Suntem toți pasionați de dragostea mamei și a tatălui, dar și o anumită fascinație față de povești. Indiferent că suntem mici, sau puțin mai în vârstă, adorăm auzitul poveștilor pline de magie sau puțin cam triste, care ne încurajează să fim mai generoși, să-i iubim și să acordăm atenție celor dragi. Acesta este unul din principalele motive pentru care auzim de la toti parintii ca cei mici sa citeasca si sa se bucure de ceea ce se gasesc in volumele de povesti.

Iata cateva povesti scurte pentru copii menite sa aduca o atmosfera linistita si calda in familia ta.

Alba ca Zapada

Scrierea lui Jacob and Wilhelm Grimm, Alba ca Zapada – un basm de neuitat – se bazeaza pe o poveste veche, despre o frumoasa taranca, pe nume Snow White, și despre o regina răutăcioasă, care îi vrea moartea. Cea mai interesanta parte a povestii se învârte în jurul unor întâmplări înduioșătoare: prietenia dintre cei 7 pitici și frumoasa tarancă, și desigur, glanda care da vietii frumoasei Snow White. Acest basm scurt ar trebui sa fie pentru toate familiile o lectie despre curaj, iubire și cinste.

Hansel și Gretel

Hansel și Gretel – o poveste de dragoste și încercare – descrie întâmplarile prin care cei doi frati trec atunci când sunt abandonati de tata și mama lor într-o padure. Povestea îi prezinta pe cei doi frați, cum sunt orbiți de înșelăciunile vrăjitoarei, care le spune ca îi va hrăni, dar, de fapt, vrea sa-i manânce. Această lectie plina de suspans și de pericole, vor putea fi înțeleasă și apreciată de orice copil și încurajează descoperirea înțelepciunii și unitatea familiei.

Scufita Rosie

Scufita Rosie – un exemplu de curaj – este o poveste semnificativă despre un conflict între o bunică bună și un lup rău. Ea descrie întâmplarile pe care Scufita Rosie le trăiește atunci când trebuie sa evite lupul, în cautarea bunicii sale, și despre cum folosește înțelepciunea și perspicacitatea pentru a-l învinge. Povestea arata cum curajul e coplesitor atunci când se întâlnește cu adversitatea, și încurajează pe copii să gândească matur si sa învețe să adune încredere și să faca acțiuni inteligente.

Somnoroasa Adormita

Somnoroasa Adormita – o poveste simbolică despre speranta și lupta – descrie întâmplarile prin care trece o fata frumoasă, când e legată de un blestem al unei regine rele. Aceasta poveste arată cum copiii trebuie să se dueleze cu provocările și temerile care se întâmplă de-a lungul vieții și sa rețină speranta și urma calea corecta chiar și în ciuda tuturor dificultăților.

Pietonul care A Disparut

Pietonul care A Disparut – o neașteptata lecție de generozitate – tratează întâmplarile prin care paseste un băiețel curajos, care încearcă sa găseasca un pieton pierdut. Această poveste arata cum curiozitatea și curajul acestui copil se unesc, într-o explorație misterioasă și captivantă. Mai mult decât atât, el învață o lecție importantă despre generozitatea și intelegerea simțului pentru a împlini misiunea.

Ultima Cea Mai Interesanta Povestire

Jungle Book – o frumoasa lectie despre prietenie – este o poveste despre un print tanar al junglei și întâmplarile prin care acesta trece pentru a castiga încrederea vietăților care traiesc în pădure. Acest basm scurt încurajează adulții și copiii să deprindă valorile prieteniei și să se protejeze unii pe ceilalți.

Acestea sunt doar cateva dintre poveștile preferate pentru copii, care sunt folosite de-a lungul anilor pentru a ne amuza și pentru a învata câte ceva despre viața reală.

Vorbind despre povesti scurte pentru copii, atat adultii cat si cei mici, sunt cu siguranta fascineaza și încurajează toată lumea să se bucure de ceea ce aud și de ceea ce văd. Aceste povesti scurte sunt menite sa ofere familiilor momente linistite si relaxante impreuna si astfel sa se obtina multumirea și bucuria. Prin astfel de scurte povestiri, copiii vor invata cum sa se bucure de compania unii cu ceilalti din familie,iar adultii vor învata sa gaseasca bucurie in momentele mici si sa fie puternici indiferent de ce provocari se iveste in drumul lor.