Odata cu dezvoltarea societatii au aparut si noi domenii si interese, cum ar fi cea a dezvoltarii personale si obtinerii unui stil de viata echilibrat. Dezvoltarea personala presupune dezvoltarea fizica, cognitiva si sociala, precum si intelegerea relatiilor si prieteniilor. Acest lucru inseamna ca citirea este una dintre cele mai importante activitati in aceasta zona. Exista o varietate de carti de dezvoltare personala de care puteti beneficia, indiferent de nivelul de cunostinte pe care il aveti despre aceasta conceptie. Iata care sunt cele mai bune carti de dezvoltare personala pe care trebuie sa le cititi:

1. Cel mai bine vandutul “7 legi spirituale ale succesului” de Deepak Chopra

Acesta este un must-read pentru persoanele care sunt interesate sa incerce sa isi schimbe viata si stilul de viata. Cartea abordeaza toate aspectele dezvoltarii personale si obtinerii succesului – de la intelepciune spirituala si descoperirea telurilor, la lectii de viata si dezvaluirea lucrurilor care te tin blocat psihic. Acestia explica concepte intelectuale pe intelesul tuturor si este deseori citata ca o carte esentiala pentru cei care se lupta sa inteleaga si sa aplice principiile dezvoltarii personale.

2. “Jurnalul unui Optimist” de Dale Carnegie

Aceasta carte de dezvoltare personala abordeaza numeroase teme cum ar fi proactivitatea, curajul, creativitatea si increderea in sine. Ea ofera sfaturi ce va ajuta sa invatati sa va asumati responsabilitatea vietii voastre si sa depasiti provocarile cu care va confruntati. Pe langa acest lucru, cartea ofera idei clare privind vorbirea in public, recruiterea de slujbe si nevoia de a avea principii si fundamente solide in viata voastra.

3.“Un ritual pentru a fi optimist” de Marie Kondo

Aceasta carte de dezvoltare personala abordeaza temeri , indoieli si gandurile bazate pe frica, pregatindu-va sa faceti fata greutatilor si sa va asumati responsabilitatea propriei vieti. Cartea promoveaza metodele lui Kondo, care utilizeaza un mod inovator de gandire si o abordare pozitiva. Autorul creaza si sustine ideea ca putem sa facem lucruri mari, sa devenim mai optimisti si mai increzatori in realizarile noastre.

4. “If You Want to Write” de Brenda Ueland

Bazat pe tematica atitudinii pozitive, If You Want to Write este o carte despre asumarea responsabilitatii personale si despre invatarea creatiei. Cartea adreseaza atat cititorului uman, cat si scriitorului, oferindu-le celor doi instrumente si principii de dezvoltare personala. Aceste idei includ constientizarea unei conexiuni profunde intre scriere si acele puteri interioare care faciliteaza construirea de relatii interesante in viata.

5. “Puterea lui Ahora” de Echart Tolle

Puterea lui Ahora este o carte classic care ilustreaza prezenta, prin implicarea clara in experientele momentului prezent. prin asteptari si frica, prezenta si constientizarea will intrarii noastre in lumina momentului prezent. Cartea favorizeaza trairea prezentului si prea ne ajuta sa intelegem sentimentele si reactiile noastre, invariabil legate de trecut si viitor. Abordand teme spirituale, aceasta cartea te invata sa te eliberezi de constrangerile trecutului si sa accepti si sa te bucuri de magia prezentului.

6. “Pantheonul pozitiv” de Maya Angelou

Aceasta carte ofera principii pozitive, retete simple si mentorat spiritual, in special cele care promoveaza prezenta si provoaca sentimentul de speranta si optimism. Cartea ofera cititorilor sansa de a se schimba si de a deveni persoane mai bune. Mai mult, Maya ofera cititorilor sai informatii despre cum sa se dezvolte spiritual si despre cum sa foloseasca acest tip de spiritualitate pentru a controla viata si, la nevoie, sa schimbe cursul.

7. “Puterea dragostei” de Gary Chapman

Puterea dragostei distinge intre cinci feluri de limbaje de iubire, care sunt esentiale in a construi o relatie. Este o carte foarte buna pentru orice persoana care cauta sa dezvolte abilitati de relationare si sa se simta mai conectata cu persoanele dragi. Prin aceasta, putem invata cum sa folosim limbajul iubirii pentru a comunica cu cei dragi si, in aceasta cale, sa ne pregatim sa avem o relatie implinita si durabila.

Din acesta enumerare de carti de dezvoltare personale se poate trage concluzia ca exista o multime de carti disponibile pentru cititorii de orice nivel sau varsta, care abordeaza diferite teme legate de auto-descoperire, schimbare si creare. Prin aceste lecturi, puteti sa descoperiti mai multe despre reflexiile, sentimentele si prioritizarile voastre si sa invatati cum sa va dezvoltati calitati cum ar fi modestia, intelepciunea si curajul. Cu toate acestea, este important sa retineti ca nu exista o retea simpla pentru obtinerea unui stil de viata echilibrat si pozitiv. Cel mai important este sa va concentrati pe propriile idealuri si sa nu fiti prea dur cu propria persoana.