Cu siguranta, pasiunea pentru dragoste poate fi vazuta in literatura de toate timpurile. Cititorii de azi au sortit la numeroase titluri bune care descriu perfect energia si intensitatea sentimentelor. Iata care sunt cele mai bune carti romantice din istorie pe care sa le citesti:

 1. “Orgolio si Prejudecata” de Jane Austen
  Titlul poate fi etichetat ca fiind unul clasic de dragoste, atat de dragut si memorabil. Povestirea se concentreaza pe istoria atractiei intre domnul Darcy si prima domnisoara Bennet. Acesti doi sunt posedati de orgolii si preconcepții reciproce si, prin urmare, poate fi considerata o adevarata lupta pentru a le depasi.

 2. “Lolita” de Vladimir Nabokov
  Este o carte controversata, dar totusi, nu poate fi negat faptul ca are povestea sa de dragoste bine conturata. Povestea se concentreaza pe un profesor de in varsta de 37 de ani, Humbert Humbert, care se indragosteste nebuneste de adolescenta despre care se crede ca este fiica vitrega a vecinilor sai.

 3. “Acesta este Pascalul meu” de Réjean Ducharme
  Scrisa din perspectiva unui adolescent in varsta de cinci ani, aceasta carte capteaza mai bine energia si stralucirea sentimentelor de dragoste inca neexplorate. La prima vedere, povestea este uimitoare, reusind sa raspunda la intrebarea fireasca a unui copil viu: “Ce este iubirea ?”.

 4. “Tesoriile Margueritei” de Maggie O’Farrell
  Aceasta emotiva carte de dragoste se concentreaza pe legatura unui cuplu care are fiii si descrie provocarile pe care le-au infruntat. Ofera un portret extrem de intim si profund al dragostei si perseverentei adevarate.

 5. “Prietenul” de Sigrid Nunez
  Aceasta carte exploreaza cu adancime relatiile la nivel interpersonal si mai ales atractia dintre doi oameni. Rezultatul este o belle de dragoste complicata si profunda.

 6. “De veghe in lanul de secara” Iuliusz Słowacki
  Cartea exploreaza sentimentele intense resimtite intre doi amanti in cautarea adevarului si neconditionata a dragostei. Acesta povesteste despre evenimentele care au dus la grandoarea sentimentului si admiratia pe care baiatul si-a pus-o in fata fetei.

 7. “Dragostea nu moare niciodata” de Theodore Dreiser
  O alta carte celebrata ce capteaza spiritul adevarata dragoste si energia care curge in relatia dintre doi oameni, chiar si atunci cand nimic nu mai merge bine.

Cu certeza, se mai pot mentiona inca multe titluri bune, dar acestea sunt cateva dintre cele mai bune carti romantice din istorie. Fiecare are propria sa poveste fascinanta si o incarcatura emotionala puternica. Tot ce poti sa faci este sa-ti alegi preferatul si sa te bucuri de lectura.