Când vorbim de aventuri, ne gândim la filme care oferă cu sloganul: „Fii curajos, îndrăzneşte să explori!” Aici găseşti cele mai bune filme de aventură din toate timpurile care sunt cu adevărat captivante şi mai ales, uluitoare. Fiecare film aduce cu sine un nou univers oricât de diferit ar fi el şi, dacă eşti un amator al aventurilor, atunci vei alege cu usurinţă preferatul tau!

I.Cele mai longevive filme de aventură și acțiune

În primul rând, tot ceea ce trebuie să știm despre filmele de aventură și acțiune este faptul că ele nu se vor demoda niciodată. Vom enumera mai jos câteva dintre cele mai longevive filme care au izbândit să rămână în inima spectatorilor de-a lungul anilor:

 1. Indiana Jones- această legendă a cinematografiei a devenit de-a lungul anilor unul dintre cele mai iubite filme de aventură din toate timpurile. Avându-l pe Harrison Ford în rolul principal al lui Indiana Jones, filmul aduce cu sine o lume plină de bonusuri, în căutarea spiritului aventurii şi a căutărilor.

 2. The Mummy Trilogy- în această serie de filme, Brendan Fraser interpretează un profesor de arheologie care se luptă cu un teribil blestem masonic. Seria prezintă peripeţiile lui Rick O’Connell, profesorul prinziţia misterului şi a suspendării credibilităţii sale.

 3. The Matrix- aceasta este o altă aventură pe scara largă,Keanu Reeves interpretându-l pe Neo, un băiat într-o lume virtuală. The Matrix este unul dintre cele mai nebuneşti filme de aventură care a transformat genul de pe niche-uri în mainstream.

 4. The Lord of the Rings– această trilogie a cucerit lumea şi, de-a lungul anilor, a fost considerat un adevărat triumf. Reuşind să provoace, această trilogie prezintă lumi fascinante, aventuri pasional şi peripeţii.

 5. Harry Potter- monstrul liber, bine cunoscut, care va rămâne viu ani de-a rândul. Cu o abordare total diferită de magie, Harry Potter oferă o aventură complet diferită, rămânând favoritul multora pentru ani de-a rândul.

II.Tipuri de filme de aventura

Există mai multe tipuri de filme de aventură care se potrivesc gustului fiecăruia dintre noi. Vom vedea aici câteva dintre cele mai uluitoare tipuri de filme şi cum să iţi alegi unul în funcţie de preferinţele tale:

 1. Filme istorice- această categorie Aliniază aventura cu istoria şi explorează lumi netede şi mistice. Oferta este variată, iar astfel filmele istorice pot fi de aventură, mister, distopic sau chiar anti-utopic.

 2. Filme medievale- aceste filme se caracterizează prin îmbrăcămintea medievale, luptele şi prezentarea lumi misterioase. Aceste filme sunt încărcate de acţiune, drama şi aventură, cele mai populare titluri din această categorie fiind: Braveheart, A Knight’s Tale şi The Crimson Rivers.

 3. Fantezie şi magie- aceste filme sunt pline de magie şi suspans. Acestea explorează subiecte precum: dragoste fără limită, distanţele spaţiale şi toate temele „sfaturii bune şi a răului”. Unii dintre titlurile cele mai populare din această categorie sunt: Harry Potter, The Lord of the Rings şi The Chronicles of Narnia.

 4. Filme de epocă- aceste filme explorează evenimentele din istoria unei ţări sau a unei epoci. Este o modalitate de a explorat regiunile secrete ale unei lumi aflate în flux. Filmele de epocă sunt perfecte pentru explorarea unei lumi care depăşeşte spaţiul şi timpul.

III.Cele mai bune filme de aventură de văzut

Prin urmare, nominată de filme de aventură care sunt cu adevărat demne de văzut este extrem de vastă. Vom enumera aici câteva dintre titlurile cele mai populare pentru a le încerca:

 1. The Goonies- au fost realizate multe filme de comedie, dar nimic nu se compara cu The Goonies. Acest film de aventură este captivant, neobişnuit şi cu adevărat uimitor.

 2. Avatar- pe întreaga planeta, acest film epic al lui James Cameron este ales ca fiind printre cele mai bune filme de aventură văzute vreodată. Cu o explorează a unei lumi pe o altă planetă, avatarul rămâne singurul rege în domeniul său.

 3. The Lion King- acest film este credibil unul dintre cele mai bune filme de aventură pe care le putem numi. Cu elementele forţelor bune şi rele şi unul dintre cele mai memorabile soundtracks, The Lion King este una dintre cele mai de succes adaptări din toate timpurile.

 4. Pirates of the Caribbean- această trilogie care se învârte în jurul legendei lui Jack Sparrow a câştigat cu adevărat un premiu pentru cinematografie. De la luptele ciudate la scenariu, acestea sunt printre cele mai bune filme de aventură pe care le-ai putea vedea.

 5. Guardians of the Galaxy- regizat de James Gunn, acesta este unul dintre cele mai popular filme de aventură.