Cititul citatelor pozitive poate fi o modalitate foarte eficientă de a ne motiva, a ne da curaj să facem schimbări pozitive și de a vedea lumea într-o lumina mai bună. Toate aceste lucruri au dus la o cerere crescândă pentru imagini inspirate cu citate motivante și duioase. Citatul cere și evocare. În loc de a folosi un cuvânt sau două, el poate să exprime sentimente, intenții, visuri, și aspirații într-o singură frântură. Iată mai jos câteva citate pozitive și inspirate, alături de imagini superbe care să le poarte mesajul în lume.

1 „Un zâmbet poate începe o zi minunată”

Celebra replică de la unul din cele mai cunoscute desene animate, Poemul Fericirii, poate fi foarte fezabila atunci când vrem sa începem ziua cu un zâmbet. Poate părea o alegere de început simpla, dar un zâmbet poate fi cea mai puternică armă pentru a cuceri lumea și a sorbi energia pozitivă.

2 „Ceea ce iubim câteodată durează, ceea ce durează întotdeauna iubim”

Metafora acestui citat devenit celebru, oferă un simbol al persoanelor pe care le iubim. Este un citat adesea folosit de către persoanele care au trecut prin slujbele vieții și au învățat să aprecieze relațiile câștigate în proces. Dacă cineva sau ceva are o semnfiicatie puternica pentru noi, atunci mereu vom simți câte ceva din el.

3 „A fi fericit înseamna să fii recunoscător pentru ce ai”

Cumva sau altfel, nu trebuie să renunțăm niciodată la recunoștința pentru micile noastre realizații în viață. Este important sa ne relaxam și sa savuram evenimentele pozitive care ne umplu viețile. Această poză poate să ofere o mare inspirație într-o zi rutinieră.

4 „Lucrurile mici unește drumurile mari”

Fie că vorbim de experiențele de viața, de relații bune sau de realizări profesionale, cuvintele din acest citat ne amintesc că încercăm să ne asumăm orice încercare, indiferent cât e de nesemnificative. Acest mesaj poate fi foarte motivant atunci când suntem ispitiți de confortul zilnic al rutinei.

5 „Fii curajos și planifica-ți viitorul”

Dacă vrem sa acceptam faptul ca viitorul e o provocare deseori, atunci acest citat merge mână în mână cu această sentiment. Este important sa ne auto-motivam înainte de a ne urma traseul. Mai mult decât atât, vrem sa ne încurajam să traversam cu brio obstacolele vieții, fără teama de necunoștința, ci ascultând numai de intuiția și curajul de a trăi într-un mod valid.

6 „Doar tu decizi ce perioade începi și ce perioade încheii”

În momentele în care simțim că pierdem controlul și că nimic nu se îndreaptă, aceasta poate fi o fraza perfecta pentru a ne aminti de controlul asupra vieții noastre. Atunci când ai nevoie de motivație să continue, aceste cuvinte cumva îți aduc speranțe.

7 „Ceea ce este important este cea ce îți faci mai bine astăzi, decât bine ai vorbit ieri”

Această idee de that de a uita de trecut și de a nu te opri în a te concentra pe prezent și viitor, este adesea împărtășita în acest citat. Poate fi o iluminare foarte valoroasa atunci avem sentimentul vieții de a fi prea pline de regrete.

8 „Împlnini-ți visele, curajul vine la carma”

Asta este una dintre cele mai inspirate citate pozitive care ne încurajează sa urmăm traseul nostru, prin îndeplinirea viselor noastre. Un citat motivațional și existențial.

9 „Adevărul este cheia unei reale schimbări”

Acest citat este foarte relevant ca îndemn la adevărul în fata tuturor schimbarilor pe care încercăm să le facem. Utilizarea adevărului este foarte importanta si nu trebuie sa ne fie frică de el atunci când se cuvine.

10 „Uneori, schimbarile ne fac mai puternici”

De la reale schimbari de traseu, la binevenite schimbari comportamentale, anumite schimbari pot fi dure pentru a le accepta. Cu toate acestea, dacă alegem sa înțelegem logica lor, atunci putem sa primim orice schimbare ca e oportunitate pentru a face ceva mai bine si pentru a ne definii traseul.

11 „Fii tu însuti, totdeauna”

Acest citat poate fi transmis ca o recunoaștere a șanselor pe care încă le avem de a ne conforma idealurilor și abiltăților pe care ni le-am construit. În zilele noastre,este foarte important sa recunoaștem care sunt alegerile noastre și sa acceptam de ce suntem într-adevăr diferiti.

12 „Dă-i mână libera viselor, acestea îți vor împlini