Alegerea accesoriilor și produselor de păr în vederea pregătirii și stilizării nu este întotdeauna simplă. Din punctul de vedere al eficienței și calității, peria de păr joacă un rol esențial. Cu atâtea produse pe piață, cum alegi cea mai bună? Acest articol îți prezintă detalii despre cele mai eficiente perii de păr și vei identifica cea mai potrivită pentru nevoile tale.

 1. Ce trebuie să știi când alegi o perie de păr
  Înainte de a alege cea mai bună perie de păr, trebuie să înțelegi mai întâi că fiecare tip de perie este conceput pentru a servi anumite scopuri.
  Estompează și usucă părul, determină direcția coafurii și crează volum și strălucire. Unele pot fi utilizate pentru orice tip de păr, în timp ce altele sunt mai ușor de folosit pe părul lins sau ondulat. Spre exemplu, pieptenele este ideal pentru pieptănarea buclelor și pentru husă și coafare.

Scopul la care este folosită peria este un factor important care trebuie luat în considerare când alegi cea mai bună perie de păr. Mai jos sunt enumerate alte criterii de luat în considerare:

• Materialul din care este făcută peria: Puteți alege din lemn, plastic, metal sau păr artificial.
Pentru părul lins, periile din lemn funcționează foarte bine. Pentru părul ondulat și creț, periile din metal produc cel mai bun efect.

• Tipul de perii: Există perii rotunde, perii adevărate, perii cu găuri și perii manuale.
Peria specială pentru nuanțarea părului este prevăzută cu găuri crescute, astfel încât să permită împletirea firelor pentru a obține un aspect natural și linia.

• Diametrul periei: Acesta îți va influența direcția firelor și coafura dorită. Mai precis, periile mici mai strâng părul și economisesc timp, dar nu oferă volum.

• Lungimea periei: aceasta influențează modul în care poți coafa părul. Periile mai scurte sunt adecvate pentru coafuri scurte.

 1. Tipuri de perii

• Perii normale (piepten): Aceste perii sunt cele mai obișnuite și pot fi întâlnite în fiecare cutie de cosmetică. Unele sunt prevăzute cu un strat deținut, iar altele pot fi fixate la o viteză mică.

• Perii pentru întins: Acestea sunt create pentru a îndepărta firele faciale și sunt fabricate din plastic.

• Perii rotunde: Acestea sunt prevăzute cu două laturi și sunt ideal pentru ondularea și linsul părului.

• Perii manuale: Acestea sunt prevăzute cu două capete, mai lărge și mai înguste de fiecare parte și se folosesc pentru a obține volum.

• Perii de dans: Acestea au o suprafața moale și sunt prevăzute cu un strat subțire. Acestea sunt utilizate pentru balsul părului și pentru a obține coafura dorită.

 1. Principalele avantaje ale periilor de păr
  • Pregătesc și definesc părul
  Periile de păr sunt create special pentru a ajuta la pregătirea și definirea părului. Acestea sunt utile pentru sublinierea părului și obținerea rezultatului de coafură dorit.

• Visualizează părul
Unele perii sunt prevăzute cu un dispozitiv inovator care le face ușor de utilizat. Ele permit mișcarea părului într-o direcție dată, permitind o vizualizare mai bună pentru stilizare.

• Reducerea de timp
Periile de păr pot economisi o mulțime de timp în timp ce lucrezi cu părul. Cu toate acestea, există și perii care vă oferă rezultate mai rapide chiar și atunci când stilizați.

• Mânere confortabile și inovatoare
Unele modele de perii sunt prevăzute cu un mâner confortabil care se potrivește perfect în mână și care se simte ușor și confortabil. De asemenea, unghiurile mânerului facilitează folosirea în mod corect.

• Ușor de curățat
Periile de păr sunt ușor de curățat cu un burete umed și cu un șampon pentru păr. Acestea sunt, de asemenea, rezistente la căldură, astfel încât să puteți șase peria la temperaturi ridicate și să îi rămână rezistente timp îndelungat.

 1. Cele mai bune perii de păr

• Peria ceramică
Peria ceramică este una dintre cele mai populare perii de păr. La suprafață, această perie este prevăzută cu vârfuri de plastic și o capsulă ceramică. Acest lucru permite menținerea și distribuirea uniformă a căldurii pe toată peria.