Atunci cand vine vorba despre sanatate, probioticele sunt printre cele mai benefice si intelepte alegeri. Probioticele pot fi găsite în alimentele și suplimentele pe care le pui în farfuria ta, și acestea sunt grădinile noastre interne de microscopice flora naturale care pot avea un impact major asupra stării noastre generale de sănătate. Din punct de vedere biologic, probioticele sunt lactic acid producând bacterii și ciuperci care traiesc în intestin și care dețin un rol important în menținerea sănătății noastre și a microbiomului nostru.

Probioticele sunt extrem de benefice pentru creșterea performancesi îmbunătățirea digestiei, sunt asociate cu suplimentarea activității imunitare și absorbția nutrienților, protejând împotriva infecțiilor și a simptomelor alergiilor. Cu toate acestea, cu atât de multe îngrășăminte și produse probiotice disponibile, nu este ușor să se facă cea mai bună alegere.

Iata care sunt cele mai bune probiotice naturale pe care le poti consuma!

I. Nucsoara si Mierea

Nucsoara și mierea sunt două alimente probiotice foarte vechi și tradiționale. Nucsoara conține un amestec de acizi organici, substante esențiale si bacterii benefice care pot face minuni pentru sănătate, iar mierea este bogată în antioxidanți și detine numeroase beneficii antioxidante și anti-inflamatorii. Deoarece sunt alimente din natură, aceasta înseamnă că adăugarea lor în alimentația ta poate ajuta la echilibrarea microflorei digestive.

II. Fermentatele

Fermentatele sunt alimente probiotice prezente în multe culturi – inclusive cele moderne. Acestea sunt bogate în bacterii benefice, enzymes, fibra, și vitamina K2. Unele dintre cele mai populare alimente fermentate pe care le puteți găsi în magazine sunt kefirul, iaurtul și unii producători de produse alimentare gata preparate, cum ar fi fructele și legumele, care pot fi găsite în magazinele naturiste.

III. Ierburile

Ierburile pot sa joace un rol imens in echilibrarea florei intestinale și împing sănătatea spre un nivel superior. Datorită proprietăților lor antimicrobiene, sunt folosite în mod obișnuit ca un tonic digestiv și îmbunătățesc absorbția nutrienților. Dintre ierburile populare care pot fi folosite pentru a aduce organismul la echilibru, se numară:

  • Pleava
  • Ghimbir
  • Imortel
  • Aloe Vera
  • Rozmarin
  • Frunze de Mesteacan
  • Busuioc
  • Turmeric
  • Usturoi

IV. Alimente nespalate

Alimentele crude nespalate poat sa aduca cantitati impresionante de benefii digestiv si de sanatate. Deoarece microbii sunt prezenti in jurul nostru si in interiorul nostru, e important sa folosim alimente care sa ne ajute sa ii sustinem. Consumand alimente nespalate, cum ar fi cruda și integrala, iti poti asigura ca primim cantitati noi si diferite de microbii importanti în fiecare zi.

V. Suplementele probiotice

Daca nu esti dispus sau in stare sa mananci alimente cu probiotice, suplimentele probiotice pot sa te ajute sa obtii livezile de bacterii de care ai nevoie. Acestea sunt formulări concentrate care sunt bogate în specii spre ex natura benefică și pot fi întâlnite în diverse forme, cum ar fi capsule, tablete, pulberi și bauturi. Prestigios cantitatii terapeutice de probiotice aș recomanda unb supliment de calitate, complet natural si non-GMO, nu unul care contine numai culturi găsite în mod artificial.

De-a lungul istoriei, probioticele au ajutat la echilibrarea noastra biologica si mai recent au fost asociate cu un risc mai scazut de boli cronice. Folosirea produsului potrivit de probiotice poate fi și un mod bun de a vă restaura sănătate si a va construi rezistenta la boli si conditii clinice, precum si a imbunatati digestia. Avem nevoie sa invatam sa ne sustinem oamenii si sa urmam calea sanatoasa. Alimentele si suplimentele probiotice sunt o cale buna de a face acest lucru. Alegeti-va produsele cu convingerea ca aveti grija de corpul vostru.