Citatele sunt un mod frumos prin care putem transmite ganduri, sentimente si mesaje. Pe langa faptul ca sunt importante pentru intelepciunea noastra, ele pot servi ca o intelepciune pentru tineri si copii. Iata de ce am decis sa ne concentram in acest articol asupra celor mai celebre citate copii. Legenda spune ca, citatul ideal sa fie usor de retinut, in special pentru cei mici. De asemenea, acestea ar trebui sa ne inspire bunastare emotionala, sa ne faca sa simtim ca facem parte dintr-o comunitate si sa-i motiveze sa viseze si sa se gandeasca la viitor.

Cele mai celebre citate pentru copii
In cele ce urmeaza, vom prezenta cateva dintre cele mai celebre citate pentru copii. Sa vedem cum pot fi acestea inspirate de succes, frumusete, credinte si emancipare:

 1. “Viseaza maret si lucreaza pentru a-ti face visurile sa devina realitate!” – Roald Dahl

Roald Dahl este autorul catorva dintre cele mai renumite carti pentru copii, precum si autorul acestei cunoscute citate. Este un strigat la adresa tinerilor sa se gandeasca la viitor si sa cumpere stilul de viata adecvat pentru a-si indeplini visurile.

 1. “O reteta pentru success: Studiază, învăță, ia lectii și predici, converste si ascultă cu atentie, iar de restul se va ocupa totul.” – Maya Angelou

Maya Angelou, a cunoscuta autoare americana si poet, ne invata ca succesul nu se prinde usor, ci ca necesita efort sustinut din partea tuturor. Prin urmare, vorbind despre cei mici, aceasta citate este un indemn bun pentru a lua lectii, a asculta cu atentie si a studia.

 1. “Fii tu insuti, accepta cine esti.” – Dr. Seuss

Dr. Seuss este cel mai bine cunoscut pentru cartile sale de copii care se bazeaza pe satiră și imaginație. Acest citat sugerază faptul ca este important pentru copii sa fie mulуumiti уоn cеlе relе реntru cаrо imbrac exista уаcеea о аcеpе ѕіu, oaspeti fiindu-se in асеа pupаa uniс, indiferent de ce spun alţii.

 1. „Oricum, indiferent de ce faci, munceste ca un campion.” – Babe Ruth

Famosul jucator de baseball Babe Ruth este autorul acestei cunoscute citate. Cu alte cuvinte, ar putea fi considerat un indemn si invitatia de a lucra cu pasiune, tenacitate si determinare indiferent de sarcina in care ne-am implicat. Aceasta principiu se aplica, in mod special, celor mici. Motivarea copiilor sa lucreze si sa invete cu pasiune si dedicare este foarte importanta pentru a obține succes in viata.

 1. “Visele nu au limite.” – Walt Disney

Walt Disney este numele pe care-l asociem cu magia si frumusetea filmelor sale. Acesta citate inspira copiii nu doar sa-si viseze visuri, ci si sa lupte pentru ele, pentru ca ele nu au limite. Walt Disney ne-a invatat ca sa invitam in viata imaginarul, sa plecam la drumuri magice si sa simtim in noi frumusetea vietii.

 1. “Fii fericit si vei face altii sa fie fericiti.” – Johnny Depp

Faimosul actor, Johnny Depp, ne sugereaza ca fericirea se poate transmite dintr-o persoana la alta. Acest semnificat livreaza un mesaj profund si important pentru copii, care arata ca lucrurile simple sunt de cele mai multe ori cele mai importante, precum stabilitatea emotionala si pozitivitatea.

 1. „Când alegi să fii precaut, nu îți poți permite luxul de a fi creativ. ” – Maya Angelou

Aceasta citate subliniaza faptul ca copii au nevoie să se bucure de lumina si nuanta crearii. Multi copii invata la scoala diferite concepte si abilităţi, dar inventivitatea nu poate fi invatata astfel. A fi creativ necesita libertatea de a gandi liber si de a incerca lucruri noi, fara a se teme de socuri negatvele.

Cele mai cunoscute citate pentru copii
In cele ce urmeaza, vom pune in lumina citatele pentru copii care ne-au inspirat pe intreaga lume:

 1. „A citi înseamnă a evada.”- J.K. Rowling

Aceasta citate se refera la entuziasmul creat de lumea cărților, lume in care fiecare copil se poate lasa in voia imaginației si poate simti bucuria de a citi.

 1. „Totul este posibil, daca ai curaj sa visezi.” – Cenusareasa

Aceasta citate vorbeste despre speranta si curajul de a visa, intocmai ca in basme, unde personajul principal reuseste sa duca la bun sfarsit provocarile si intamplarile respective.

 1. „Fii curios, nu fricos.” – Winnie The Pooh

Winnie the Pooh ne invata ca frica este un simptom de neputinta si ca trebuie sa ne indeplinim temerile prin curiozitate si intelegere, fara a pregeta.

 1. „Indrazneste să fii diferit!” -Amelia Earhart

Amelia Earhart a fost prima femeie care a zburat singura si fara intrerupere pe intreg Pamantul, facand ravagii in politica si in istorie. Aceasta citate ne-a invatat sa fim diferiti si sa avem incredere in propriile visuri.

 1. „Suprinde momentele.” -Dr. Seuss

Se pare ca Dr. Seuss ne-a invatat ca trebuie sa ne bucuram fiece secunda si sa savuram aceste momente cu adevarat, fiindca ele nu se mai intorc niciodata in urma.

 1. “Căutați întotdeauna să descoperiți, nu să judecați.” – Mother Teresa

Corectitudinea si toleranta, prin acest citat din partea bunicutei Mother Teresa, sunt indrumari pretioase pentru copii. Acestia trebuie invatati sa caute intotdeauna sa descopere, mai degraba decat sa judece.