Daca esti parinte si intentionezi sa-ti ajuti copilul sa isi dezvolte creativitatea, putem fi siguri ca desenul reprezinta cea mai buna alegere. Desenul este unul dintre cele mai bune mijloace de expresie si un mod placut de a petrece timpul. Asadar, daca îţi doreşti sa iti ajuţi copilul sa creeze desene simple, trebuie sa ii oferi oportunitatea potrivita. 

Din fericire, exista o varietate de modele de desene simple pe care copiii le pot urma. In acest articol, vom discuta mai detaliat care desene simple sunt cele mai bune pentru copii si cum le poti ajuta sa aiba un inceput interesant in lumea desenului.

  1. Beneficiile desenului pentru copii

Desenul poate oferi multe beneficii copiilor. Desenul se poate dovedi a fi un antrenament intelectual pentru cei mici, asigurandu-le emotia necesara pentru a invata si a face fata mai bine altor provocari de-a lungul vieţii. Datorita antrenamentului, cei mici pot sa creeze conexiuni intre informatiile noi, procese noi de gandire, dezvoltandu-si intaiul. De asemenea, desenul le poate oferi si copiilor un sentiment de incredere si responsabilitate intrucat isi pot exprima sentimentele si ideile, iar aceasta practica ii poate ajuta sa se simta mai bine.

  1. Desenele simple sunt cele mai bune pentru copii

Atunci cand vine vorba de desen, este important sa incepeți cu ceva simplu. Simplitatea este cea mai buna abordare pentru copiii care vor sa invete sa deseneze. Inainte de a incepe sa exploreze lumea desenului, copiii ar trebui sa invete sa realizeze desene simple. Desenele simple pot fi definite ca fiind de baza si sunt cea mai buna abordare atunci cand copiii invata schite sau desene de baza. Desenele simple ofera beneficii multiple, printre care se pot enumera dezvoltarea simtului estetic, introducerea unor abilitati bazate pe coordonare ochi-mana sau chiar exercitiile simple de memorare. Asadar, desenele simple sunt foarte potrivite pentru copiii care incep a se familiariza cu arta desenului.

  1. Ce sa- i oferi copilului pentru a desena

Pentru a-i ajuta pe copii sa deseneze bine, ar trebui sa ii oferi materialele adecvate. In primul rand, copiii au nevoie de instrumentele primare ale desenului, precum creioane colorate, pensule si alte accesorii de desen. De asemenea, acestia au nevoie si de suporturi adecvate, cum ar fi carnete si foi de desen. In plus, pe langa creioanele si foile de desen, materialele suplimentare precum elemente precum staniol pentru desene, vopsele si blocuri textile pot fi excelente pentru copiii care au nevoie de o variata de materiale pentru a marca si colora desenele lor.

  1. Cum sa-i inveti pe copii sa creeze desene simple

Dupa ce le-ai oferit materialele adecvate, urmatorul pas este sa ii inveti pe copiii sa creeze desene simple. Aceasta poate fi cea mai dificila parte datorita faptului ca copiii sunt adesea cuprinsi de emotia in timpul procesului de desen. Cu toate acestea, exista cateva modalitati prin care poti ajuta copiii sa invete sa realizeze desene simple.

Iata cateva sfaturi:

• Pregateste o tema pozitiva pentru desenul copilului. Acest lucru ajuta la stimularea imaginatiei si este o provocare pentru copil sa foloseasca materialele in mod creativ si sa gandeasca despre ce ar putea sa reprezinte detaliile desenului sau.

• Ofera sugestii si suport verbal. Fii receptiv si gata sa ii oferi sugestii si suport verbal, prin incurajarea copilului sa exploreze diferite materiale si sa experimenteze cu diferite stiluri pe masura ce avanseaza in desen.

• Permite-i copilului sa-si descopere propriul stil. Desi poti da copilului idei, trebuie sa oferi copilului control asupra stilului desenului si sa lasi copilul sa-si asume responsabilitatea asupra desenului.

• Da glas creativitatii. De asemenea, poti sa-ti oferi copilului libertatea de a exprima sentimentele si ideile lui prin desen. Copilul va avea ocazia de a gasi modalitati interesante de a-si exprima ideile si sentimentele prin desen.

  1. Exemple de desene simple

Iata cateva exemple de desene simple:
• Copac. Acest desen este usor sa fie realizat, folosind contururi simple si unghiuri care se incruciseaza pentru a forma ramurile.
• Flori. Florile sunt probabil cel mai comun element sugerat copiilor pentru desenare. Copiii au libertatea de a creea modele de flori originale cu ajutorul creionelor colorate si al vopselelor.
• Copii. Desenul copiilor este, probabil, unul dintre cele mai bune simple modele de desen pentru copii. Figurinele simple de om, formate de contururi si figuri geometrice, pot fi usor de realizat și sunt un test perfect pentru coordonarea ochi-mana.
• Animale. Animalele usor recunoscibile precum pisici, gaini sau chiar regi sunt o abordare excelenta pentru apta de a creea desene simple și creative.

Desenul nu este doar un mod de a se relaxa sau de a se distra ci si o cale prin care copiii pot sa isi exploreze creativitatea. Desenele simple pot fi un instrument excelent pentru cei mici, intrucat pot sa invete sa deseneze prin practica, sa-si foloseasca imaginatia si sa se simta mai increzatori in aptitudinile lor. In acest articol, am discutat despre care desene simple sunt cele mai bune pentru copii si cum le putem ajuta pe acestia sa se familiarizeze mai usor cu arta desenului. Asadar, daca esti parintele unui copil si doresti sa il ajuti sa isi dezvolte abilitatile de a desena, desinele simple sunt o modalitate excelenta de a incepe.