Dupa cum se poate vedea clar, Romania este in centrul atentiei momentului, fie pentru intrarile fascinante, economia tarii noastre, istoria sau harta geografica, pentru a numi doar cateva. impartiri.
In aceasta privinta, de-a lungul istoriei sale, tara noastra a avut mai multe harti care sa reflecte diferite aspecte geografice, fiecare harta specializata in categoriile sale. Pentru a intelege conceptul mai bine, vom discuta cum arata harta geografica a Romaniei si ce este inclus in aceasta.
Ce Include Harta Geografica a Romaniei?
Harta geografica completa a Romaniei include toate functiile si trasaturile topografice ale tarii noastre. Acestea includ variatiile reliefului (“dealuri, podisuri si campii”), lacuri (“lacul Razelm, lacul Sarat”), rauri (“Prut, Olt, Siret, Mures, Nistru”), stanci si citeva alte caracteristici topografice.
In cele din urma, aceasta vorba de caracteristici se refera inclusiv la cateva dintre principalele porturi si aeroporturi. Acestea sunt Aeroportul Internațional Henri Coanda Bucuresti, Aeroportul International Cluj-Napoca, Portul Constanta si Portul Sulina.
Relieful Si Fiziunea Hartii Geografice a Romaniei
In ceea ce priveste relieful, Romania ofera multi turisti si cati mai multi locuitori ai tarii un peisaj variat si detaliat. In partea de sud-est a tarii se afla Carpatii Orientali, care nu sunt mai putin renumiti prin formele lor altesiate formate de dealurile sale ce se intind pe milioane de kilometri patrati. Mai departe se afla Campul Carpatilor si Dealurile Baraganului, care reprezinta foarte bine teritoriul Romaniei, iar un strat fragmentat se intinde din vestul Transilvaniei pana in estul Carpatilor.
Atat Carpatii, cat si Campul Baraganului se intind pe intreaga arie intre granita de vest a Romaniei si Dunarea. Aceasta va cuprinde Doamna Regeasca, muntii Bihor, imprejurimile Sincarului si, in final, Culoarul Muresului si Muntii Apuseni.
Apele Romaniei
Cum harta geografica a Romaniei include toate aspectele topografice, aceasta trebuie sa ia in considerare si numeroasele ape la care se refera Romania. Profitand de acestea, raurile principale se refera la Prut, Olt, Siretul, Muresul si Nistrul.
Fiecare dintre aceste rauri se leaga intr-o larga retea hidrografica, mai ales in partea de vest a tarii noastre unde Dunarea si Marea Neagra se intalneasca. In acelasi timp, probele de intelepciune ale naturii se intalnesc si prin numeroasele lacuri ale Romaniei, printre care se afla Lacul Razelm, Lacul Sfanta Ana, Lacul Ocna Muresului, Lacul Techirghiol si Lacul Beez.
Datorita centrului sau geografic, Romania are un tratat economic si turistic foarte bine dezvoltat, fiind legata la 320 km de Ucraina, 330 km de Moldova, 380 km de Bulgaria, 179 km de Ungaria si o insula, 617 km de Grecia si 246 km de Serbia. De asemenea, prin Dunare, Romania este legata la 38 km de Giurgiu si 335 km de Tulcea.
Folosirea Hartilor Geografice a Romaniei
Raportat la alte tari, Romania este cea mai mica din Europa Centrala si de Est. Istoria sa modifica linia de demarcatie a hartii geografice a Romaniei pe masura ce limitele statelor se schimba.
De asemenea, legea romana este impartita in trei sectiuni: zona montana, zona de campie si zona de campie. In timp ce zona montana contine Valea Prahovei si Muntii Carpati, zona campiei contine Subcarpatii si Campia Romana, iar zona de campie contine Fenomenul Dunarii.
Harta geografica a Romaniei are utilizari si in lumea cercetarilor, deoarece reflecta statisicile geografice si trasee economico-politice. Din acest motiv, aplicatia hartii este deosebit de extinsa si contribuie la dezvoltarea portretului Romaniei din diverse puncte de vedere.
In concluzie respectiva, harta geografica a Romaniei are un numar mare de caracteristici geografice specifice. Imperiul Roman a contribuit intr-o anumita masura la identitatea si limitele Romaniei in prezent. Pe langa aceste accesoriu harta contine numerous lacuri, rauri, munti si zone fluviare, contribuind la crearea unei economii variate si foarte active. Aceste date fac din harta geografica a Romaniei o imagine importanta a tarii noastre si reflecta lumea si viitorul sau.