Primavara a sosit si cu ea, vecinatatea, un sentiment de bucurie, bucuria cantecelor care incep sa aduca viata si culoare. Sunetul lor, intr-un drum infinit pana la stele, ne incanta cu acorduri foarte frumoase. Exista multe cantece frumoase de primavara, care aduc bucurie atat in sufletul nostru, cat si al celor de langa noi. Iata care sunt cele mai frumoase cantece de primavara:

 1.  “Cucul si-a cantat” – o piesa traditionala romaneasca
  “Cucul si-a cantat” este una dintre cele mai cunoscute melodii de primavara. Acest cantec popular a fost creat in judetul Vrancea si se canta inainte sau dupa masa, pentru a aduce un sentiment de bucurie si pace. Acest cantece are multe versuri, fiind creada ca fiecare vers aduce ceva bun.

 2.  “Tzakia” – greaca melancolica de primavara
  Cu un sunet calm si melancolic, aceasta melodie este una dintre cele mai frumoase piese de primavara din Grecia. Acest cantec este traditional si se canta de obicei colindand. Tzakia are un sunet misterios, parca dulce si trist in acelasi timp. Acordurile sale te fac sa te simti ca si cum te plimbi prin traditia vechii Greciei.

 3.  “Llancanota” – romance de primavera din Bolivia
  Populara in Bolivia, “Llancanota” este o piesa traditionala. Melodia acestui cantec se asociaza deseori cu primavara. Acest cantec are un sunet vesel si energic, care poate sa te faca sa te simti bine chiar si in cele mai reci zile de primavara. Acest cantec se transmite prin generatii si te poate face sa te simti ca si cum ai fi intr-o alta lume si sa simti energia primaverii.

 4.  “Lazimpat” – melodii nepaleze de primavara
  Piesa “Lazimpat” este originara din Nepal si se canta inainte de a incepe campania de acoperire a cotisului agricol in aceasta tara. Aceasta piesa nu are versuri, ci doar muzica, insa sunetul sau poate sa te faca sa simti caldura si lumina primaverii.

 5.  “Toumei-no-ki” – un cantec japonez vioi
  Cantecul “Toumei-no-ki” este un cantec tradtional japonez si se canta in fiecare primavara in mai multe regione. Acest cantec are o melodie vesela, care poate sa te faca sa te simti bine chiar si in cele mai reci zile de primavara. Sunetul caracteristic al acestui cantec, facut la instrumente traditionale, te poate face sa zambesti oricand.

 6.  “Blooming Flower” – cantec romantic coreean
  “Blooming Flower” este un cantec romantic coreean si se canta in primavara pentru a aduce un sentiment de bucurie si dragoste. Buzele noastre cantand acel cantec sunt ca o floare care se deschide, pentru a-si arata farmecele sale. Acest Cantec romantic te poate face sa simti caldura primaverii si poate fi un cadou perfect pentru persoana iubita ta.

 7.  “Aprilis” – Tara Bascilor
  De asemenea, unul dintre cele mai frumoase cantece de primavara este  “Aprilis” din Tara Bascilor, care se canta in luna aprilie. Acest cantec are un sunet plin de har si aduce bucurie, dar si grai in gandurile noastre, facand ca primavara sa fie un moment incantator.

 8.  “Mestiza de primavera” –  o melodie melancolica din Mexic
  Folclorului din Mexic aduce una dintre cele mai frumoase muzici, folclorica si traditionala: “Mestiza de primavera”. Acest cantec are un sunet melancolic care te face sa simti dorinta de a calatori in locuri noi. Acordurile sale usoare te fac sa simti poezia si bucuria primaverii.

 9.  “Folklore du Printemps” – francezica de primavara
  Melodia traditionala franceza “Folklore du Printemps” a fost compusa special pentru primavara si iubitorii de muzica franceza o iubesc. Aceasta melodie poate sa aduca un sentiment de lumina si bucurie in casa ta.

 10.  “Tulips from Amsterdam” – o piesa tipica olandeza
  “Tulips from Amsterdam” este un cantec traditional olandez si se canta intr-o zi cu soare atat in localitatile rurale, cat si in cele urbane. Acest cantec aduce un sentiment de pace si liniste. Sunetul acestui cantec poate face sa simti farmecul primaverii.

Si acestea sunt cele mai frumoase cantece de primavara. Chiar daca melodiile pot fi diferite in fiecare tara si continent, cantecele de primavara sunt aceleasi si iti pot canta bucuriile sufletului. Cantecul poate sa aduca un sentiment de fericire si armonie in sufletele noastre, sa ne deschida ochii la frumusetea primaverii si sa ne aduca o bucurie profunda.