România a dat lumii o mulțime de filme deosebite de-a lungul anilor, unele dintre acestea spunând povești unice și puternice pe care merită să le-ai văzut. Aceste filme sunt adeseori uitate și, în ciuda faptului că unele s-au bucurat de succes în rândul spectatorilor, listele de filme românești de calitate sunt adesea trecute cu vederea. Acest articol subliniază principalele filme românești care merită vizionate și vorbește despre ce aduc ele în prim-plan.

I. Tehnica sergiului și motivația lui

Sergiu Nicolaescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți regizori de filme și producători de televiziune din istorie, cu zeci de filme pe cont internațional și intern. Cel mai cunoscut titlu al său este sub indrumare, iar tehnica sa este faimoasă în rândul spectatorilor: punctul său de vedere și modul în care se ocupă de subiectul filmului. A abordat diferite filme și genuri cinematografice, dar este cel mai bine cunoscut pentru lucrări de istorie, drama și comedia.

Printre cele mai celebre filme care sunt în principal cu gândirea și regia sa se numără:

• Filantropica – O legendă afilmului romanesc, aceasta abordează istoria Românie și cum securitatea comuniste modifica viața cotidiana a locuitorilor.
• Nea Mărin Miliardar – un exemplu perfect al genreului de comedie pentru care Stefan Iordache este cunoscut, acesta îmbină comicul și tați celebri și nou-veniți și își are locul său în istoria filmului românesc.
• Of Snails and Men – Un film interesant ce urmărește relația complexă dintre membrii unei familii și libertatea individuală a fiecăruia.

II. Paleta de filme a lui Cristi Puiu

Cristi Puiu este un deschizător de drumuri când vine vorba despre regizorii și producătorii români. El a produs unele dintre cele mai bune filme românești și a devenit numele unui gen cunoscut sub numele de „puiuiană”. Stilul său se bazează pe realizarea unor scene complexe și detaliate care descriu momentele esențiale fără să se concentreze pe emoție sau pe competențe.

Lista sa de filme remarcabile este foarte bogată și variază de la comediile de dragoste la drame și povești psihologice. Ele includ:

• Stuff and Dough – Acest film a impulsionat popularitatea lui Puiu in randul publicului si a fost respins initial de catre industria cinematografica. Acest filmilor îmbină subiectul ampreată cu familiaritatea și iubirea tânărului pentru lumea locală.
• Tuesday, After Christmas – Unghiul sau unic al acestui film se învârte în jurul protagoniștilor care duc conflicte club de căsnicii și relații de familie.
• Auri – Filmul unește o poveste de dragoste îngrozitoare cu designul său impresionant și pune filmul despre ritualuri și întâmplări neobișnuite.

III. Comedii Unice Ale lui Corneliu Porumboiu

Corneliu Porumbiu a devenit unul dintre cei mai importanți oameni de cinematografie ai vremii sale, cu filme care urmăresc lumea de zi cu zi și schimbările sociale și politice din acea perioadă. El folosește dialogue și simboluri foarte puternice pentru a construi filme comic-dramatice care oferă o perspectivă deosebită asupra vieții românești.

Printre unele dintre cele mai celebre filme ale sale se numără:

• Police, Adjective – Filmul despre lege și ordine și ambiguitatea morală a procesului corect.
• 12: 8 și un jumătate (12:08 East of Bucharest) – Abordând modul în care se prezintă evenimentele în piața publică, acest film se concentrează pe doi prezentatori de televiziune și conversația le trage prin o seamă de momente halucinante și conflicte interne.
• When Evening Falls On Bucharest, or Metabolist – Acest thriller comediei a îmbinat atât comentarii politice cât și comentarii despre viețile oamenilor obișnuiți. Filmul prezintă o imixtiune strânsă între cultura și arta românească și cea occidentală.

Oricare ar fi preferințele sale, lista de mai sus este doar tulpină unor filme care veți găsi în rândul producțiilor de film românesc. Fiecare dintre aceste producții are atâtea elemente interesante și complexe în ele, încât atunci când începeți să le explorezi veți găsi un adevărat ocean de emoții și sentimente. Ele vă vor purta într-o călătorie mai profundă în interiorul istoriei și vieții românesti. Filmele românești sunt adesea trecute cu vederea în marea industrie cinematografică, dar acest articol consideră că merită încurajate. Acesta este motivul pentru care acest articol a promovat câteva dintre cele mai bune filme românești.