Toti ne asteptam sa auzim citate despre viata care sa ne inspire si sa ne aduca speranta, si sa ne ofere motivatia de a merge mai departe. Tocmai de aceea, in aceasta articol vei descoperi 15 dintre cele mai inspirationale citate despre viata pe care sa le iei in considerare ca fiind o parte importanta a zilelor tale.

1 „Cea mai buna zi este astazi” – Ralph Waldo Emerson

Este o simpla cugetare care ne reaminteste faptul ca ne-am pierdut prea mult timp in trecut sau in prezent cand ar trebui sa ne bucuram cat mai mult de cea mai buna zi din viata noastra – astazi. Este o motivatie excelenta pentru a ne indrepta atentia catre prezent si sa incepem sa traim viata la intensitate maxima.

2 „Viata nu se refera la ceea ce ai, ci la ceea ce oferi” – Clayton Christensen

Ni se spune deseori ca adevarata bogatie nu consta numai in ceea ce castigam, ci si in ceea ce oferim altora. Acest lucru se manifesta prin atentie, Printre cuvintele insuficiente de exprimare, prin daruire si prin iubirea pe care o oferim in fiecare zi celor din jur.

3 „Viata inseamna sa iau decizii si sa fii responsabil pentru esecurile tale” – Barack Obama

Viata este o serie de alegeri pe care trebuie sa le faci. Acest lucru ne permite sa invatam din orice experienta pe care o parcurgem. De fiecare data cand nu atingem un obiectiv, este important sa ne asumam responsabilitatea si sa ne schimbam alegerile.

4 „Viata inseamna sa fii in ton cu impersonalitatea ta” – Mark Twain

Toti suntem unici si avem propriile noastre personalitati. Fii cine esti si vorbeste cu sinceritate despre ceea ce crezi. Nu-ti fie teama sa-ti urmezi traiectoria si sa te asiguri ca stai in ton cu ceea ce te caracterizeaza.

5 „Vei creste sau vei fii tratat ca si cum stagni in viata” – Tony Robbins

Unul dintre cele mai bune consemnuri despre viata este sa ne asiguram ca ne crestem intelepciunea si cunostintele. Acest lucru nu necesita neaparat o experienta formalizata, dar mai degraba inseamna sa socializam si sa invatam din experientele celor din jur.

6 „Viata inseamna sa incepi lucruri noi si sa faci lucruri diferite pentru ca ceea ce dorim poate sa se schimbe” – Hal Elrow

Aceasta cugetare face referire la flexibilitatea de a face alegeri diferite. De fiecare data cand simtiti ca sunteti bloca in a finaliza un obiectiv, este important sa nu va opriti aici, ci sa schimbati cursul precum ar face orice navigator.

7 „Viata este cea mai buna prietena cand suntem invataminti sa-i fim prieteni” – Maxwell Maltz

Aceasta cugetare ne reaminteste faptul ca fiecare persoana are controlul asupra vietii sale si a destinului sau. Acest lucru se aplica tuturor, de la persoanele care nu se simt destul de bine si se intreaba ce se intampla in viata lor, pana la cei care vor sa faca din viata lor o realitate ce-i satisface.

8 „Viata este strans legata de risc, iar frica concessiilor duce la decizii ratacite” – Warren Buffett

Atunci cand avem teama sau frica sa avem rabdare si sa urmezi acest sfat. Planurile de situatii mai bune nu se intampla peste noapte, dar acest lucru inseamna ca fiecare pas facut este important. Chiar daca riscurile sunt mari, acestea aduc uneori recompense la un nivel mai inalt.

9 „Viata inseamna sa lasi loc pentru miracol” – Paulo Coelho

Mintea noastra este construita sa se concentreze pe negativ si ne asteptam frecvent sa renuntam la placerile vietii. Aceste cuvinte ne amintesc ca este important sa avem incredere si sa ne mentinem speranta pentru a gasi miracole in viata noastra.

10 „Viata este o aventura pe care nimeni nu o poate trai in locul tau” – Paul Coelho

Viata este un drum pe care ne trebuie sa-l parcurgem singuri. De fiecare data cand consideri ca ramai blocat si ai nevoie de mai multa motivatie, pune-ti acest lucru in minte. Acest lucru te va ajuta sa te concentrezi pe viitor si sa iti reamintesti ca tu esti cea mai importanta persoana.

11 „Viata inseamna sa te bucuri si sa-ti te bucuri de lucrurile pe care le faci si le ai” – Jim Rohn

Viata noastra este o suma de decizii inerent scurte. Experientele acumulate intr-o zi pot fi petrecute intreaga o viata daca le luam ca pe ceva pozitiv. Nu subestimati ceea ce aveti si ce faceti. Asigurati-va ca va bucurati de placerile vietii.

12 „Viata inseamna a renunta si a admite ca nu ai dreptate” – Abraham Lincoln

Invatati sa renuntati la mandria si sa admiseti faptul ca uneori nu aveti dreptate. Viata presupune sa ne maturizam si sa ne crudeasca in situatiile cu adevarat grele sau dificile, astfel incat sa putem avea ambitii mai mari.

13 „Viata inseamna sa gasesti intelepciunea in toate lucrurile” – Benjamin Franklin

Ne obisnuim des sa guardam intelepciunea in carti si lucrari sincere, insa inexact acesta nu este cazul. Puteti gasi intelepciunea in orice, de la persoanele din jurul vostru, la lucrurile de zi cu zi si la evenimentele mai mari. Trebuie doar sa stiti ce cautati.

14 „Viata inseamna sa nu-ti fie teama sa evoluezi si sa incepi din nou” – Mahatma Gandhi

Viata se schimba zilnic, astfel incat este esential ca noi sa schimbam calea. Acest lucru presupune renuntare unele la momente sau lucruri ale vietii care ne pastreaza bloca. O data ce o facem, putem sa evoluam si sa incepem din nou pe o cale noua.