Ocupând poziții care captează publicul dintr-o gamă largă de genuri de filme, actorii sunt adorati de milioane de fani in întreaga lume. Talentul excelent, carismă și respectul fata de meseria lor le-a adus anumitor actori un renume imens.

Iata care sunt cei mai faimosi actori din lume:

1. Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. este un actor american și producator, care a făcut multe apariții la scena de film de la sfârșitul anului 1980. A devenit foarte cunoscut datorită rolului lui Tony Stark / Iron Man in franciza Marvel Cinematic Universe, pentru care a preluat varia roluri si a castigat un premiu Oscar.

2. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio este un actor american cu o multitudine de premii și nominalizari, care a devenit cunoscut datorită rolurilor din filmele Titanic, Inception, The Departed si multe altele. El a castigat un premiu Oscar, 3 Globuri de Aur, și a primit numeroase premii și nominalizări din partea industriei filmului.

3. Bradley Cooper

Bradley Cooper este unul dintre cei mai apreciati actori de la Hollywood, care a devenit cunoscut datorită rolurilor sale in filme ca Limitless, Silver Linings Playbook, American Hustle și multe altele. Acesta a primit un Glob de Aur si a fost nominalizat la premiul Oscar pentru rolul sau din Silver Linings Playbook.

4. Tom Hanks

Tom Hanks este un actor consacrat și producător de filme american, care a devenit cunoscut datorită rolurilor din Forrest Gump, Cast Away, Sleepless in Seattle și multe alte filme. A castigat doua premii Oscar, două Globuri de Aur si ca mare admirator al teatrului, a primit și numeroase premii și nominalizări.

5. Angelina Jolie

Actrita americană și bunavoinoasa activista, Angelina Jolie a devenit cunoscută datorită rolurilor sale din multe filme, cum ar fi Wanted, Girl Interrupted, Salt, și multe altele. Ea a primit un premiu Oscar și trei Globuri de Aur si a fost nominalizată la Oscar și alte mai multe premii.

6. Johnny Depp

Johnny Depp este un actor și producător american, un veritabil fenomen de cinema și personaj magnetic pentru milioane de spectatori din intreaga lume. El a devenit faimos datorită rolurilor sale din Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, Pirates of the Caribbean, și multe altele. De-a lungul carierei sale, a primit numeroase premii și nominalizări.

7. Cate Blanchett

Cate Blanchett este o actrita de cinema si teatru de origine australiană, cunoscuta datorită rolurilor din filme precum Lord of the Rings, Blue Jasmine, Elizabeth si multe altele. Ea a primit două premii Oscar și trei premii AACTA si a fost nominalizata de doua ori la premiul Oscar.

8. Will Smith

Will Smith este unul dintre cei mai populari și talentati actori americani, care a devenit cunoscut datorită rolurilor sale din The Fresh Prince of Bel-Air, Men in Black, Pursuit of Happyness, și multe alte filme. Will Smith a fost nominalizat de patru ori la premiul Oscar si a castigat două premii Globuri de Aur.

9. Tom Cruise

Tom Cruise este un action star și actor, foarte cunoscut in lumea filmului. Acesta a devenit cunoscut datorită varelor sale din Mission Impossible, Top Gun, Jerry Maguire și multe alte filme. El a fost nominalizat la 3 premii Oscar si două premii Globuri de Aur.

10. Mel Gibson

Mel Gibson este un actor american care a devenit cunoscut datorită rolurilor sale din Braveheart, Mad Max, The Passion of the Christ și multe altele. Acesta a primit un premiu Oscar și două premii Globuri de Aur.

Actorii și actritele au fost intotdeauna invidiati pentru talent si popularitatea lor. Cele despre care am discutat mai sus sunt cei mai faimoși actori din lume și cu siguranta au făcut totul ca sa-si câștige numele in lumea filmului și să se impună prin actiunile lor.