Romania este o tara frumoasa si plina de obiective turistice spectaculoase, iar multi turisti vin aici anual din intreaga lume pentru a se bucura de frumusetea sa inedita. Din acest motiv, am pregatit o lista cu cele mai frumoase locuri din Romania, pentru a va ajuta sa descoperiti partea cea mai frumoasa a acestei tari.

Castelul Bran

Unul dintre cele mai cunoscute si frumoase locuri din Romania este Castelul Bran, mai cunoscut ca si „Castelul lui Dracula”, aflat la poalele muntilor Carpati. Acest castel stravechi si fascinant a fost construit in secolul al XIV-lea si face parte din seria monumentelor istorice si arhitecturale ale Romaniei. In prezent, castelul Bran poate fi vizitat, iar oaspetii isi pot imagina cum a fost viata domestica a familiei regale de atunci.

Munții Bucegi

Munții Bucegi sunt un alt frumos si spectaculos loc din Romania. Faimoasa Carare a Eroilor care strabate muntele se afla aici, langa cea mai veche statuie din lume, Eroii Carpati. Postavaru Peak se ridica la altitudine de 2,505 m, oferind cei mai minunati peisaje din tara. Turistii si iubitorii de sporturile de aer liber se bucura de drumeții prin mai multe trasee și zone impresionante.

Comana

O alta destinatie turistica unica pentru Romania este Comana. Acesta este un sat mic, aflat intre Dunare si lacul Comana, situat în judetul Giurgiu, la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Constanta. Faunea locala este spectaculoasa, cu peste 220 de specii de pasari diferite care iti vor incanta privirea și zgomotul lor viu. Aici turistii pot face drumeție sau ciclism, pot descoperi ruinele podului vechi, lacul si pot face plaja la malul Dunarii.

Delta Dunării

Delta Dunarii este considerata rezervatia naturala de importanta mondiala si una dintre cele mai frumoase zone din Romania. Această rezerva a aratat mereu o parte unica si neexplorata a Romaniei, deoarece ofera o mare diversitate de habitate, specii de pasari, pesti si plante acvatice. Acest loc magic, cu canale și stufarie care se estompeaza in Marea Neagra, ofera turistilor plimbari cu barca si lansete sau vizite la diferite sate traditionale.

Cetatea Corvini

Cetatea Corvini se afla in Sighisoara, Transilvania, fiind in acelasi timp si unul dintre cele mai vechi cartiere medievale din Europa. Datorita arhitecturii si astrilor sale deosebite, acesta poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Accesul turistilor in cetate se realizeaza pe strazile medievale si arcade, iar monumentele culturii, istoriei si stilului arhitectural al fiecarei perioade vor fascina orice vizitator alacestor locuri de legende.

Sibiu

Sibiu, Transilvania, este un alt loc fascinant din Romania, desemnat in anul 2007 “Orașul Cultural European”. Astazi,ratia este unul dintre principalele centre economice, culturale si artistice ale Romaniei si adaposteste numeroase cladiri frumoase care dateaza din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea. Turistii vor fi placut surprinsi de frumusetea constructiilor aristocratice, cum ar fi Casa Altemberger sau de podurile din centrul istoric, care se intind peste pâraie.

Sighisoara

Sighisoara este una dintre cele mai vechi targuri mestesugaresti din Europa si unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Acest pitoresc oras de pe malul raului Tarnava Mare este mai cunoscut ca „orasul lui Vlad Tepes si cel al mesterilor in lemn”. Turistii se pot relaxa in zona centrala a orașului, unde vor gasi case traditionale si biserici vechi, precum si Cetatea Sighisoara, monumentul simbol al orasului.

Lumea frumoasa si culturala a Romaniei poate fi descoperita printr-o vizita la cele mai impresionante locuri pe care le ofera aceasta tara minunata. Asa cum afirmam mai sus, acesta este doar inceputul unei liste cu locurile magice si unice din Romania, asa ca nu ezitati sa descoperiti fiecare parte a ei, pentru a experimenta personal bucuria si frumusetea care se ascund aici.