Pe masura ce cainii devin tot mai populare ca animale de companie, multe persoane s-au intrebat care sunt cele mai intalnite rase mari. Rasele mari de caini sunt impresionante si formidabile, oferind un nivel ridicat de protejare si o companie excelenta. Acestea fiind spuse, sa vedem care sunt cele mai intalnite rase de caini mari.

I. Ce inseamna “mare”?

Inainte de a anunta pe rand cele mai intalnite rase de caini mari, este important sa intelegem ce se considera ca fiind „mare”. Intervalul de greutate al unei rase se considera a fi „mare” daca masoara peste 23 de kg. Impreuna cu greutatea, aspectul general al rasei, dimensiunea capului si dimensiunea generala a corpului sunt si ele luate in considerare.

II. Cele mai populare rase de caini mari

Acestea sunt cele mai intalnite rase de caini mari care au cele mai multe optiuni de a fi un prieten de companie:

  1. Corgi

Corgis au fost folositi in trecut ca animale de vanatoare, dar acum sunt adesea considerate cele mai frumoase si mai inteligente rase. Aceste caini sunt foarte obisnuite si sunt famosi pentru lejeritatea si energia lor, care poate fi extrem de distractiva pentru familia lor.

  1. German Shepherd

Cei mai multi oameni s-au indragostit de cainii din aceasta rasa motivul fiind legat de modul inteligent si devotat in care se poarta un GSD (German Shepherd Dog). German Shepherd este o rasa mare si energica, care doreste sa-i protejeze familia si sa stea alaturi de ea, astfel incat sa fie un prieten devotat.

  1. Labrador Retriever

Aceasta rasa are o personalitate vesela si activa. Labradorii sunt cainele ideal pentru persoanele energice, care isi pot petrece multe ore in aer liber. Ei sunt foarte loiali si asigura protectie suplimentara gazdei si familiei lor, de obicei prin simpla prezenta lor.

  1. Doberman Pinscher

Acesti caini sunt inteligenti si alerti, ceea ce inseamna ca ei sunt pregatiti sa procedeze in situatii periculoase, asa cum s-ar dori. Exista, insa, o latura dulce si iubitoare care vine in pachet cu acest pachet de protectie. Este o rasa prietenoasa si iubitoare, in mod surprinzator, atunci cand cunoaste oamenii si alte animale.

  1. Rotweiller

Rotweiller este o rasa cunoscuta mai ales datorita marimii lor impresionante si abilitatilor lor remarcabile in intrupatarea unui caine de protectie. Desi au momente de agresivitate, sunt de obicei foarte loiali si devotati, facandu-i uni dintre cei mai buni prieteni de companie.

  1. Bullmastiff

Este o rasa mare si mai putin cunoscuta, dar frecvent intalnita. Bullmastiffs sunt lenesi, lirici si foarte, foarte inteligenti. In ciuda abilitatilor lor feroce in privinta protectiei, acestia sunt, de asemenea, loiali si iubitori.

  1. Mastiff

Mastiffs sunt recunoscuti pentru abilitatile lor de protectie si sunt adesea priviti ca fiind autoritari. Adesea, au nevoie sa mearga la antrenament, dar Mastiffii sunt, de asemenea, pasnici si devotati. Acestea sunt rase mari care doresc sa faca parte din lumea lor dintr-o familie.

III. Intretinerea raselor mari

Este important sa se inteleaga ca intretinerea unui caine mare necesita ceva mai mult decat intretinerea unui caine mai mic. Acest lucru se datoreaza nevoilor lor speciale de nutritie si activitate fizica. Din fericire, acest lucru poate fi simplificat prin citirea despre rasele de caini mari si asigurarea ca puneti la dispozitie cele mai bune produse si servicii pentru cainele dvs.

Mai mult, pentru a va asigura ca cainii mari sunt ingrijiti in mod bun, trebuie sa acorati atentie particularitatilor necesitatilor acestora. Acestea includ inspectarea regulata a parului si a dintilor, asigurarea unei alimentatii adecvate cantitativ si calitativ, instruirea adecvata si multe ore de plimbare.

Cand doriti sa va bucurati de companyia unui caine mare, vor exista numeroase optiuni pentru dvs. Fiecare rasa mare prezentata mai sus are particularitati unice si proprietati benefice. Desi prezenta unui caine mare poate aduce multa distractie intr-o casa, intretinerea lor necesita un nivel ridicat de pregatire si implicare. V-ati educat cu privire la nevoile lor specifice si puteti lua decizia corecta cu privire la modul in care doresc sa-si creasca cainele mare. Puteti adopta cainele mare ideal pentru dvs. si sau bucura de o viata de companie frumoasa.