele de dragoste sunt intense deoarece spun o poveste despre oameni, mai mult decât despre evenimente. Intensitatea unei astfel de povești se naste din conflicte emotionale și simboluri complexe ale iubirii și venim în contact cu trăirile acestor personaje. Astfel, aceste filme ne ofera posibilitatea de a cerceta anumite aspecte de la felul în care alegem să iubim, cum să luptăm pentru iubire și cum să trecem peste caderea și încheierea ei și chiar și libertatea de a alege singuri calea pe care dorim să o urmăm.

De fapt, credința în dragoste și iubirea pe care o plasăm în ele fac din aceste filme atât de intense. Fiecare film ilustrează dificultatea de a găsi și menține iubirea și relația la o mare înălțime și chiar conflictul și încurajările pe care personajele le înfruntă împreună. În plus, faimosul impuls romantic și povestea de iubire adăugată la aceste filme fac din ei dramaturgie populară.

  1. Se îmbrăcăm în învățămintele lor?

Aceste filme de dragoste emotionale iau oamenii în adolescență și adolescența și îi fac să învețe concepte importante despre ce înseamnă să iubești. Exemplul “The Notebook” ne învață cât de specială și de importantă este o relație plină de compasiune și devotament între doi oameni. Sau, „Titanic” ne învață că adevărată iubirea durează întodeauna chiar dacă și cei mai fericiți momente dintr-o relație se termină.

În general, filmel de dragoste intense ne învață că sentimentele de iubire nu sunt un măr de încăpățânare și toate relațiile comportă anumite cerințe și responsabilități pe care trebuie să le onorăm. În plus, dragostea nu se demonstrează doar prin lucruri romantice sau regalii. Iubirea adevărată, care stă la baza tuturor relațiilor, presupune să fii întotdeauna alaturi de persoana pe care o iubești, prin bun și rău, chiar și atunci când relația se sfârșește.

  1. Cum ne ajută filmele de dragoste intense să ne cufundăm în visarea romantică?

Filmele de dragoste intense ne ajută să visăm romantic și să simțim puterile și parfumul iubirii și romanticului. Scenariile lumii lor fanteziste ne permit să evadăm din realitatea crudă și să trăim sentimente de acasă pe care nu le-am simțit niciodată înainte.

În plus, filmele de dragoste intense ne oferă speranță că iubirea adevărată există și că, într-o zi, o vom întâlni și o vom trăi. Ne deschid ochii în fața adevărului că dragostea adesea permite oamenilor să se bucure de împlinirea vieții, să respecte și să fie responsabili față de relația lor și uneori chiar să renunțe, din cauza motivului că nu le va ajuta și le va face să cunoască întotdeauna una dintre cele mai mari realități ale vieții.