Lumea cinematografică a fost plină de momente extraordinare în 2021, iar unele dintre cele mai memorabile filme ale acestui an merită să fie remarcate. De la clasici renăscuţi din cenuşă la creaţii originale fascinante, 2021 a adus pentru fanii cinefiliei unele dintre cele mai incitante pelicule pe care le pot urmări. Ne-am concentrat aici pe filmele ce au apărut în 2021, aşa că veţi găsi, fără indoială, câteva titluri pe care dacă nu le-aţi văzut până acum, ar trebui să le introduceţi în lista de vizionare.

Iată Top 10 Cele Mai Bune Filme 2021 ce Merita Vizionat:

  1. Tenet

Unul dintre cele mai mari proiecte ale anului, Tenet, a reunit regizorul Christopher Nolan cu John David Washington pentru a crea o piesă de artă ajustată special atât în ceea ce priveşte muzica, cât şi aventura şi acţiunea. Christopher Nolan ridică bara pentru proiecţiile de summer blockbuster şi regizeazale unui thriller de spionaj ca nimeni altul.

  1. Minari

Steven Yeun a adus la viaţă unul dintre cele mai note evenimente de la Oscare din 2021. Actiunea Minari are loc în anii ‘80, când familia coreeană Yi îşi face drum în inima specifică a pământului american în Arkansas. Acest film aduce din nou în atenţia cinematografiei istoriile despre comunităţile minoritare şi experienţele de imigrare, alegându-se cu 7 premii Oscar.

  1. Judas and the Black Messiah

Un alt eveniment emblematic al anului 2021 a fost categoria Premiu Oscar pentru cea mai bună interpretare a unui actor în rol secundar. Lackenzie Freeman şi Daniel Kaluuya au îngreunat competiţia cu drama captivantă despre liderii jigniţi ai societăţii din anii ’60, combinând elaborat cronologia istorică cu factorii umani.

  1. Possessor

O carpavană alambicată şi emoţională ce îi face pe oameni să se întrebe după ce au văzut filmul “unde este limita societăţii?”. Possessor este un film de groază-thriller ce surprinde imaginea unei lumi în care tehnologia exacerbează paranoia, unde media globală şi tehnologia reinventează ce înseamnă teama.

  1. Never Rarely Sometimes Always

Un alt film festiv din 2020 ne confrontă cu realitatea tristă a politicilor de sănătate reproductive pentru tinere din America. Acesta ne oferă o disecţie interesantă şi intensă a modului în care politica unei naţiuni poate influenţa vieţile oamenilor.

  1. Mank

Unul dintre cele mai faimoasele filme din care se culeg premii Oscare din 2021 a fost Mank – un film despre Hollywood în vremea cearceafului lui Orson Welle care ia forma unei biografii imaginare prezentând profesia scriitorului regizor Herman J. Mankiewicz al cărui scenariu pentru prim film este, în cele din urmă, acest cinema clasic, Citizen Kane.

  1. Sound of Metal

Unul dintre proiectele de impact ale acestui an a fost Sound of Metal, ce aduce pe ecranul marii story-linei a lui Ruben. Acesta este o poveste profundă a unui baterist metal ce luptă cu povara schimbării subite a auzul său, un film care aruncă o lumină curată asupra noilor moduri în care un trup poate deveni schimbător.

  1. Soul

Pelicula animată a lui Pete Doctor “Soul” ne permite să ne pierdem în după tonurile muzicale şi în poveştile care vindecă inimile. Este povestea lui Joe Gardner, ce se transformă pentru scurtă vreme într-un spirit care descoperă cum poate recupera sensul vieţii sale şi a bucuriei.

  1. Palm Springs

Una dintre cele mai bine primite comedy din 2020, Palm Springs încorporează teleportarea şi timeloop-urile în aventuri ce nu se bazează pe princii. Această comedie romantică ne ţine fără răsuflare pe măsură ce urmărim frumuseţea intrigii şi modul original în care folosesc arhetipurile clasice.

  1. Promising Young Woman

Un alt film de impact din 2020 este Promising Young Woman. Această dramă ce are în vedere revanşa feminină, ne provoacă pe fiecare să ne reflectăm, oferindu-ne totodată ocazia alarmantă să socializăm şi să gândim despre cum otravim sau salvăm societatea. Cinematografia colorată de vis a misiunilor de răzbunare a fetei, tânăra femeie Meredith, îşi aduce aportul la nivel vizual minunat.

Filmele cu mari producţii au difuzat în 2021 cateva titluri emoţionante şi provocatoare, oferindu-ne oportunităţi de a-i face pe telespectatori să reflecteze despre ceea ce înseamnă să fii cu adevarat conştient de ceea ce gândeşti, simţi şi faci. Cu aceste top 10 cele mai bune filme 2021 la care merită să te uiţi, vă invităm să urmăriţi producţii perfecte ce merita vizionate.