Cele mai bune restaurante din lume
Exista milioane de restaurante in intreaga lume, insa doar cateva reusesc sa se distinga si sa se numere printre cele mai bune. In acest articol vom prezenta cele mai populare si premiate restaurante din intreaga lume, cu ocazia sa venim in ajutor tuturor iubitorilor de gastronomie si sa ii ajutam sa aleaga restaurantul perfect.

Istoria celei mai bune gastronomii
Gastronomia a fost parte fundamentala a culturilor din intreaga lume inca din antichitate. Acest concept a cunoscut numeroase schimbari in ultimele decenii, in functie de regiunile unde acest concept s-a manifestat si evoluat. Treptat, conceptul gastronomic s-a extins la scara globului, influentand cu succes diverse culturi.

Cum se evalueaza fabuloasele restaurante
Atunci cand vine vorba despre restaurantele de top, evaluarea acestora se face intr-un mod special, cu ajutorul unor indicatori precum calitatea hranei, serviciul, designul sau inventivitatea meniurilor. De asemenea, insusirile profesionale sau experienta chef-ilor joaca un rol esential in evaluarea acestor inalt calificate restaurante.

Cele mai bune restaurante din lume
Atunci cand vine vorba despre alegerea unui restaurant, multi oameni se intreaba ce sunt cele mai bune restaurante din lume. Redam in continuare cateva dintre cele mai bune restaurante din lume, in functie de anchetele publicate de revista gastronomica cea mai respectata la nivel international, numita “The World’s 50 Best”.

El Celler de Can Roca – Girona, Spania
El Celler de Can Roca
este una dintre cele mai apreciate si premiate restaurante din lume. Restaurantul gazduiește oaspetii intr-un mediu modern si remarcabil, cu o buna selectie de vinuri si bere. Aceasta adresa culinara amplaseaza preparatele sale spaniole pe una dintre cele mai bune mese din lume, printr-o inventivitate si creativitate degajata de chef-ii sosite de peste mari si-oceane.

Alinea – Chicago, USA, peisajul urban al orasului Chicago este unul dintre cele mai premiate restaurante ale lumii. Traditia culinara specifica restauratului american este luminate prin eleganta si inventivitatea preparatelor servite din posturile chef-ilor sefi. De asemenea, restaurantul prezinta o selectie modesta dar sofisticata a vinurilor si a berii.

Noma – Copenhaga, Danemarca
Noma
se prezinta drept una dintre cele mai luxoase adrese gastronomice din intreaga lume. Restaurantul a primit numeroase premii si distinctii pentru creativitatea si diversitatea preparatelor culinary, care sunt creativ si inventiv pus in valoare. De asemenea, restaurantul ofera o excelenta selectie de vinuri si bere daneze.

Osteria Francescana – Modena, Italia
Osteria Francescana este una dintre cele mai apreciate restaurante din Italia, caracterizata prin preparate italiene mai putin cunoscute, precum si retete involuntar experimentale. Cu un design de exceptie si un mediu rafinat, Osteria Francescana traseaza noi standarde invovatoare in lumea gastronomica.

Eleven Madison Park – New York, USA
Eleven Madison Park este considerat unul dintre cele mai bune restaurante ale lumii. Dispunand de o capacitate de leta modesta, Eleven Madison Park ofera o selectie mirifica a preparatelor culinare americane, printr-un design conferit de chef-ii restaurantului si servite de personalul profesionist.

Narisawa – Tokyo, Japonia
Este una dintre cele mai bine cotate cinci stele din lume, care aduce preparate de exceptie din intrega lume. Sosurile si condimentele folosite la gatirea preparatelor sunt o combinatie perfecta pentru intensificarea proprietatilor sale aromatice, ceea ce face ca restaurantul sa fie o oaza gastronomica, pentru toate gusturile. De asemenea, selectioneaza vinuri ale celor mai bune crame si este recomandat pentru a servi cea mai buna bere.

Geranium – Copenhaga, Danemarca
Geranium este cel mai premiat restaurant din Danemarca si una dintre primele opt destinatii gastronomice din lume. De asemenea, restaurantul se poate lauda cu mai multe premii importante, cum ar fi Trofeul culinar si Trofeul decorului. Restaurantul se adreseaza tuturor iubitorilor de mancarea sanatoasa, gatita intr-o maniera traditioanala.

Cele mai populare restaurante in Europa
Europa este o destinatie preferata pentru toti iubitorii de gastronomie si poate oferi preparate culinare de exceptie. Iata cateva dintre cele mai populare si cunoscute restaurante din intreaga Europa.

The Ledbury – Londra, Marea Britanie
The Ledbury este un restaurant frantuzesc ce prezinta o selectie incredibila a delicateselor. Restaurantul a fost premiat cu doua stele Michelin, dispune de un chef-sef precum si alte personalitati profesionist in restaurant.

Auberge de L’ill – Alsacia Franta
Fusese premiat cu trei stele Michelin, ofera selectia completa de preparate culinare frantuzesti preparate de cele mai talentati bucatari din intreaga Europa. De asemenea, dispune si de o selectie diversa de vinuri si sosuri aromatice pentru a intensifica gustul preparatelor.

Azurmendi – Basque Country, Spania
Azurmendi este un spatiu privit ca un adevarat “mic paradis gastronomic”. Dispune de atat de multe preparate culinare, de la mancaruri delicate si celebrity-uri ale retelei gastronomice, experienta sa culinara fiind una de neuitat. Azurmendi prezinta si o bautura selecta, precum si o selechatie generoasa.

Cele mai bune restaurante din lume sunt apreciate in special pentru preparatele create de chef-ii sefi si inventivitatea oferita in domeniul gastronomic. Alegerea celui mai potrivit restaurant se face in functie de gusturile si preferintele proprii, precum si de recomandarile specializate. Cu speranta ca acest articol iti va fi de folos, iti doresc sa te bucuri de experientele gastronomice din intreaga lume!