Briosele sunt dulciuri usoare si delicioase pe care le putem face acasa. Aceste delicatese sunt preferate de multe persoane si pot fi savurate la micul dejun, la ceai sau chiar la cina. Briosele se pot face din aproape orice ingredient, mai ales din faina, lapte, oua si unt. Daca ai ceva mai mult timp la dispozitie, poti sa faci briosele mai complicate, sau chiar sa experimentezi diverse combinatii. Pe de alta parte, daca vrei sa prepari briose in graba si sa ai parte de o experienta placuta si substantiala, cea mai simpla reteta de briose este cea pe care ti-o vom prezenta in urmatorii cuvinte.

Istoricul retetei de briosa
Originar din Europa de Vest, reteta initiala de briosa a fost agreata si apreciata in toata lumea. Fie că trebuia sa fie servita la un eveniment sau un pic nic, briosele erau mereu prezente, si multe persoane au incercat sa experimenteze reteta pe cont propriu. Reteta a inceput cu niste ingrediente simple precum faina, lapte, oua si unt, ingrijite si pus laos un cuptor special. La inceput, briosele erau neplacute si lipicioase, dar datorita feedback-ului pozitiv si eforturilor facute pentru imbunatatire, briosele are astazi gustul minunat pe care le cunoastem si le stim.

Ce ingrediente sunt necesare pentru reteta de briose?
Pentru pregatirea retetei de briose de care ne vom ocupa in acest articol, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 Linguri de zahar
  • Un praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 esenta de vanilie (optional)

Prepararea retetei de briose

  1. Intr-un bol, amesteca ouale, zaharul sare, vanilie si amesteca totul bine.

  2. Adauga in compozitia de oua, faina si praful de copt.

  3. Topeste untul la foc mic si adauga-l in compozitie.

  4. Incalzeste laptele la microunde pentru cateva secunde si adauga-l in amestec.

  5. Amesteca-l incet, dar timp de 1-2 minute astfel incat toate ingredientele de mai sus sa se incorporeze.

  6. Unget tava de cuptor cu unt si toarna amestecul obtinut.

  7. Coace-le la cuptorul preincalzit si dupa ce sunt gata, lasa-le la racorit.

Cum arata o tava de briose finalizata?
Dupa ce ati pregatit aluatul, in imagina de mai jos puteti vedea cum arata tava de briose pregatita si gata de servit:

Img: Puteti vedea aici briosele pregatite

Numai privind briosele gata de servit, pofta de dulce se face simtita. Aceste delicioase briose sunt delicate si pufoase si pot fi servite cu smantana sau cu ceai.

Sfaturi pentru prepararea perfecta a brioselor
In acest pasaj puteti citi cateva sfaturi utile care va vor ajuta sa pregatiti Briosele perfecte:

  • In loc sa folositi unt, de asemenea puteti folosi ulei. Acest lucru va face briosele mai usoare si mai pufoase
  • Puteti adauga si cocos sau cacao in amestecul dulce, pentru a obtine o reteta diferita
  • Puteti adauga stafide (sau alte fructe uscate) in amestecul de briose, pentru a obtine un gust diferit
  • Daca vreti sa obtineti briose mai pufoase, incercati sa bateti ouale si zaharul bine (cat de bine puteti)

De ce ar trebui sa incercati aceasta reteta de briose?

Gazda brioselor acasa poate fi o experienta memorabila, iar reteta pe care v-am prezentat-o mai sus va ofera mai multe avantaje majore. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa incercati aceasta reteta de briose:

  • Reteta de briose de care ne-am ocupat este una foarte simpla si rapida si poate fi pregatita intr-un timp scurt;
  • Este foarte simplu sa faci briose la domiciliu, mai ales daca ai la indemana aceste ingrediente simple;
  • Uleiul folosit pentru a da stralucire aluatului va face briosele mai fragi si mai pufoase;
  • Cu aceasta reteta de briose, veti putea oricand sa serviti aceasta delicatesa la micul dejun, la ceai, sau la un pic-nic.

Tematica de astazi a vorbit despre cea mai simpla reteta de briose. Acest desert este foarte popular, si se poate face foarte simplu, chiar si acasa -cu cativa pasi simpli. Reteta de briose descrisa mai sus a fost simpla, usoara si plina de gust. Cand aveti ceva mai mult timp in mainile voastre, puteti sa experimentati sau sa pregatiti si alte retete mai complexe. Ne dorim sa va serviti un desert minunat si sa aveti parte de o experienta delicioasa.