Bucurestiul este un oras frumos, maret si plin de locuri minunate. Acesta este un oras predominant urban, plin de cladiri si artere stradale, insa acest oras poate oferi si multa frumusete naturala, in special prin cele mai frumoase parcuri din Bucuresti. Parcurile Bucurestiului sunt adevarate mici oaze de liniste, unde oricine se poate bucura de frumusetea naturii. Din fericire, exista numeroase parcuri frumoase in Bucuresti iar in acest articol vom enumera cele mai frumoase dintre acestea.

Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu este primul parc care merita sa fie mentionat. Acesta este o oaza de liniste si frumusete situata in centrul Bucurestiului. Parcul se intinde pe aproximativ 17 hectare si este imbracat intr-o infatisare clasica, unde vei gasi stilizate aranjamente florale, alei pietruite si multe zone verzi, pline de vegetatie si flori. Datorita marelui lac in mijlocul parcului, acesta este predominant statiune de neuitat, iar o plimbare scurta aici te poate relaxa. Parcul Cismigiu poate fi gazda si a unor evenimente culturale si personale, fiind locul multor petreceri sau adunari, unde se pot servi cafea sau alte bauturi. Un lucru interesant in Parcul Cismigiu este faptul ca este cea mai veche zona verde amenajata din Romania, datand din anul 1847.

Parcul Herastrau

Parcul Herastrau se poate lauda ca fiind cel mai mare parc din Bucuresti, si chiar unul dintre cele mai mari din Romania. Acesta se intinde pe 106 hectare si se afla inca sub regimul Bellu. Acest parc imens are numeroase atractii, mai ales pe lacul care se intinde pe o suprafata de 46 de hectare, in mijlocul parcului. Este ideal pentru plimbari relaxante, dar si pentru sporturi cum sunt stand up paddle sau Inot, excursii cu barjetul si aici te poti bucura de o priveliste superba a lacului. De asemenea, acest parc are si alte spatii amenajate, cum ar fi zona de joaca pentru copii, terenurile de sport, locuri pentru picnic si multe altele.

Parcul Carol

Parcul Carol se afla la iesirea estica a Capitalei Bucuresti si acesta este un parc destul de cuprinzator. Parcul se intinde pe 38 de hectare si ofera vizitatorilor o multime de spatii verzi, lacuri artificiale, alei si spatii special amenajate. Aici se afla si o gradina botanica, unde se gasesc aproximativ 2000 de specii de plante, care pot oferi o experienta unica celor care viziteaza parcul. Acesta poate fi locul ideal pentru un picnic sau o plimbare relaxanta si aici veti gasi si o biserica mica, care poate oferi relaxare spirituala.

Parcul Tineretului

Un alt parc care se bucura de multa popularitate in Bucuresti este Parcul Tineretului, acesta fiind situat in zona centrala a orasului. Parcul se intinde pe 24 de hectare si, de-a lungul timpului, acesta a primit multe renovari, care sa ii imbunatateasca aspectul si care sa-i ofere mai multa frumusete. Aici vei gasi alei arborate, zone umbrite si spatii amenajate cu gazon. Acesta poate fi si locul perfect pentru multe activitati sportive si distractive, cum ar fi Wakeboard, curse pe caruta, karting si multe altele. Cu siguranta, toate acestea vor face ca Parcul Tineretului sa fie o destinatie populara pentru toate varstele.

Parcul Tineretului 

Unul dintre cele mai inovatoare parcuri din Bucuresti este Parcul Tineretului, care se intinde pe o suprafata de 24 de hectare. Acesta a fost amenajat tot cu scopul de a-i oferi localnicilor si turistilor o zona intinsa de distractie si relaxare. Aici vei gasi zone arborate cu alei si spatii amenajate cu gazon, poate unul din cele mai mari terenuri de joaca din oras, dar si zone amenajate special pentru sporturi cum ar fi kiting, wakeboarding si altele. Partea de seara este si ea interesanta, deoarece aici s-a amenajat o arena pentru concerte si spectacole, precum si o sala de jocuri si o gradina de vara, unde poti lua cina cu familia si prietenii.

Parcul Titulescu

Un alt parc care merita sa fie mentionat in Bucuresti este Parcul Titulescu, unul dintre cele mai vechi parcuri din oras. Acesta se intinde pe o suprafata de 17 hectare si este situat intre Cartierul Izvor si Herastrau. Parcula fost cu adevarat amenajat in anul 1938, insa modernizat in anul 1995, cand a devenit una dintre cele mai populare destinatii din Bucuresti. Aici te poti bucura de spatii amenajate cu gazon, alei arborate si amenajari florale, dar si de o gradina zoologica interesanta, care cuprinde foarte multe animale exotice si adevarate atractii.

Parcul IOR

Ultimul parc care trebuie mentionat in aceasta lista este Parcul IOR, care se afla si el situate in zona centrala a Bucurestiului. Acesta se intinde pe 13 hectare si a fost deschis tr publicului in anul 1936, devenind unul dintre cele mai populare parcuri Bucuresti. Aici vei gasi zone verzi impadurite, alei arborate, bancute, spatii amenajate special pentru tragatul cu caruta, dar si o fantana mare si superba. De asemenea, aici exista si doua lacuri interconectate, unde poti practica diverse sporturi precum pescuitul si inotul, sau poti alerga pe aleile special amenajate in interiorul parcului.

Concluzie

Bucurestiul este un loc minunat, unde poti gasi numeroase locatii interesante si pline de peisaje frumoase. Acest oras ofera multiple parcuri care pot satisface orice gust, fiecare dintre acestea d.o.u.a. oferind un colt de liniste si frumusete naturala si oferind multe experiente interesante. Dintre acestea, cele mai frumoase parcuri din Bucuresti sunt: Parcul Cismigiu, Parcul Herastrau, Parcul Carol, Parcul Tineretului, Parcul Titulescu si Parcul IOR. Fiecare dintre acestea creeaza o experienta unica si le poti vizita pentru a te bucura pe deplin de frumus