Cateva persoane considera ca a avea parul scurt este respingator sau se considere ca persoanele cu par scurt sunt ingrijorate. Cu toate acestea, parul scurt poate face ca o persoana sa arate la fel de bine ca si una cu parul lung. Exista, de asemenea, unele beneficii ale parului scurt pe care multi oameni nu le-au luat in considerare.

Iata care sunt beneficiile unui par scurt si de ce ar trebui sa incerci sa iti tii parul scurt:

  1. Beneficiile economice

Fata de parul lung, cel scurt se simte mai bine si are nevoie de mai putin sprijin in ceea ce priveste intretinerea si deci, investitia. Daca vrei sa obtii un par frumos si ingrijit, nu trebuie sa cheltuiesti foarte mult, deoarece pentru parul scurt exista mai putine optiuni de styilare decat pentru parul lung.

  1. Si mai usor de intretinut

Parul scurt nu poate fi compara cu parul lung in ceea ce priveste usurinta in intretinere. Parul scurt nu are colturi sau fire incalcite si nici nu se ingrasa prea repede, ceea ce inseamna ca nu va fi nevoie sa-l speli zilnic. Mai mult decat atat, parul scurt poate fi uscat mult mai repede decat parul lung, oferindu-ti mai mult timp pentru a face orice iti propui.

  1. Ideal in vremurile calde

Parul scurt este printre cele mai indicate variante pe timpul verii, caci este foarte usor sa te imbarci in aventuri spontane si sa petreci zile intregi plimbandu-te prin natura sau iesind in oras, fara ca tu sa te simti constransa de firele de par ce se incalcesc si se murdaresc rapid.

  1. Usoara si confortabila

Parul scurt este mai usor decat parul lung si de aceea este mult mai confortabil, mai ales in zilele calduroase, cand puterea ta de convingere si concentrare este compromisa, asa ca este mai usor sa te simti bine si energizata.

  1. Estetic

Parul scurt iti ofera anumite schimbari estetice. Iti permite sa iti pui in evidenta trasaturile fetei si sa iei mai mult in seama anumite puncte centrale. Parul scurt poate fi o schimbare esentiala in modul tau de prezentare, astfel incat sa te simti mai increzatoare si sa fii mai insemnata.

  1. Transmite incredere

Parul scurt transmite incredere si curaj, fiind unul dintre trasaturile ce deserveau cele mai admirabile femei din vechea Roma. Daca parul scurt te transforma intr-o adevarata femeie moderna, puterea pe care o ai este sigur sa-i faca pe ceilalti sa se intrebe ce se petrece cu ea.

  1. Facilitareaza construirea de relatii

Parul scurt se pedepseste cu incredere si asta “vorbeste” despre o persoana deschisa si confortabila cu propria sa persoana. Parul scurt poate reprezenta o aura de tinerete si energie ce poate crea relatiile naturale cu altii.

  1. Simplu si modern

Parul scurt ofera o energie „moderna”, deoarece nu este kindulator sa “te lupti” cu parul, se intretine simplu (de regula un sampon si balsam potrivit, plus spuma si un produs de stilizare) si arata foarte alintat.

  1. Beneficii pe termen lung

Parul scurt stimuleaza cresterea sanatoasa a parului, intrucat nu incurci sau rupi firele sub greutatea parului lung si nu folosesti substante chimice pentru indreptarea sau vopsirea acestuia.

Avand in vedere toate aspectele enumerate mai sus, parul scurt ar trebui luat serios in considerare. Toate beneficiile enumerate sunt adevarate plusuri, mai ales pe termen lung. Daca vrei sa experimentezi, merita sa incerci sa iti tunzi parul scurt pentru a fi mereu in pas cu moda si pentru a avea un par sanatos si stralucitor.