Anul 2021 s-a dovedit a fi un an foarte bogat pentru filme SF, cu multe titluri bun, dar spectaculoase. Aici am putut vedea super-eroi, misiuni cosmice, OZN-uri si chiar cateva aventuri despre viitor care ne-au captivat imaginatia.

Cu atatea optiuni, poate fi greu sa alegeti ce filme sa urmariti. La sfarsitul anului 2021, multi au decis cine sunt numarul unu cand vine vorba de filme SF de calitate superioara. Iata care sunt cele mai bune filme SF ale anului 2021!

I. Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984 a fost lansat cu asteptari mari in 2020, cand a primit numeroase recenzii pozitive, devenind unul dintre cele mai bine vandute filme SF din anul 2021. Acest film regizat de Patty Jenkins prezinta aventurile lui Diana Prince, eroina super-puternica, in anii 1980.

Cu o plota plina de aventura, actiune si romance, aceasta pelicula a oferit un scenariu intaritor si o arhitectura vizuala deosebit de elaborata. Actrita Gal Gadot a reusit sa prezinte o performanta remarcabila pe post de protagonist.

II. Tenet

Dirijorul Christopher Nolan a devenit faimos pentru sinele sau inteligente, atemporale ploturi si viziunea sa interesanta asupra vietii. Tenet, un film SF plin de actiune, indraznet si bine jucat, nu este o exceptie. Acest film a avut o distributie plina de nume de top precum John David Washington si Robert Pattinson si a ramas in topul filmelor cel mai bine vandute in 2021.

Filmul se focalizeaza pe The Protagonist, urmat de misiunea lui de a preveni deschiderea unei porti catre viitor, ce ar distruge intregul univers si sa rezoneze cu tema distopica a lui Nolan.

III. Godzilla vs. Kong

Filmul “Godzilla vs. Kong” a fost in 2021 unul din cele mai anticipate filme SF. Este filmul de lupta gigant, in care cei doi monstri eponimii se lupta pentru a vedea cine este cel mai puternic.

Scenariul este plin de actiune si suspans, reprezentand unul din putinile titluri cu monstri din 2021. Filmul plaseaza oamenii si conflictul de idei intre diferite interese comerciale si planurile secrete.

IV. Soul

Pixar a facut un pas inainte facand astfel un film existential despre existenta vietii, adresandu-se direct ingerilor sai Pixar in 2021. Soul prezinta calatoria lui Joe Gardner, care este luat printr-un tamplu de apoftegme timpuriu si unul de vis, cunoscut si sub numele de „the you seminary”, locul unde fiecare persoana isi regaseste nivelul de constientizare interioara.

Fara indoiala, ai ramas surprins de aceasta calatorie suprarealista plina surrealism si precum si activarea perceptiilor sale politice si spirituale.

V. The Dark Purple

Odata cu lansarea acestui film de procesare a mintii, intreaga industrie SF s-a contopit cu elementele de drama si horror. The Dark Purple se concentreaza asupra unui grup de adolescenti neobisnuiti, care sunt ademeniti in propriile lor fantezii virtuale, atunci cand subiectul lor de cercetare se invarte in ceva intunecat si foloseste noua lor putere si inteligenta artificiala in scopuri malefice.

Viata reala si lumea virtuala sunt un mediu neobișnuit de filmsi cu un scenariu intaritor si actiune, reduce permisiunea de a intra in practicile virtuale ilegale.

VI. Vintage-ul lui June

In cadrul categoriilor SF, June este una dintre cele mai bune filme ale anului 2021. Acest film urmareste aventurile unei adolescente, nominata June, care gaseste o masina de calatorie inapoi in timp, ce o conduce catre o lume paralela, maxima si inovatoare din afara spatiului si timpului.

Fara sa stie, aceasta se regaseste intr-o misiune pentru salvarea omenirii de la extinciune datorita puterii si magiei. Impresionat de considerentele vaste despre tehnologia dezvoltata, scenariul si actiunea, June a ramas un nume amintit pe buzele multora.

VII. Andromeda

Andromeda este un film SF setat intr-un viitor indepartat, unde humanitatea, in acelasi mod ca animalelul Icarus, incearca sa exploreze cosmosul. Acest film focusat pe actiune urmeaza aventura lui Hal Carter care se transforma int-un erou de neinlocuit in ecran.

Filmul se concentreaza asupra explorarilor spatiale inalienabile si mesajului in care Hal reuseste sa salveze omenirea sau nu. Este o vizionare satisfacatoare a filmului SF.

VIII. Greyhawk

Greyhawk este unul dintre the cele mai apreciate filme SF ale anului 2021. Acest film este unul de aventura si suspen, ce prezinta respingerea, prabusirea și victoria moralauale a lui Parker, protagonistul.

Acest film ofera o perspectiva SF asupra razboiului si presupune conectarea unui razboi civil intre tipuri diferite de fiinte umanoide si tehnologii avansate ce determina intreaga schimbare a evenimentelor.

IX. The Mitchells vs. The Machines

The Mitchells vs. The Machines este un film animat SF dragut si amuzant, care prezinta confruntarea cu robotii inutosi. Acest film de actiune se desfasoara aiurea familiei Mitchell in momentul in care mana lor robotici ajuta in distrugerea omului si peste tot in lume.

Fiind un film cu rasete si suspans, prezinta setul de caracteristici apreciate de toate varstele, colaborarea iubirii familiale si aventura SF.

X. O viata care asteapta

O viata care asteapta este un scenariu SF, bazat pe conceptul de viitor. Se concentreaza pe o tatal singur, care isi face loc intre doua lumi, asa cum se comporta in fata unei descoperiri socante. Intr-un ansamblu de supranatural, isi elibereaza fiica dintr-un mod cu totul neasteptat.

Cu un scenariu intaritor si actiune dinamica, acest film ofera un mesaj nou despre viata, speranta si razboaiele spirituale intre doua lumi paralele.